Gebruik YouTube met ’n skermleser

Kry die beste YouTube-ervaring met ’n rekenaarskermleser deur die wenke op hierdie bladsy te gebruik. Kortpadsleutels is outomaties aangeskakel wanneer jy YouTube gebruik.

Deursoek YouTube en soekresultate

Soek na YouTube-video’s

1. Gaan na YouTube.
  2. Gaan na die soekkassie boaan die bladsy met die /-sleutelbordsleutel.
  3. Voer die soekterm in en druk Enter.

Soekresultate

Die soekresultatebladsy het ’n “Het jy bedoel”-afdeling wat behoorlike woorde voorstel as jy iets verkeerd gespel het. Elkeen van die soekresultate het die volgende inligting:

• Die titel van die video  – as jy dit kies sal die video speel.
  • Die naam van die kanaal wat die video geplaas het.
  • Hoe lank gelede die video opgelaai is en hoeveel keer dit gekyk is.
  • ’n Brokkie uit die video se beskrywing.

Die YouTube-speler

Wanneer jy ’n video klik, sal jy na die YouTube-videospeler gaan. Jy sal die volgende afdelings in die speler gebruik:

Afdelingopskrifte

H1 vir die video se titel

Op die speler

• Soekglyer: Die soekglyer word gebruik om die video vorentoe of terug te spoel. Om die soekglyer te gebruik, moet jy eers virtuele skermpyltjie afskakel en dan Tab druk om na die skuifbalk te beweeg. Gebruik die links-/regs- of op-/afpyltjie-sleutels om die video vinnig vorentoe/terug te spoel.
  • Speel/onderbreek: Die knoppieteks verander op grond van die video se status. Kies die Speel- of K-knoppie na die video ophou speel het as jy die video wil herspeel.
  • Volgende: Met hierdie knoppie kan jy oorslaan na die volgende video. As jy nie mediaknoppies het nie, kan jy ook oorslaan na die volgende video deur Shift+N te druk.
  • Demp/ontdemp: Hierdie knoppie verander afhangende van of die video gedemp of ontdemp is.
  • Volumeglyer: Gebruik die links-/regs- of op-/afpyltjie-sleutels om volume te verhoog/verminder.
  • Tyd verloop / totale duur: Hierdie afdeling wys die totale tyd wat verloop het oor die totale duur van die video. Dit wys jou hoeveel van die video reeds gespeel het en hoeveel daar nog oor is om te speel.
  • Onderskrifte: As die video onderskrifte het, kan jy hulle met die C-kortpad aktiveer. Die onderskrifte sal onderaan die video wees. Gebruik die C-kortpad weer om die onderskrifte af te skakel.

Instellings

Hierdie Instellings-knoppie maak ’n kieslys oop waarmee jy die volgende veranderinge kan aanbring:

• Aantekeninge: Skakel aantekeninge aan of af.
  • Terugspeelspoed: Kies die spoed van die video uit normaal, versnel of vertraag.
  • Onderskrifte: Skakel onderskrifte aan of af. Jy kan ook die taal van die onderskrifte hier kies, of outovertaling kies.
  • Gehalte: Kies die piekselgehalte van die video wat jy tans kyk. Die beskikbare resolusies hang af van hoe die video opgelaai is en jou internetspoed. Ons beveel aan om hierdie opsie op Outo te los sodat die videogehalte op grond van jou internetspoed gekies word.

Teatermodus

Kies Teatermodus  om die speler uit te vou. Kies dit weer om terug te keer na die speler se oorspronklike grootte.

Volskerm

As jy Volskerm  kies, maksimeer die speler tot die grootte van jou skerm en verwyder alles buite die speler. Kies Escape om volskermmodus te verlaat.

Volskerm is ook nuttig as jy van die ekstra elemente in die HTML-bladsy rondom die speler ontslae wil raak. Dit sal net die speler op sy eie laat.