Brug YouTube med en skærmlæser

Brug vores tips på denne side til at få den bedste YouTube-oplevelse med en computerskærmlæser. Tastaturgenveje aktiveres automatisk, når du bruger YouTube.

Søg på YouTube og i søgeresultater

Søg efter YouTube-videoer

1. Gå til YouTube.
  2. Gå til søgefeltet øverst på siden ved at trykke på tasten / på tastaturet.
  3. Angiv en søgeterm, og tryk på Enter.

Søgeresultater

Søgeresultatsiden har en "Mente du"-sektion, der foreslår rigtige ord, hvis du har stavet forkert. Hvert søgeresultat indeholder følgende oplysninger:

• Videoens titel – hvis du vælger den, afspilles videoen.
  • Navnet på den kanal, der opslog videoen.
  • Hvor længe det er siden, videoen blev uploadet, og hvor mange gange den er blevet set.
  • Et uddrag fra beskrivelsen af videoen.

YouTube-afspilleren

Når du klikker på en video, går du til YouTube-videoafspilleren. Her er de sektioner, du skal bruge i afspilleren:

Sektionsoverskrifter

H1 for titlen på en video

På afspilleren

• Søgelinje: Søgelinjen bruges til at spole frem eller tilbage i videoen. For at bruge søgelinjen skal du først deaktivere den virtuelle markør og derefter trykke på linjen. Brug venstre/højre- eller op/ned-piletasterne til at spole frem eller tilbage i videoen.
  • Afspil/pause: Knappens tekst skifter baseret på videoens status. Afspil videoen igen ved at vælge Afspil- eller K-knappen, når videoen er stoppet med at afspille.
  • Næste: Denne knap giver dig mulighed for at springe til næste video. Hvis du ikke har medieknapper, kan du også springe til næste video ved at taste Shift+N.
  • Lyd fra/lyd til: Denne knap skifter afhængigt af, om videoens lyd er slået fra eller til.
  • Lydstyrkeskyder: Brug venstre/højre- eller op/ned-piletasterne til at øge/sænke lydstyrken.
  • Forløbet tid/varighed i alt: Denne sektion viser den tid, der er forløbet, over videoens varighed i alt. Det viser, hvor meget af videoen der allerede er afspillet, og hvor meget der mangler at blive afspillet.
  • Undertekster: Hvis en video har undertekster, kan du aktivere dem via genvejen C.Underteksterne står i bunden af videoen. Deaktiver underteksterne igen ved at bruge genvejen C.

Indstillinger

Denne knap til Indstillinger åbner en menu, hvor du kan foretage følgende ændringer:

• Annoteringer: Slå annoteringer til eller fra.
  • Afspilningshastighed: Sæt videoens hastighed til normal, hurtig eller langsom.
  • Undertekster: Slå undertekster til eller fra. Her kan du også vælge sproget på underteksterne eller vælge automatisk oversættelse.
  • Kvalitet: Vælg pixelkvaliteten for den video, du ser. De tilgængelige opløsninger afhænger af, hvordan videoen blev uploadet, og af din internethastighed. Vi anbefaler, at du lader denne indstilling stå på Auto, så videokvaliteten vælges ud fra din internethastighed.

Biograftilstand

Vælg biograftilstand for at udvide afspilleren. Du kan gå tilbage til den originale størrelse ved at trykke igen.

Fuld skærm

Ved at vælge fuld skærm  udvider du afspilleren, så den fylder hele din skærm, og fjerner alt uden for afspilleren. Klik på Escape for at forlade fuld skærm.

Fuld skærm er også nyttig, hvis du vil slippe af med ekstra elementer rundt om afspilleren på HTML-siden. Du vil kun se afspilleren.