Finn frem på YouTube

Er du pålogget? Hvordan du navigerer på YouTube, avhenger av om du er pålogget eller ikke. På telefon eller nettbrett kan du finne ut om du er pålogget, ved å trykke på kontoikonet . Hvis du bruker datamaskin, kan du ta en kikk øverst til høyre på YouTube-skjermen. Hvis du er pålogget, ser du navnet eller brukernavnet ditt. Hvis ikke ser du en oppfordring om å logge på. I denne artikkelen tas det utgangspunkt i at du er pålogget.

Startsiden

Når du åpner YouTube i en mobilapp eller nettleser, dirigeres du rett til Startside-fanen. Her ser du nye opplastinger fra kanalene du abonnerer på, og videoer som er anbefalt for deg. Videoanbefalingene påvirkes av innstillingene dine og det du foretar deg på YouTube.

Du ser også populært innhold og YouTube-mikser hvis du allerede har sett på noen musikkvideoer. Du kan når som helst gå til Startside-feeden ved å trykke på Startside-ikonet

På vei opp

Du kan bruke På vei opp til å finne videoer som er populære på YouTube akkurat nå. Du kan bla gjennom alle videoene eller velge en bestemt kategori (for eksempel musikk, liveopptredener, film, nyheter eller gaming) for å se bare videoer knyttet til dette emnet.

Abonnementer

På Abonnementer-fanen ser du videoer fra kun de kanalene du abonnerer på. Du ser også en liste over disse kanalene øverst. Hvis du trykker på kanalgrafikken, kommer du til den aktuelle kanalen.

Innboks

På Innboks-fanen sorteres meldingene og varslene dine. Trykk på Meldinger eller Varsler øverst på skjermen for å se listen over meldingene eller varslene dine.

Bibliotek

Bibliotek-fanen inneholder seerloggen din samt videoene, kjøpene, Se senere-videoene og spillelistene dine. Herfra kan du navigere deg frem til videoer du har sett, lagret, kjøpt osv.

Opprett en video eller et innlegg

Trykk på kameraikonet for å spille inn en video, starte en direktesending eller laste opp videoinnhold fra mobilenheten din.

Søk

Med søkefunksjonen kan du finne og utforske innhold på YouTube.For å finne innhold med søkefeltet, klikker du på søkeikonet og skriver inn det du søker etter. Deretter filtrerer du resultatene etter videoer, kanaler eller spillelister. Søkeresultatene kan påvirkes av innstillingene dine og det du foretar deg på YouTube.

Profilbilde

Få tilgang til kontoinformasjon og innstillinger ved å trykke på profilbildet ditt. På denne menyen får du også tilgang til kanalen din, seertiden din og de betalte abonnementene dine. Her kan du også bytte mellom kontoer og logge ut.