Advertenties blokkeren voor weergave bij mijn YouTube-kanaal en -video's

Dit artikel is voor creators in het YouTube-partnerprogramma (waaronder kanalen die zijn aangesloten bij een MCN) die willen wijzigen welke advertenties bij hun video's worden weergegeven.

Ben je een kijker? Ga naar dit artikel voor meer informatie over advertenties die bij video's worden weergegeven.

Als YouTube-partner kun je de advertenties naast je YouTube-video's en op je YouTube-kanaal filteren.

Zo filter je advertenties op algemene of specifieke categorieën of op specifieke adverteerdersdomeinen:

1. Log in op je AdSense voor YouTube-account.
  2. Klik linksboven op Menu .
  3. Klik op Bedieningselementen voor blokkeren en dan YouTube-host.
    • Specifieke URL's van adverteerders blokkeren: Klik op het tabblad URL's van adverteerders in de horizontale balk bovenaan de pagina. Voer de URL's in het vak in en klik dan op URL's blokkeren.
    • Advertenties blokkeren op basis van algemene of gevoelige categorieën: Klik op het betreffende tabblad in de horizontale balk bovenaan de pagina. Gebruik de besturingselementen op de pagina om categorieën toe te staan of te blokkeren.

Wijzigingen worden per selectie automatisch opgeslagen en binnen 24 uur op je kanaal doorgevoerd.

Bedieningselementen voor blokkeren zijn alleen van toepassing op advertenties die op de weergavepagina worden getoond. Ze hebben geen invloed op advertenties in Feeds of Shorts.

Je filterlijst blokkeert alleen advertenties die via AdSense voor YouTube worden weergegeven. Als je specifieke domeinen filtert, kunnen er alsnog advertenties worden weergegeven via Google Ad Manager.

Meer informatie over advertenties toestaan en blokkeren