Överklaga en varning om brott mot communityns riktlinjer eller en borttagning av video

Här får du lära dig hur du överklagar borttagningar och varningar om brott mot communityns riktlinjer. Om en video tagits bort av upphovsrättsliga skäl kan du läsa mer om alternativen för upphovsrättsvarningar.

En varning kan utfärdas när vi tar bort innehåll som bryter mot riktlinjerna för communityn. Varningar utfärdas när innehåll på YouTube flaggas för granskning, antingen av medlemmar i YouTube-communityn eller vår smarta detekteringsteknik, och våra granskningsteam avgör att det inte följer våra riktlinjer för communityn. Om din kanal får en varning får du ett e-postmeddelande samt aviseringar på telefonen och datorn, och en avisering visas i kanalinställningarna nästa gång du loggar in på YouTube.

Innan du börjar ska du granska policyn som varningen gäller. Vi listar också exempel på innehåll som leder till en varning om brott mot communityns riktlinjer. Du kan endast överklaga inom 90 dagar efter det att anmärkningen eller varningen utfärdades.

YouTube Studio-appen för Android

1. Öppna YouTube Studio-appen .
  2. Tryck på Innehåll i menyn längst ned.
  3. Välj en video med en begränsning och tryck sedan på begränsningen.
  4. Tryck på Granska problem.
  5. Tryck på det aktuella anspråket.
  6. Ange varför du överklagar och klicka på Skicka.

Om det är en spellista eller miniatyr:

Du får ett e-postmeddelande om din spellista eller miniatyr togs bort på grund av brott mot våra riktlinjer för communityn. Om du anser att innehållet inte bryter mot riktlinjerna för communityn och har tagits bort på felaktiga grunder kan du överklaga med hjälp av formuläret i e-postmeddelandet.

Obs! Varningen försvinner inte bara för att du tar bort videon. Varningen ligger kvar om du tar bort videon, och du kan inte överklaga beslutet igen.

Om du har fått en varning om brott mot communityns riktlinjer för länkar i ditt innehåll ska du se till att läsa på om vår policy och överklagandeprocess för länkar i ditt innehåll.

Överklaga en varning om brott mot communityns riktlinjer

En varning kan utfärdas när vi tar bort innehåll som bryter mot riktlinjerna för communityn. Varningar utfärdas när innehåll på YouTube flaggas för granskning, antingen av medlemmar i YouTube-communityn eller vår smarta detekteringsteknik, och våra granskningsteam avgör att det inte följer våra riktlinjer för communityn. Om din kanal får en varning får du ett e-postmeddelande samt aviseringar på telefonen och datorn, och en avisering visas i kanalinställningarna nästa gång du loggar in på YouTube.

Innan du börjar ska du granska policyn som varningen gäller. Vi listar också exempel på innehåll som leder till en varning om brott mot communityns riktlinjer. Du kan endast överklaga inom 90 dagar efter det att anmärkningen eller varningen utfärdades.

Överklaga en varning

1. Öppna översikten i YouTube Studio.
  2. Välj kortet Överträdelser av kanalpolicyer.
  3. Välj ÖVERKLAGA.
Obs! Varningen försvinner inte bara för att du tar bort videon. Varningen ligger kvar om du tar bort videon, och du kan inte överklaga beslutet igen.

Om du har fått en varning om brott mot communityns riktlinjer för länkar i ditt innehåll ska du se till att läsa på om vår policy och överklagandeprocess för länkar i ditt innehåll.

Om det är en spellista eller miniatyr:
Du får ett e-postmeddelande om din spellista eller miniatyr tas bort på grund av brott mot riktlinjerna för communityn. Om du anser att innehållet inte bryter mot riktlinjerna för communityn och har tagits bort på felaktiga grunder kan du överklaga med hjälp av formuläret i e-postmeddelandet.

Obs! Det kan finnas olika orsaker till varför en video tas bort. Om du inte lyckas överklaga en videoborttagning kan det hända att den har tagits bort av andra skäl än brott mot riktlinjerna för communityn. Du kan felsöka videoborttagningar enligt anvisningarna i den här hjälpcenterartikeln

När du har skickat in ett överklagande

Du får ett e-postmeddelande från YouTube med resultatet för överklagandet och något av följande händer:

• Om vi kommer fram till att ditt innehåll följer våra riktlinjer för communityn återställer vi det och tar bort varningen från kanalen. Om du överklagar en anmärkning och överklagandet beviljas får du en anmärkning för nästa överträdelse.
  • Om vi kommer fram till att ditt innehåll följer våra riktlinjer för communityn, men det inte är lämpligt för alla målgrupper, tillämpar vi åldersbegränsningar. Om det är en video kommer den inte att vara synlig för användare som är utloggade, är under 18 år eller har begränsat läge aktiverat. Om det är en anpassad miniatyrbild kommer den att tas bort.
  • Om vi kommer fram till att ditt innehåll strider mot våra riktlinjer för communityn står varningen kvar och videon återinförs inte på webbplatsen. Det finns inget ytterligare straff för avvisade överklaganden.

Du kan bara överklaga en varning en gång.