Rajoitetun tilan laittaminen päälle tai pois päältä YouTubessa

Rajoitettu tila on valinnainen asetus YouTubessa. Sen avulla voit suodattaa pois mahdollisesti aikuisille tarkoitetun sisällön, jonka et halua näkyvän itsellesi tai muille laitettasi käyttäville.

Verkon järjestelmänvalvoja on voinut laittaa rajoitetun tilan päälle kirjastojen, yliopistojen ja muiden julkisten tilojen tietokoneissa.

Huom. Rajoitettu tila ei ole sama asia kuin videoiden ikärajoitukset. Lue lisää ikärajoitetusta sisällöstä.

Näin laitat rajoitetun tilan päälle tai pois

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Rajoitetun tilan laittaminen päälle tai pois päältä

iPhone- ja iPad-sovellus

1. Kirjaudu tilillesi.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi .
  3. Napauta Asetukset ja sitten Yleiset.
  4. Laita Rajoitettu tila päälle tai pois päältä.

Mobiilisivusto

1. Mene osoitteeseen m.youtube.com.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi .
  3. Napauta Asetukset ja sitten Tili.
  4. Laita Rajoitettu tila päälle tai pois päältä.

Rajoitetun tilan pois päältä laittamiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Jos olet lisännyt käyttäjätunnuksesi ja salasanasi etkä pysty ottamaan rajoitettua tilaa pois päältä, tarkista asetuksesi YouTuben sisältörajoitusten sivulta. Työkalu arvioi, onko järjestelmänvalvoja määrittänyt rajoitukset vai onko se tehty henkilökohtaisella tililläsi. Rajoituksen vieressä näkyy valintamerkki. Jos tarvitset lisää ohjeita, työkalu ohjaa sinut vianetsinnän seuraavaan vaiheeseen.

Huom. Jotkin mobiilioperaattorit tarjoavat sisältösuodattimia. Suodattimilla rajoitetaan käytettävissä olevaa verkkosisältöä, kun laite on yhteydessä mobiiliverkkoon. Tarkista YouTuben sisältörajoitusten sivulta, onko sinulla verkko- tai tilitason rajoituksia. Rajoituksen vieressä näkyy valintamerkki, ja alla oleva teksti kertoo rajoitustason. Jos DNS-rajoitukset ovat päällä ja ne on asetettu keskitasolle tai tiukoiksi, sisällön suodatus on päällä. Jos haluat tietää, miten asetusta muutetaan tai se laitetaan pois päältä, ota yhteyttä mobiiliverkko-operaattoriisi.

Rajoitetun tilan määrittäminen perheelle

Jos käytät Family Link ‐sovellusta, voit laittaa rajoitetun tilan päälle lapsesi tilillä, jos hän ei täytä valvotun YouTube-käyttökokemuksen ehtoja. Lue, miten voit laittaa rajoitetun tilan päälle Family Link ‐sovelluksen asetuksista.

Kun rajoitettu tila on päällä Family Link ‑sovelluksessa, lapsesi ei voi muuttaa rajoitetun tilan asetuksia millään laitteella, jolle hän on kirjautuneena.

Huom. Et voi ottaa rajoitettua tilaa käyttöön lapsellesi, jos hän

Lisätietoja rajoitetusta tilasta

• Vain aikuisille tarkoitetun sisällön tunnistus perustuu erilaisiin suodatuskeinoihin, kuten videon nimeen, kuvaukseen ja sisällönkuvaustietoihin, yhteisösääntöihin pohjautuviin tarkastuksiin ja ikärajoituksiin.
  • Rajoitettu tila on saatavilla kaikilla kielillä, mutta kulttuurierojen vuoksi toiminnon tehokkuus voi vaihdella.
  • Kun rajoitettu tila on päällä, et näe kommentteja katsomissasi videoissa.
  • Rajoitettu tila toimii selain- tai laitetasolla, joten se on laitettava päälle erikseen jokaisessa selaimessa. Jos selaimessa tai laitteella on käytössä useita profiileja, rajoitettu tila on laitettava päälle jokaisessa profiilissa.
  • Sisällöntuottajat: Lue, miten rajoitettu tila vaikuttaa sisältöösi.

Assistant-kaiuttimet ja Smart Display ‐laitteet

1. Avaa mobiililaitteen Home-sovellus.
  2. Napauta muokattavaa kaiutinta tai Smart Display ‑laitetta.
  3. Napauta Asetukset.
  4. Napauta Ilmoitukset ja digitaalinen hyvinvointi.
  5. Napauta YouTube-asetukset.
  6. Smart Display ‑laitteilla rajoitetun tilan asetuksia voi hallita kahdella tavalla:
    1. Voit laittaa rajoitetun tilan päälle tai pois päältä omalla tililläsi.
    2. Jos olet laitteen ylläpitäjä, voit laittaa rajoitetun tilan päälle tai pois päältä kaikkien käyttäjien tileillä.
Huom. Rajoitettu tila valitaan laitetasolla. Jos sisällön toistaminen ei onnistu laitteellasi, tarkista rajoitetun tilan asetukset.