Rajoitetun/turvallisen tilan ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Rajoitettu (turvallinen) tila on valinnainen asetus, jolla voit YouTubessa suodattaa pois vain aikuisille tarkoitettua sisältöä, jota et itse halua nähdä tai jota et halua muiden laitettasi käyttävien näkevän.

Rajoitetun tilan asettaminen päälle tai pois

Android-sovellus

1. Kirjaudu tilillesi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää .
  3. Valitse Asetukset ja sitten Yleiset.
  4. Aseta Rajoitettu tila päälle tai pois.

Mobiilisivusto

1. Kirjaudu tilillesi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää-valikko.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Ota Rajoitettu tila käyttöön tai poista se käytöstä.

Android TV

Huom. Tämä vaikuttaa vain Android TV:n rajoitettuun tilaan.

1. Kirjaudu tilillesi.
  2. Vieritä aloitusnäyttöä alaspäin Sovellukset-riville.
  3. Valitse YouTube.
  4. Vieritä alaspäin ja valitse Asetukset.
  5. Valitse Rajoitettu tila tai Suojattu tila.
  6. Valitse Käytössä tai Ei käytössä.

Rajoitetun tilan käytöstäpoiston ongelmia

Järjestelmänvalvoja on voinut ottaa rajoitetun tilan käyttöön kirjastojen, yliopistojen tai muiden julkisten tilojen tietokoneissa. Jos käytät julkista tietokonetta etkä pysty poistamaan rajoitettua tilaa käytöstä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Rajoitetun tilan määrittäminen perheelle

Jos käytät Family Link ‑sovellusta, voit sen asetuksissa ottaa rajoitetun tilan käyttöön lapsesi tilille. Jos olet ottanut rajoitetun tilan käyttöön lapsen tilille Family Linkin kautta, lapsi ei voi muuttaa asetusta millään laitteilla, joihin hän on kirjautunut sisään.

Lisätietoja rajoitetusta tilasta

Vain aikuisille tarkoitetun sisällön tunnistus perustuu erilaisiin suodatuskeinoihin, kuten videon nimeen, kuvaukseen ja sisällönkuvaustietoihin, yhteisön sääntöihin pohjautuviin tarkastuksiin ja ikärajoituksiin. Rajoitettu tila on saatavilla kaikilla kielillä, mutta kulttuurierojen vuoksi toiminnon tehokkuus voi vaihdella.  Kun rajoitettu tila on käytössä, et näe katsomiesi videoiden kommentteja.

Rajoitettu tila toimii selain- tai laitetasolla, joten se on otettava käyttöön erikseen jokaisessa selaimessa. Jos selaimessa on käytössä useita profiileja, rajoitettu tila on otettava käyttöön jokaisessa profiilissa.