Navigeren op YouTube

Ben je ingelogd? De manier van navigeren op YouTube is afhankelijk van of je bent ingelogd of niet. Op een telefoon of tablet zie je of je bent ingelogd door op Account te tikken. Op een computer kijk je in de rechterbovenhoek van een YouTube-pagina. Als je bent ingelogd, zie je je naam of gebruikersnaam staan. Anders wordt je gevraagd in te loggen. Dit artikel gaat over navigeren als je bent ingelogd.

Home

Wanneer je YouTube in een mobiele app of browser opent, kom je op het tabblad  Home terecht. Hier zie je recente uploads van je abonnementen en voor jou aanbevolen video's. Je voorkeuren en activiteiten op YouTube hebben invloed op je videoaanbevelingen.

Als je eerder muziekvideo's hebt bekeken, zie je hier ook populaire content en YouTube-mixen. Je kunt de Home-feed altijd vinden door op Home te tikken.

Trending

Onder Trending vind je video's die op dit moment populair zijn op YouTube. Je kunt door alle video's scrollen of een specifieke categorie (zoals muziek, live, gamen, nieuws of films) selecteren om alleen video's uit die categorie te bekijken.

Abonnementen

Op het tabblad Abonnementen vind je alleen video's van de kanalen waarop je geabonneerd bent. Bovenin zie je een lijst van deze kanalen. Ga naar een kanaal door op de bannerafbeelding te tikken.

Inbox

Op het tabblad Inbox worden je berichten en meldingen geordend. Tik op Berichten of Meldingen bovenaan het scherm om de lijst met je berichten of meldingen te bekijken.

Bibliotheek

Op het tabblad Bibliotheek vind je de secties Geschiedenis, Mijn video's, Aankopen, Later bekijken en Afspeellijsten. Vanaf dit tabblad kun je navigeren naar video's die je hebt gekeken, opgeslagen, gekocht en meer.

Een video of post maken

Tik op het camerapictogram  om een video op te nemen, een live stream te starten of video's te uploaden vanaf je mobiele apparaat.

Zoeken

Met de zoekfunctie kun je video's op YouTube zoeken en ontdekken.Als je de zoekbalk wilt gebruiken om video's te vinden, klik je op het zoekpictogram , voer je in waarnaar je zoekt en filter je de resultaten op video's, kanalen of afspeellijsten. Je voorkeuren en activiteiten op YouTube hebben invloed op je zoekresultaten.

Profielfoto

Tik op je profielfoto om naar je accountgegevens en instellingen te gaan. Vanuit dit menu kun je ook naar je kanaal gaan, bekeken tijd en betaalde lidmaatschappen zien, schakelen tussen accounts, uitloggen en meer.