Utilitzar YouTube amb un lector de pantalla

Gaudeix de la millor experiència de YouTube amb un lector de pantalla per a ordinadors seguint els consells d'aquesta pàgina. Les tecles de drecera s'activen automàticament quan utilitzes YouTube.

Cercar a YouTube i resultats de la cerca

Cercar vídeos a YouTube

1. Ves a YouTube.
  2. Prem la tecla / per anar al quadre de cerca que hi ha a la part superior de la pàgina.
  3. Escriu un terme de cerca i prem Retorn.

Resultats de la cerca

La pàgina de resultats de la cerca inclou una secció "Potser volies dir" que et suggereix paraules correctes si n'has escrit malament alguna. Cada resultat de la cerca mostra la informació següent sobre el vídeo:

• El títol; si el selecciones, es reproduirà el vídeo.
  • El nom del canal que l'ha publicat.
  • El temps que fa que es va penjar i quantes visualitzacions té.
  • Un fragment de la descripció.

El reproductor de YouTube

Quan facis clic en un vídeo, se't dirigirà al reproductor de vídeo de YouTube. Aquestes són les seccions que faràs servir al reproductor:

Capçaleres de les seccions

H1 per al títol del vídeo

Al reproductor

• Control lliscant de cerca: s'utilitza per avançar o rebobinar el vídeo. Per fer-lo servir, desactiva primer el cursor virtual i prem el tabulador per anar al control lliscant. Fes servir les fletxes esquerra i dreta o amunt i avall per avançar o rebobinar el vídeo.
  • Reprodueix o posa en pausa: el text del botó canvia segons l'estat del vídeo. Per tornar a reproduir-lo, fes clic a Reprodueix o prem la tecla K quan el vídeo s'hagi acabat.
  • Següent: aquest botó et permet passar al vídeo següent. Si no tens botons multimèdia, pots passar al vídeo següent amb Maj+N.
  • Silencia o deixa de silenciar: aquest botó canvia segons si el vídeo està silenciat o no.
  • Control lliscant de volum: fes servir les fletxes esquerra i dreta o amunt i avall per apujar o abaixar el volum.
  • Temps transcorregut/durada total: aquesta secció mostra el temps total que ha transcorregut respecte de la durada total del vídeo. Indica la proporció de vídeo que ja s'ha reproduït i el que encara en queda.
  • Subtítols: si un vídeo té subtítols, pots activar-los prement la tecla de drecera C. Els subtítols es mostraran a la part inferior del vídeo. Per desactivar els subtítols, torna a prémer la tecla de drecera C.

Configuració

El botó Configuració obre un menú que et permet dur a terme els canvis següents:

• Anotacions: activa o desactiva les anotacions.
  • Velocitat de reproducció: tria si vols que el vídeo es reprodueixi a una velocitat normal, accelerada o reduïda.
  • Subtítols: activa o desactiva els subtítols. També pots triar l'idioma dels subtítols o bé la traducció automàtica.
  • Qualitat: tria la qualitat de resolució del vídeo que estàs mirant. Les resolucions disponibles depenen de com s'ha penjat el vídeo i de la velocitat de la teva connexió a Internet. Et recomanem que deixis aquesta opció en Automàtica perquè la qualitat del vídeo s'adapti a la velocitat de la teva connexió a Internet.

Mode de cinema

Selecciona Mode de cinema  per ampliar el reproductor. Torna a seleccionar-lo perquè el reproductor recuperi la mida original.

Pantalla completa

Si selecciones Pantalla completa , es maximitzarà el reproductor fins a ocupar tota la pantalla i no s'inclourà tot el contingut que sigui a fora del reproductor. Per sortir del mode de pantalla completa, prem Esc.

L'opció Pantalla completa també és útil si vols prescindir dels elements addicionals de la pàgina HTML que envolten el reproductor i quedar-te només amb el reproductor en si.