Blokkér annonser fra å vises på YouTube-kanalen din og i videoene dine

Denne artikkelen er beregnet på skapere som er med i YouTubes partnerprogram (inkludert MCN-samarbeidspartnere), og som ønsker å gjøre endringer i annonser som kjører på innholdet deres.

Hvis du er seer, finner du mer informasjon om annonser du ser i videoer, ved å lese denne artikkelen.

Som YouTube-partner kan du filtrere bort annonsene som vises ved siden av YouTube-videoene dine og YouTube-kanalen din.

Slik filtrerer du bort annonser fra generelle eller bestemte kategorier, eller fra bestemte annonsørdomener:

1. Logg på AdSense for YouTube-kontoen din.
  2. Klikk på Meny øverst til venstre.
  3. Klikk på Blokkeringskontroller etterfulgt av YouTube-vert.
    • ​​Hvis du vil blokkere bestemte annonsørnettadresser, klikker du på Annonsørnettadresser-fanen på den vannrette linjen øverst på siden. Skriv inn nettadressene i boksen, og klikk på Blokkér nettadresser.
    • Hvis du vil blokkere annonser basert på generelle eller sensitive kategorier, klikker du på den tilsvarende fanen på den vannrette linjen øverst på siden. Bruk kontrollene på siden til å tillate eller blokkere kategorier.

Endringene lagres automatisk når du velger dem, og gjenspeiles som regel på kanalen din innen 24 timer.

Blokkeringskontrollene gjelder bare for annonselevering på videosiden. De påvirker ikke annonselevering i feeder eller Shorts-videoer.

Filterlisten blokkerer bare annonser som leveres via AdSense for YouTube. Filtrering av bestemte domener hindrer ikke annonser som leveres via Google Ad Manager.

Finn ut mer om hvordan du tillater og blokkerer annonser.