Een geweigerde betaling in Google Ads oplossen

Het is uw creditcardmaatschappij of bank die uw betaling weigert, niet Google.

Als uw betalingen worden geweigerd, worden uw advertenties mogelijk pas getoond nadat uw betaling is verwerkt. Neem contact op met uw bank of creditcardmaatschappij om problemen met een geweigerde betaling op te lossen. Zodra het probleem met uw betaalmethode is opgelost, heeft u verschillende opties om het openstaande saldo te betalen en uw advertenties weer te laten lopen.

Sommige geschikte accounts kunnen nog korte tijd na een weigering advertenties tonen, zodat u de tijd heeft om het probleem met uw instrument op te lossen voordat u offline gaat. Daarom worden uw advertenties mogelijk niet meteen stopgezet na een weigering.

Op deze pagina

Weigering van creditcard

1. De reden van de weigering achterhalen

Het is uw creditcardmaatschappij of bank die uw betaling weigert, niet Google. Als u informatie over de geweigerde betaling wilt bekijken, klikt u op het icoon Facturering Icoon Facturering en dan op Overzicht. U vindt hier de datum van de weigering, het bedrag en (als uw creditcardmaatschappij of bank deze informatie met ons heeft gedeeld) de reden van de weigering. Als er geen reden staat vermeld, neemt u contact op met uw creditcardmaatschappij of bank om de reden te achterhalen.

Ga nu naar Overzicht

Oplossingen voor de meest voorkomende redenen voor geweigerde betalingen

• Uw rekeningsaldo is te laag.
    Zorg voor voldoende saldo op uw rekening en probeer uw creditcard opnieuw (optie A hieronder).
  • U heeft de limiet van de creditcard of de limiet per transactie overschreden.
    Neem contact op met uw bank om de limiet te verhogen en probeer uw creditcard opnieuw (optie A hieronder).
  • De creditcard is verlopen.
    Geef een nieuwe creditcard op (optie B hieronder).
  • U heeft een onjuist creditcardnummer of CVV-/CVN-nummer opgegeven.
    Geef uw creditcardgegevens zorgvuldig opnieuw op (optie B hieronder).
  • Uw bank die de kaart heeft uitgegeven staat het gebruik van de kaart voor internettransacties of internationale transacties niet toe.
    Neem contact op met uw bank om dit soort transacties voortaan toe te staan en probeer uw creditcard opnieuw (optie A hieronder). Als dit niet mogelijk is, geeft u een nieuwe kaart op waarmee u wel kunt betalen voor internettransacties of internationale transacties (optie B hieronder).
  • U heeft het maximale aantal transacties overschreden dat u binnen een bepaalde periode met de kaart kunt verrichten.
    Neem contact op met uw bank voor een mogelijke oplossing en probeer uw creditcard opnieuw (optie A hieronder). Als dit niet mogelijk is, geeft u een nieuwe kaart op (optie B hieronder).
  • Uw bank ondersteunt mogelijk geen sterke klantmachtiging.
    Er is sterke klantmachtiging vereist om uw creditcard of betaling in de Europese Unie te verifiëren. Neem contact op met uw bank om te vragen of deze sterke klantmachtiging ondersteunt. Zo niet, dan moet u een andere betaalmethode gebruiken.

2. Contact opnemen met uw creditcardmaatschappij of bank

Als u de reden van de geweigerde betaling niet kunt achterhalen of het probleem niet kunt oplossen, neemt u contact op met de bank die uw creditcard heeft uitgegeven. Google Ads-support kan u niet helpen met weigeringen, omdat uw creditcardmaatschappij of bank die beslissingen neemt. Ga zo te werk om contact op te nemen met uw bank:

1. Bel het telefoonnummer voor ondersteuning dat achter op uw creditcard staat.
  2. Vertel de medewerker dat u online probeerde te betalen voor Google Ads, maar dat uw betaling is geweigerd. Geef ook de datum en het bedrag van de geweigerde betaling door.
  3. De klantenservice laat u weten waarom uw betaling precies is geweigerd en helpt u het probleem op te lossen.
  4. Nadat het probleem is opgelost, kunt u opnieuw proberen de betaling uit te voeren met een van de onderstaande opties.

