Je inkomsten bekijken

Geschatte vs. definitieve inkomsten
Correcties kunnen ervoor zorgen dat de geschatte inkomsten in YouTube Analytics afwijken van de definitieve betalingen. De geschatte inkomsten worden aan het einde van de maand aangepast, zodat ze overeenkomen met de betalingen. De geschatte inkomsten zijn exclusief inkomsten uit advertenties die door partners worden verkocht of weergegeven (neem contact op met je partnermanager als je vragen hebt).

Geschatte inkomsten: rapport Opbrengst in YouTube Analytics

Als je je geschatte inkomsten wilt bekijken, gebruik je het rapport Opbrengst in YouTube Analytics. Je opbrengst uit YouTube wordt niet opgenomen in de geschatte inkomsten uit AdSense.

Het rapport Opbrengst is beschikbaar voor YouTube-partners met een gekoppeld AdSense-account. De inkomstengegevens worden doorgaans binnen 24 tot 48 uur na het einde van de dag (Pacific Time) weergegeven, maar dit kan soms langer duren.

Het rapport Opbrengst bekijken

Je kunt rechtstreeks naar het rapport Opbrengst gaan of de stappen hieronder volgen. Je kunt je analyses ook bekijken op je mobiele apparaat met de Creator Studio-app.
  1. Log in op je YouTube-account.
  2. Selecteer rechtsbovenin je account > Creator Studio.
  3. Klik in het linkermenu op Analytics > Rapport Opbrengst.
  4. Het rapport bevat de volgende soorten opbrengstgegevens:
    • Opbrengstgerelateerde gegevens voor de vier typen partnercontent (alle geclaimde content, geclaimde content die door partners en premium gebruikers is geüpload, geclaimde content die door standaardgebruikers is geüpload, en alle door partners geüploade content)
    • Opbrengstgerelateerde gegevens op kanaal- en videoniveau (beschikbare gegevens worden weergegeven als 'jouw' opbrengst)
    • Geschatte opbrengst uit YouTube Red
    • Geschatte advertentieopbrengst
    • Geschatte transactie-opbrengst afkomstig van YouTube-verhuur
    • Geschatte opbrengst

De algemene trends in het diagram 'Geschatte inkomsten' horen overeen te komen met de definitieve gegevens. We kunnen echter niet garanderen dat de gegevens niet meer worden gewijzigd. De wachttijd voor de meest recente gegevens over de geschatte inkomsten is ongeveer twee dagen. Omdat deze gegevens vóór het einde van de maand worden weergegeven, kunnen er aan het einde van de maand kleine aanpassingen worden gedaan.

Definitieve inkomsten: rapport Betalingen in AdSense

In je AdSense-account vind je de definitieve YouTube-inkomsten.

Je definitieve inkomsten worden pas halverwege de volgende maand overgezet naar AdSense (wat je in juni hebt verdiend, wordt dus midden juli naar AdSense overgezet).

De definitieve YouTube-inkomsten van de vorige maand worden tussen de 10e en 14e van de maand toegevoegd aan het saldo van je AdSense-account. Als je totale saldo de betalingsdrempel heeft bereikt en er geen betalingsstop is, wordt de opbrengst dezelfde maand uitbetaald.

1. Log in op je AdSense-account.
  2. Selecteer aan de linkerkant Instellingen > Betalingen
  3. Je ziet nu je totale inkomsten voor de geselecteerde periode, evenals je meest recente transacties.

Lees meer over AdSense-betalingen in het Helpcentrum van AdSense.

Andere rapporten in AdSense, zoals de prestatierapporten, bevatten geen informatie over je YouTube-inkomsten. Gedetailleerde informatie over je financiële prestaties op YouTube, inclusief de dagelijkse geschatte inkomsten, kun je bekijken in YouTube Analytics.