YouTuben käyttäminen näytönlukuohjelmalla

Tämän sivun vinkkien avulla saat parhaan YouTuben käyttökokemuksen käyttäessäsi tietokoneen näytönlukuohjelmaa. Pikanäppäimet ovat automaattisesti päällä YouTubessa.

YouTuben hakutoiminto ja hakutulokset

Videoiden hakeminen YouTubesta

1. Siirry YouTubeen.
  2. Siirry sivun yläreunan hakukenttään /-näppäimellä.
  3. Kirjoita hakutermi ja paina Enter-näppäintä.

Hakutulokset

Hakutulossivulla on "Tarkoititko"-kohta, jossa ehdotetaan hakuasi lähellä olevia termejä, jos olet kirjoittanut hakusanan väärin. Kaikki hakutulokset sisältävät seuraavat tiedot:

• videon nimi – nimen valitseminen käynnistää videon toiston
  • videon julkaisseen kanavan nimi
  • videon julkaisusta kulunut aika ja videon näyttökerrat
  • ote videon kuvauksesta.

YouTuben videosoitin

Klikkaamalla videota siirryt YouTuben videosoittimeen. Alla on kuvattu soittimen osat.

Osion otsikot

H1 – videon nimi

Soittimen valinnat

• Liukusäädin: Liukusäätimellä voi kelata videota eteen- tai taaksepäin. Liukusäädin otetaan käyttöön laittamalla ensin virtuaalinen osoitin pois päältä ja valitsemalla sitten liukusäädin. Videota voi kelata ylä-, ala-, vasen- ja oikea-nuolilla.
  • Toista/keskeytä: Painikkeen teksti muuttuu videon tilan mukaan. Kun video on loppunut, voit katsoa sen uudelleen painamalla toistopainiketta tai K-näppäintä.
  • Seuraava: Tällä painikkeella voit siirtyä seuraavaan videoon. Jos mediapainikkeita ei ole, voit siirtyä seuraavaan videoon myös painamalla vaihto + N
  • Mykistä / poista mykistys: Painikkeen tila vaihtuu videon mykistystilan mukaan.
  • Äänenvoimakkuuden säädin: Äänenvoimakkuutta voi lisätä tai vähentää ylä-, ala-, vasen- ja oikea-nuolilla.
  • Kulunut aika / videon kokonaiskesto: Tässä kohdassa näkyy kulunut aika ja videon kokonaiskesto. Voit katsoa, kuinka paljon videosta on toistettu ja kuinka paljon videota on jäljellä.
  • Tekstitykset: Jos videossa on tekstityksiä, ne voi ottaa käyttöön C-pikanäppäimellä. Tekstitykset näkyvät videon alareunassa. Ota tekstitykset pois päältä painamalla C-pikanäppäintä uudelleen.

Asetukset

Asetuspainike avaa asetusvalikon, jossa voit tehdä seuraavat valinnat:

• Merkinnät: Laita merkinnät päälle tai ota ne pois päältä.
  • Toistonopeus: Valitse videon nopeudeksi normaali, nopeutettu tai hidastettu.
  • Tekstitykset: Laita tekstitykset päälle tai ota ne pois päältä. Voit myös valita tekstityksen kielen tai automaattisen käännöksen.
  • Laatu: Valitse videolle tarkkuus. Saatavilla olevat tarkkuusasetukset riippuvat verkkoyhteytesi nopeudesta ja siitä, miten video on ladattu YouTubeen. Suosittelemme valitsemaan automaattisen asetuksen, jolloin videon laatu valitaan verkkoyhteytesi nopeuden perusteella.

Teatteritila

Valitse teatteritila  laajentaaksesi videosoittimen. Voit palata tavalliseen soittimeen painamalla tilan painiketta uudelleen.

Koko näyttö

Koko näytön  tilassa soitin suurentuu koko näytön kokoiseksi ja soittimen ulkopuolinen sisältö poistuu näkyvistä. Koko näytön tilan voi sulkea Esc-näppäimellä.

Koko näytön tila on hyödyllinen, jos haluat poistaa HTML-sivulta kaiken soittimen ympärillä olevan ylimääräisen sisällön. Tällä tavoin sivulla näkyy pelkkä soitin.