Taal- en locatie-instellingen wijzigen

Je kunt je voorkeurstaal en locatie op YouTube selecteren via je computer, de YouTube-app of je mobiele browser.

Taalinstellingen wijzigen de metadata van de video, zoals de kanaalnaam en videotitel (als deze beschikbaar zijn), en de gesproken zoekopdrachten. De locatie die je kiest, is van invloed op welke video's worden getoond bij:

• Aanbevelingen
  • Trending
  • Nieuws

YouTube biedt taal- en contentvoorkeuren voor alle landen, regio's en talen waarin YouTube beschikbaar is. We bieden YouTube in steeds meer gebieden en talen aan om nog meer gebruikers te bereiken. Als je taal of land/regio niet wordt vermeld, kies je de optie die het beste aansluit bij je behoeften en interesses.

Als YouTube je land/regio niet kan vinden, is de standaardlocatie de Verenigde Staten.

Je taal wijzigen op internet of in de YouTube-app

Volg de instructies hieronder voor de app of mobiele site van YouTube.

YouTube-app

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Algemeen.
  4. Tik op Locatie of App-taal.
  5. Tik op de taal of locatie die je wilt gebruiken.

Mobiel internet

De mobiele website van YouTube neemt standaard de taalinstellingen van je apparaat over. Je kunt de taal- en locatie-instellingen wel wijzigen op de mobiele site.

1. Ga naar je account .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Account .
  4. Tik op Taal om een andere taal te kiezen.
  5. Tik op Locatie om een andere locatie te kiezen.

YouTube op tv

1. Klik op Instellingen  in de YouTube op tv-app.
  2. Scroll naar het gedeelte Taal en locatie.
  3. Selecteer Taal.
  4. Klik op Bewerken .
  5. Scroll naar de geselecteerde taal.
  6. Klik op Wijziging bevestigen.

How to change the language and country settings on YouTube from your mobile device

De taal van e-mailmeldingen wijzigen

E-mails van YouTube ontvang je in de standaardtaal voor jouw land. Als je de YouTube-taalinstellingen hebt gewijzigd, kun je de e-mailinstellingen hierop afstemmen:

1. Ga naar de e-mailinstellingen.
  2. Scroll naar Taal om de taal voor e-mailmeldingen te updaten.

De taal of locatie wijzigen op smart-tv's, streamingapparaten en gameconsoles

De YouTube-app op smart-tv's, streamingapparaten en gameconsoles volgt standaard de taal- en locatie-instellingen van je apparaat. Je kunt deze instellingen voor YouTube altijd wijzigen. Zo wijzig je deze instellingen:

• Open de YouTube-app op je apparaat.
  • Selecteer Instellingen
  • Selecteer Taal om een andere taal te kiezen.
  • Selecteer Locatie om een andere locatie te kiezen.

De zoektaal voor je toetsenbord wijzigen

Je kunt ook de zoektaal voor het zoektoetsenbord wijzigen:

1. Open de YouTube-app op je smart-tv, streamingapparaat of gameconsole.
  2. Selecteer Zoeken en dan Een taal selecteren.

Het zoektoetsenbord ondersteunt de volgende talen:

• Arabisch
  • Koreaans
  • Chinees (vereenvoudigd)
  • Noors
  • Traditioneel Chinees (Hongkong)
  • Pools
  • Traditioneel Chinees (Taiwan)
  • Portugees
  • Deens
  • Portugees (Brazilië)
  • Nederlands
  • Russisch
  • Engels
  • Spaans
  • Frans
  • Spaans (Mexico)
  • Frans (Canada)
  • Spaans (VS)
  • Duits
  • Zweeds
  • Grieks
  • Thai
  • Hebreeuws
  • Turks
  • Hongaars
  • Oekraïens
  • Italiaans
  • Vietnamees
  • Japans

Opmerking: Als de taal van je app niet wordt ondersteund, staat het zoektoetsenbord standaard op Engels.