Rajoitetun tilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Ennen aloittamista: Rajoitettu tila toimii selain- tai laitetasolla, joten se on otettava käyttöön tietokoneesi jokaisessa selaimessa. Jos selaimessa on käytössä useita profiileja, Rajoitettu tila on otettava käyttöön jokaisessa profiilissa.

Jos et pysty seuraamaan näitä ohjeita, käytät todennäköisesti YouTuben vanhaa versiota. Jos käytät uudempaa selainta, päivitä YouTuben nykyiseen versioon.

Nykyinen työpöytäversio

Rajoitetun tilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Klikkaa tilikuvaketta

2. Valitse Rajoitettu tila.

3. Ota Rajoitettu tila käyttöön tai poista se käytöstä avautuvassa ikkunassa.

Eikö Rajoitetun tilan poistaminen käytöstä onnistu?

Jos olet antanut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi etkä pysty poistamaan rajoitettua tilaa käytöstä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Vanha työpöytäversio

Rajoitetun tilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Mene minkä tahansa YouTube-sivun alareunaan ja klikkaa avattavassa valikossa Rajoitettu tila.
  2. Valitse Käytössä tai Ei käytössä.
  3. Valitse Tallenna.

Kun Rajoitettu tila on otettu käyttöön, se pysyy käytössä, vaikka kirjautuisit ulos. Jos toinen henkilö kirjautuu sisään YouTubeen, Rajoitettu tila pysyy edelleen käytössä. Jos haluat varmistaa, että tietokoneen muut käyttäjät eivät pääse muuttamaan asetusta, lukitse Rajoitettu tila ja kirjaudu ulos tililtäsi.

Rajoitetun tilan lukitseminen tai avaaminen

Rajoitetun tilan lukitseminen

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Mene minkä tahansa YouTube-sivun alareunaan ja klikkaa avattavassa valikossa Rajoitettu tila.
  3. Valitse Lukitse Rajoitettu tila tässä selaimessa.
  4. Anna salasana pyydettäessä.

Rajoitetun tilan avaaminen

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Mene minkä tahansa YouTube-sivun alaosaan ja klikkaa Avaa Rajoitettu tila tässä selaimessa.
  3. Anna salasana pyydettäessä.
  4. Mene sivun alaosaan ja valitse Ei käytössä.
  5. Valitse Tallenna.

Eikö Rajoitetun tilan poistaminen käytöstä onnistu?

Jos olet antanut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi etkä pysty poistamaan Rajoitettua tilaa käytöstä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Rajoitettu tila on valinnainen asetus, jolla voi suodattaa pois vain aikuisille tarkoitettua sisältöä, jota et itse halua nähdä tai jota et halua perheenjäsentesi näkevän.

Vain aikuisille tarkoitetun sisällön tunnistus perustuu erilaisiin suodatuskeinoihin, kuten videon nimeen, kuvaukseen ja sisällönkuvaustietoihin, yhteisön sääntöihin pohjautuviin tarkastuksiin ja ikärajoituksiin. Rajoitettu tila on saatavilla kaikilla kielillä, mutta kulttuurillisten erojen vuoksi toiminnon tehokkuus voi vaihdella.

Kun rajoitettu tila on käytössä, et näe katsomiesi videoiden kommentteja.

Rajoitetun tilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Järjestelmänvalvoja on voinut ottaa rajoitetun tilan käyttöön kirjastojen, yliopistojen ja muiden julkisten tilojen tietokoneissa. Jos käytät julkista tietokonetta etkä pysty poistamaan rajoitettua tilaa käytöstä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.