Sjekk YouTube-inntekten din

På grunn av den pågående krigen i Ukraina setter vi inntil videre alle Google- og YouTube-annonser på pause for brukere som befinner seg i Russland. Finn ut mer.

Vi lanserer en ny betaversjon som viser betalingsopplysninger på Tjen-fanen i YouTube Studio-mobilappen. Med denne betaversjonen blir det enklere for kvalifiserte skapere å forstå hvordan inntektene deres omsettes i betalinger. Med denne betaversjonen kan du se:
  • fremdriften din mot neste betaling
  • betalingsloggen din for de siste 12 månedene, inkludert dato, betalt beløp og en betalingsoversikt
Finn ut mer i dette foruminnlegget.

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du gå til Inntekt-fanen i YouTube Analytics for å se hvilket innhold du tjener mest penger på, og hvilke inntektskilder som er mest lønnsomme. Finn ut hvordan du kan tjene penger på YouTube.

Tips: Etter hvert som vi utvikler kildene til inntektsgenerering, kan det hende du ser endringer på Inntekt-fanen i YouTube Analytics, blant annet mer detaljerte inntektsoversikter. Med disse oversiktene kan skapere som bruker flere formater, få et detaljert innblikk i inntektsstrømmene sine og legge til rette for videre utvikling. Les videre for å få mer informasjon.

Merk: Det tar to dager før inntekter vises i YouTube Analytics.

Se inntektsrapportene dine

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Analytics på menyen til venstre.
  3. Velg Inntekt på menyen øverst.

Så mye tjener du

I denne rapporten ser du hvor mye du har tjent på kanalen i løpet av de siste seks månedene, inndelt etter måned.

Hvor mye du tjener, påvirkes av justeringer for

Hvis den beregnede inntekten din svinger, kan det være på grunn av disse justeringene. Tallene justeres to ganger etter at opptjent inntekt vises i YouTube Analytics:

• Den første justeringen kommer etter én uke og gjør beregningen mer fullstendig.
  • Den andre justeringen kommer i midten av påfølgende måned og gjenspeiler totalinntekten.

Slik tjener du penger

I denne rapporten ser du en oversikt over hvor mye av den anslåtte inntekten som kommer fra hver enkelt inntektskilde. Eksempler på inntektskilder er annonser på videosiden, annonser i Shorts-feeden, medlemskap, Supers, tilknyttede butikker og Shopping-samarbeidspartnere. Du kan velge en kilde for å se en detaljert oversikt over inntektene.

Resultater for innhold

I denne rapporten ser du hvor mye du har tjent på videoene, Shorts-videoene og direktesendingene dine. Rapporten inneholder også informasjon om inntekter per tusen visninger.

I rapporten kan du også se hvilket innhold som var det mest innbringende, inndelt etter formattyper (videoer, Shorts-videoer, direktesendinger).

Se totalinntekten din

Om totalinntekten

• Totalinntekten vises bare i AdSense for YouTube-kontoen din.
  • Totalinntekten i AdSense for YouTube kan avvike fra den beregnede inntekten i YouTube Analytics. Den kan for eksempel påvirkes av kildeskatt. All kildeskatt vises i AdSense for YouTube-kontoen din.
  • Totalinntekten for forrige måned legges til i kontosaldoen din mellom den 7. og 12. hver måned.

Slik ser du totalinntekten din i AdSense for YouTube:

1. Logg på AdSense for YouTube-kontoen din.
  2. Velg AdSense for YouTube til venstre.
  3. Saldoen for YouTube-inntektene dine og det siste betalingsbeløpet ditt vises. Her finner du også YouTube-spesifikke ressurser.

