Överklaga åtgärder angående riktlinjerna för communityn

Det här innehållet handlar om varningar angående riktlinjerna för communityn. Om en video tagits bort av upphovsrättsliga skäl kan du läsa mer om alternativen för upphovsrättsvarningar.

Varningar om brott mot communityns riktlinjer utfärdas när innehåll på YouTube flaggas för granskning, antingen av medlemmar i YouTube-communityn eller vår smarta detekteringsteknik, och våra granskningsgrupper avgör att de inte följer våra riktlinjer för communityn. Om din kanal får en varning får du ett e-postmeddelande, aviseringar på mobilen och datorn, och en avisering visas i kanalinställningar nästa gång du loggar in på YouTube.

Vi kan naturligtvis göra misstag ibland. Om du anser att ditt innehåll inte bryter mot riktlinjerna för communityn och har tagits bort på felaktiga grunder kan du överklaga varningen.

Varningen försvinner inte bara för att du tar bort videon. Varningen ligger kvar om du tar bort videon, och du kan inte överklaga beslutet igen.

Om du har fått en varning om brott mot communityns riktlinjer för länkar i ditt innehåll ska du se till att läsa på om vår policy och överklagandeprocess för länkar i ditt innehåll.

Överklaga en varning om brott mot communityns riktlinjer

Innan du börjar ska du granska policyn som varningen gäller. Vi listar också exempel på innehåll som leder till en varning om brott mot communityns riktlinjer. Du kan endast överklaga 30 dagar efter det att anmärkningen eller varningen utfärdades.

Överklaga en varning

1. Logga in på YouTube från datorn.
  2. Klicka på kontoikonen > Studio.
  3. Klicka på Kanal > Status och funktioner i menyn till vänster.
  4. Öppna avsnittet Status för communityns riktlinjer.
  5. Välj Överklaga det här beslutet.

Appeal a strike

Obs! Varningen försvinner inte bara för att du tar bort videon. Varningen ligger kvar om du tar bort videon, och du kan inte överklaga beslutet igen.

När du har skickat in ett överklagande

Du får ett e-postmeddelande från YouTube med resultatet för överklagandet och något av följande händer:

• Om vi kommer fram till att ditt innehåll följer våra riktlinjer för communityn återställer vi det och tar bort varningen från kanalen. Om du överklagar en anmärkning och överklagandet beviljas får du en anmärkning för nästa överträdelse.
  • Om vi kommer fram till att ditt innehåll följer våra riktlinjer för communityn, men det inte är lämpligt för alla målgrupper, tillämpar vi åldersbegränsningar. Om det är en video kommer den inte att vara synlig för användare som är utloggade, under 18 år eller har begränsat läge aktiverat. Om det är en anpassad miniatyrbild kommer den att tas bort.
  • Om vi kommer fram till att ditt innehåll strider mot våra riktlinjer för communityn står varningen kvar och videon tas bort från webbplatsen. Det finns inget ytterligare straff för avvisade överklaganden.

Du kan bara överklaga en varning en gång.