Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

Begränsat läge är en valfri inställning som du kan använda för att filtrera bort innehåll som kan vara avsett för vuxna som du kanske inte vill se eller inte vill att familjemedlemmar ska se.

Vi använder många faktorer – videons titel, beskrivning, metadata, granskningar enligt riktlinjerna för mötesplatsen och åldersbegränsningar – för att identifiera och filtrera bort innehåll som kan vara avsett för vuxna. Begränsat läge är tillgängligt på alla språk, men på grund av skillnader i kulturella normer och känslighet kan kvaliteten skilja sig åt.

När Begränsat läge har aktiverats kan du inte se kommentarer i de videor du tittar på.

Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

På datorer på bibliotek, universitet och andra offentliga platser kan systemadministratören ha aktiverat Begränsat läge. Kontakta systemadministratören om det inte går att inaktivera Begränsat läge på en sådan dator.

Innan du börjar: Begränsat läge aktiveras på webbläsar- eller enhetsnivå, så du måste aktivera det i alla webbläsare du använder. Om det finns flera profiler i webbläsaren måste du aktivera läget i alla profiler.

Det finns två versioner av YouTube till datorn, den aktuella och den gamla versionen. Följ anvisningarna för den version du använder.

Aktuella YouTube

Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

1. Välj kontoikonen

2. Klicka på Begränsat läge.

3. Aktivera eller inaktivera begränsat läge i dialogrutan som dyker upp.

Har du fastnat i Begränsat läge trots att du har försökt inaktivera det?

Kontakta systemadministratören om Begränsat läge fortfarande är aktivt när du har angett användarnamn och lösenord.

Gamla YouTube

Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

1. Längst ned på valfri YouTube-sida klickar du på rullgardinsmenyn för Begränsat läge.
  2. Välj eller Av.
  3. Klicka på Spara.

Begränsat läge är aktiverat fastän du loggar ut. Om någon annan loggar in på YouTube är Begränsat läge fortfarande aktiverat. Om du inte vill att andra användare ska kunna ändra inställningen ser du till att låsa Begränsat läge och logga ut från kontot.

Låsa eller låsa upp Begränsat läge

Låsa Begränsat läge

1. Logga in på YouTube.
  2. Längst ned på valfri YouTube-sida klickar du på rullgardinsmenyn för Begränsat läge.
  3. Välj Lås Begränsat läge i den här webbläsaren.
  4. Ange ditt lösenord när du uppmanas om det.

Låsa upp Begränsat läge

1. Logga in på YouTube.
  2. Längst ned på valfri YouTube-sida klickar du på Lås upp Begränsat läge i den här webbläsaren.
  3. Ange ditt lösenord när du uppmanas om det.
  4. Längst ned på sidan väljer du Av.
  5. Klicka på Spara.

Har du fastnat i Begränsat läge trots att du har försökt inaktivera det?

Kontakta systemadministratören om Begränsat läge fortfarande är aktivt när du har angett användarnamn och lösenord.