Video-instellingen bewerken

Nadat je een video hebt geüpload, kun je de videogegevens aanpassen in YouTube Studio. Hier kun je van alles veranderen, zoals je videotitel en de instellingen voor ondertiteling en reacties. Vind meer informatie over bulkwijzigingen van video's.

Videogegevens bewerken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van een video.
  4. Kies de video-instellingen en selecteer Opslaan.
Creators vinden hier tips voor videobewerking.

Beschikbare video-instellingen

Titel

De titel van je video.

Opmerking: Videotitels hebben een limiet van 100 tekens en mogen geen ongeldige tekens bevatten.

Beschrijving

De informatie die onder je video staat. Gebruik deze indeling voor videotoeschrijvingen: [Kanaalnaam] [Videotitel] [Video-ID]

Voor correcties in je video voeg je 'Correctie:' of 'Correcties:' toe. Voeg op een afzonderlijke regel het tijdstempel en een uitleg van de correctie toe. Bijvoorbeeld:

Correctie:

0:35 Reden voor correctie

Dit gedeelte verschijnt na de videohoofdstukken. Als mensen je video kijken, verschijnt de infokaart Correcties bekijken.

Voor opgemaakte tekst in je beschrijvingen selecteer je vet, cursief of doorgehaald in de opties onderaan het beschrijvingsvak.

Videobeschrijvingen hebben een limiet van 5000 tekens en mogen geen ongeldige tekens bevatten.

Opmerking: De correctiefunctie is niet beschikbaar als het kanaal actieve waarschuwingen heeft of als de content misschien ongepast is voor sommige kijkers.

Thumbnail De afbeelding die kijkers zien voordat ze op je video klikken.
Playlist Voeg de video toe aan een van je playlists of maak een nieuwe playlist.
Publiek Vanwege de naleving van de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) moet je ons te laten weten of je video's zijn gemaakt voor kinderen.
Leeftijdsbeperking Stel een leeftijdsbeperking in voor video's die misschien niet geschikt zijn voor bepaalde soorten publiek.

Een video van je kanaal die een klikbare link heeft in de Shorts-speler. Hiermee kun je kijkers vanuit je Shorts naar je andere YouTube-content leiden.

Als je toegang tot geavanceerde functies hebt, kun je een link naar een video van je eigen kanaal toevoegen aan je Shorts. Je kunt video's, Shorts en live content linken.

Opmerking: De video die je selecteert, moet openbaar of verborgen zijn en moet voldoen aan onze Communityrichtlijnen.

Klik onderaan de pagina Details op MEER TONEN voor geavanceerde instellingen.

Betaalde promotie Laat kijkers en YouTube weten dat je video betaalde promoties bevat.
Automatische hoofdstukken

Je kunt hoofdstuktitels en tijdstempels aan je video's toevoegen, zodat kijkers makkelijker naar verschillende delen van de video kunnen gaan. Je kunt je eigen videohoofdstukken maken of de automatisch gegenereerde hoofdstukken gebruiken door 'Automatische hoofdstukken toestaan (als dit beschikbaar is en je in aanmerking komt)' aan te vinken.

Als je zelf videohoofdstukken toevoegt, worden automatisch gegenereerde hoofdstukken overschreven.

Aanbevolen plaatsen Aanbevolen plaatsen (als dit beschikbaar is en je in aanmerking komt) licht belangrijke plaatsen uit in een carrousel in je videobeschrijving op basis van bestemmingen die je hebt aanbevolen in je beschrijving, videotranscript en videoframes. Als je automatisch aanbevolen plaatsen wilt uitzetten, vink je Automatisch aanbevolen plaatsen toestaan uit. Opmerking: Voor Aanbevolen plaatsen gebruiken we geen locatiegegevens van je apparaat. Dit heeft ook geen invloed op de advertenties die in je video worden getoond (als je inkomsten genereert).
Tags

Voeg beschrijvende zoekwoorden toe waarmee fouten in zoekopdrachten kunnen worden verbeterd.

Tags zijn handig als de content van je video vaak verkeerd wordt gespeld. Maar verder spelen tags nauwelijks een rol als het gaat om het ontdekken van je video.

Taal en ondertitelingscertificering Kies de oorspronkelijke taal van de video en een ondertitelingscertificering.
Opnamedatum en -locatie Vermeld de datum waarop de video is opgenomen en de locatie waar de video is gefilmd.
Licentie en distributie Selecteer of de video mag worden ingesloten op een andere website. Geef aan of je meldingen over je nieuwe video naar je abonnees wilt sturen.
Sampling voor Shorts Sta toe dat anderen Shorts maken met de audio van je video.
Categorie

Selecteer een categorie zodat kijkers je video makkelijker kunnen vinden. Voor Education kun je de volgende opties kiezen:

• Type: Selecteer Activiteit, Overzicht van een concept, Instructievideo, College, Oplossing voor een probleem, Toepassing in de praktijk, Wetenschappelijk experiment, Tips of iets anders.
  • Problemen: Voeg het tijdstempel toe en de vraag die in je video wordt beantwoord.Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar voor het type Oplossing voor een probleem.
  • Onderwijssysteem: Selecteer het land of de regio waar je video bij aansluit. Hiermee kun je het niveau en het examen, de cursus of de academische standaard verder specificeren. Opmerking: Mogelijk is deze optie al automatisch geselecteerd op basis van het standaardland/de standaardregio van je kanaal.
  • Niveau: Kies het niveau voor je video, zoals Klas 3 of Geavanceerd.
  • Examen, cursus of standaard: Zoek in onze database om een relevante academische standaard, examen of cursus voor je video toe te voegen.
Reacties en beoordelingen Geef aan of kijkers reacties kunnen achterlaten bij de video. Geef aan of kijkers mogen weten hoeveel likes je video heeft.
Zichtbaarheid Kies de privacyinstellingen van je video om te bepalen waar je video kan worden getoond en wie deze kan bekijken.
Ondertiteling Voeg ondertiteling toe aan je video om een breder publiek te bereiken.
Eindscherm Voeg visuele elementen toe aan het einde van je video. Je video moet minstens 25 seconden duren om een eindscherm te kunnen toevoegen.
Kaarten Voeg interactieve content toe aan je video.
Als je wilt aangeven dat de video over een specifieke game gaat, selecteer je de categorie 'Games' en voeg je de titel van de game toe via de geavanceerde instellingen van de video.

Bekijk hoe je video-instellingen bewerkt

Bekijk de volgende video van het YouTube Creators-kanaal over hoe je video-instellingen bewerkt.

Edit Video Settings with YouTube Studio