Beregninger du bør kjenne til

Annonseinntekter fra videosider Beregnet inntekt fra AdSense for YouTube, DoubleClick-annonser og YouTube Premium for datoperioden og området som er valgt. Dette tallet inkluderer ikke inntekter fra eventuelle annonser solgt av partnere.
Inntekter fra annonser i Shorts-feeden. Beregnet inntekt fra annonser i Shorts-feeden samt YouTube Premium for datoperioden som er valgt.
Medlemsinntekter Beregnet inntekt fra medlemskap og gavemedlemskap for datoperioden som er valgt.
Supers-inntekter Beregnet inntekt fra Supers, for eksempel Superchat, Super Stickers og Supertakk.
Inntekt for Shopping-samarbeidspartnere Beregnet inntekt fra produkter fra andre merker som er med i innholdet ditt.
Salgsbeløp Anslått salg opptjent fra tilknyttede forhandlere.
Bestillinger Anslått antall bestillinger fra tilknyttede forhandlere.
Produktklikk Det totale antallet ganger seerne har klikket på merkede produkter.
Populære produkter Produktene dine rangert etter antall produktklikk.
Det mest innbringende innholdet Produktene dine rangert etter beregnet inntekt.
Inntekter fra produktmerking Beregnet inntekt fra YouTube Shopping-fondet for datoperioden som er valgt.
YouTube Player for Education Beregnet inntekt fra innholdet ditt når det spilles av på utdanningsplattformer.
Beregnet inntekt Beregnet totalinntekt (netto) fra YouTube-inntektskilder for datoperioden og området som er valgt.
Beregnet inntekt (samarbeidspartner) Provisjon som er tjent på tidligere salg, men som ikke er godkjent for utbetaling ennå. Dette beløpet beregnes ved å trekke returer fra ventende provisjoner. Returfristen er vanligvis 30–90 dager.
Godkjent provisjon Provisjon som er tjent på tidligere salg og godkjent for utbetaling.

Transaksjoner

Antallet transaksjoner fra Supers for datoperioden og området som er valgt.

Beregnede inntektsgivende avspillinger

En inntektsgivende avspilling er når en bruker ser på videoen din med minst én annonsevisning, eller når brukeren avslutter avspillingen under annonsevisningen før videoen, uten å komme til selve videoen.

Avspillinger

Antall legitime avspillinger for kanalene eller videoene dine.

Gjennomsnittlig seertidsbruk

Anslått antall minutter som er sett i gjennomsnitt per avspilling for den valgte videoen og datoperioden.

Seertid (timer)

Hvor lenge seerne har sett på en video.

Så mye betaler annonsørene Inntektene dine per 1000 inntektsgivende avspillinger der én eller flere annonser vises.
Inntekt etter annonsetype Inntekter inndelt etter annonsetype, for eksempel videoannonser som kan hoppes over, bannerannonser, bumperannonser og annonser som ikke kan hoppes over.
Medlemskapsnivåer Inntekter inndelt etter medlemskapsnivå, for eksempel lynnivå, superfan, VIP eller lignende.
Totalt antall medlemmer Inntekter fra det totale antallet medlemmer og aktive medlemmer. Aktive medlemmer beregnes ved å trekke antallet medlemmer som har sagt opp, fra det totale medlemstallet. Du finner også en oversikt over det totale medlemstallet, som inkluderer:
  • Medlemmer med gjentakende medlemskap
  • Medlemmer med gavemedlemskap (tidsbegrenset)
Videoer som fikk seere til å bli medlemmer Se hvilke videoer som oftest fører til at seere blir medlemmer, og gi kanalmedlemmer «Bare medlemmer»-merker.
Årsaker til medlemskapsoppsigelser Se statistikk om hvorfor folk sier opp medlemskapet. Dette er avhengig av at nok seere svarer på undersøkelsen når de sier opp.
Inntekter fra Supers Inntekter inndelt etter Superchat, Super Stickers og Supertakk.
Populære produkter Hvilke av produktene du promoterte, som fikk flest klikk.
Visninger for tilkoblet butikk Hvor mange visninger den tilkoblede butikken din fikk.