Advertenties blokkeren voor weergave op mijn YouTube-kanaal en bij mijn YouTube-video's

Dit artikel is bedoeld voor creators die aan het YouTube-partnerprogramma deelnemen en die willen wijzigingen welke advertenties bij hun content worden weergegeven.

Ben je een kijker? Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over advertenties die bij video's worden weergegeven.

Als YouTube-partner kun je de AdSense-advertenties filteren die naast je YouTube-video's en op je YouTube-kanaal worden weergegeven.

Zo filter je advertenties op algemene of specifieke categorieën of op specifieke adverteerdersdomeinen van AdSense:

1. Log in op je AdSense-account en ga naar het tabblad Advertenties toestaan en blokkeren.
  2. Klik linksboven op Menu .
  3. Klik op Blokkeringsopties en dan YouTube-host.
    • Specifieke URL's van adverteerders blokkeren: Klik op het tabblad URL's van adverteerders in de horizontale balk bovenaan de pagina. Geef URL's op in het vak en klik vervolgens op URL's blokkeren.
    • Advertenties blokkeren op basis van algemene of gevoelige categorieën: Klik op het betreffende tabblad in de horizontale balk bovenaan de pagina. Gebruik de besturingselementen op de pagina om categorieën toe te staan of te blokkeren.

Wijzigingen worden per selectie automatisch opgeslagen en binnen 24 uur op je kanaal doorgevoerd.

Je filterlijst blokkeert alleen advertenties die via AdSense worden weergegeven. Wanneer je specifieke domeinen filtert, kunnen er alsnog advertenties worden weergegeven via Google Ad Manager.

Meer informatie over advertenties toestaan en blokkeren.