Aktivera eller inaktivera Begränsat läge på YouTube

Begränsat läge är en valfri inställning som du kan använda på YouTube. Med den här funktionen kan du filtrera bort potentiellt vuxeninnehåll som du och andra som använder din enhet inte vill se.

På datorer på bibliotek, universitet och andra offentliga platser kan nätverksadministratören ha aktiverat Begränsat läge.

Obs! Att aktivera Begränsat läge är inte samma sak som att åldersbegränsa videor. Läs mer om åldersbegränsat innehåll.

Så här aktiverar och inaktiverar du Begränsat läge

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

Android-appen

1. Logga in på ditt konto.
  2. Tryck på profilfotot uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Allmänt.
  4. Aktivera eller inaktivera Begränsat läge.

Mobilwebbplatsen

1. Öppna m.youtube.com.
  2. Tryck på profilfotot uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Konto.
  4. Aktivera eller inaktivera Begränsat läge.

Android TV

Obs! Det här aktiverar bara Begränsat läge på din Android TV.

1. Logga in på ditt konto.
  2. Scrolla ned till raden Apparstartsidan.
  3. Välj YouTube.
  4. Scrolla till och välj Inställningar.
  5. Välj Begränsat läge eller Säkert läge.
  6. Välj eller Av.

Felsöka problem med att inaktivera Begränsat läge

Om du har angett ditt användarnamn och lösenord och Begränsat läge fortfarande är aktiverat kan du kontrollera inställningarna på sidan Innehållsbegränsningar för YouTube för mer information. Verktyget bedömer om en administratör har ställt in dessa begränsningar eller om de aktiverats på ditt personliga konto. En bockmarkering visas bredvid den aktuella begränsningen. Om du behöver mer hjälp vägleder verktyget dig till nästa steg för felsökning.

Obs! Vissa mobiloperatörer har innehållsfilter. Filtren begränsar vilken typ av webbinnehåll du har åtkomst till när enheten är ansluten till operatörens mobilnätverk. Besök sidan Innehållsbegränsningar för YouTube för att se om du har några begränsningar på nätverks- eller kontonivå. En bockmarkering visas bredvid den aktuella begränsningen och texten nedanför visar begränsningsnivån. Om DNS-begränsningar har aktiverats och nivån är inställd på måttlig eller strikt har du aktiverat innehållsfiltrering. Försök kontakta mobiloperatören och ta reda på hur du hanterar eller inaktiverar inställningen.

Kontrollera hur Begränsat läge används i din familj

Om du är förälder och använder Family Link-appen kan du aktivera Begränsat läge för ditt barns konto om barnet inte är kvalificerat för en kontrollerad upplevelse på YouTube. Läs mer om hur du aktiverar Begränsat läge i inställningarna för Family Link-appen.

När Begränsat läge aktiveras via Family Link kan ditt barn inte ändra inställningarna för Begränsat läge på någon enhet som hen är inloggad på.

Obs! Du kan inte konfigurera Begränsat läge för ditt barn om

Läs mer om Begränsat läge

• Vi använder många faktorer – videons titel, beskrivning, metadata, granskningar enligt riktlinjerna för communityn och åldersgränser – för att identifiera och filtrera bort innehåll som kan vara avsett för vuxna.
  • Begränsat läge är tillgängligt på alla språk, men på grund av skillnader i kulturella normer och känslighet kan kvaliteten skilja sig åt.
  • När Begränsat läge har aktiverats kan du inte se kommentarer i de videor du tittar på.
  • Begränsat läge aktiveras på webbläsar- eller enhetsnivå, så du måste aktivera det i alla webbläsare du använder. Om din webbläsare eller enhet har stöd för flera profiler måste du aktivera läget i alla profiler.
  • Kreatörer: Läs mer om hur Begränsat läge påverkar ditt innehåll.

Högtalare med Google Assistent och Smart Display-enheter

1. Öppna Home-appen på din mobila enhet.
  2. Tryck på högtalaren eller Smart Display-enheten du vill ändra.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Aviseringar och digitalt välmående.
  5. Tryck på YouTube-inställningar.
  6. Det finns två sätt att styra inställningarna för Begränsat läge på din Smart Display:
    1. Du kan aktivera eller inaktivera Begränsat läge för dig själv.
    2. Om du är enhetsansvarig kan du aktivera eller inaktivera Begränsat läge för alla andra användare.
Obs! Begränsat läge ställs in på enhetsnivå. Om innehåll inte spelas upp via enheten bör du kontrollera inställningarna för Begränsat läge.