3. Uw advertenties opnieuw laten weergeven

Kies een van de onderstaande opties om de weergave van uw advertenties te hervatten:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Optie A: Probeer opnieuw te betalen met uw huidige creditcard

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Zoek de creditcard waarmee u het weer wilt proberen en klik op Oplossen.
  4. Controleer of alle kaartgegevens kloppen. Neem zo nodig contact op met uw bank of creditcardmaatschappij om na te gaan of u de kaart in uw Google Ads-account kunt gebruiken.
  5. Nadat u heeft gecontroleerd of de betaalmethode werkt, klikt u onder de creditcardgegevens op Opnieuw proberen.
  6. Controleer de betaling van uw openstaande saldo en klik op Nu betalen.

Ga nu naar Betaalmethoden

Volgende stappen

Aan het eind van het proces krijgt u een bevestigingsbericht. Als de betaling is mislukt, staat er een foutmelding dat de betaling is mislukt. U wordt gevraagd contact op te nemen met uw financiële instelling of om een andere betaalmethode te selecteren om door te gaan.

Als u een nieuwe betaalmethode heeft gebruikt om uw saldo te betalen, moet u toch nog uw primaire betaalmethode opnieuw proberen. Doet u dit niet, dan wordt een toekomstig saldo mogelijk via uw nieuwe betaalmethode in rekening gebracht of wordt de weergave van uw advertenties weer onderbroken bij gebrek aan een geldige betaalmethode.

Optie B: Voer andere factureringsgegevens in en sla deze op als nieuwe primaire betaalmethode

Opmerking: Sommige acties zijn beperkt tot gebruikers met beheerders- of factureringsrechten. Voor Google Ads-accounts met het accounttype Organisatie heeft u beheerders- of factureringstoegang nodig om een betaalmethode toe te voegen of te bewerken. Meer informatie over toegangsniveaus in uw Google Ads-account

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Zoek naar de geweigerde creditcard en klik op Oplossen.
  4. Klik op Een andere betaalmethode gebruiken en dan op Doorgaan.
  5. Kies een nieuwe betaalmethode uit de beschikbare opties of voer de nieuwe kaartgegevens in, en klik op Kaart opslaan.
    • Opmerking: Als de ingediende informatie onjuist is of als er geen kosten in rekening kunnen worden gebracht via de kaart, staat er een foutmelding met de instructie om de gegevens te corrigeren of een andere betaalmethode te selecteren.
  6. Check uw openstaande saldo en klik op Nu betalen.
  7. Aan het eind van het proces krijgt u een bevestigingsbericht. Als de betaling is mislukt, staat er een foutmelding dat de betaling is mislukt. U wordt gevraagd contact op te nemen met uw financiële instelling of om een andere betaalmethode te selecteren om door te gaan.

Optie C: Update uw kaartgegevens

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Zoek naar de creditcard die u wilt updaten en klik op Oplossen.
  4. Klik op Updaten en dan op Doorgaan.
  5. Corrigeer de kaartgegevens en klik op Updates opslaan.
  6. Aan het eind van het proces krijgt u een bevestigingsbericht.

Naar Betaalmethoden

Opmerking: Als uw kaartuitgever of bank in de Europese Economische Ruimte is gevestigd, wordt mogelijk een aanvullend verificatieproces gebruikt (zoals een eenmalige code die naar uw telefoon wordt verzonden) om uw eigendom van de kaart te bevestigen.  Uw kaartuitgever of bank kan deze extra verificatie naar eigen goeddunken vereisen, bijvoorbeeld wanneer u een betaling doet of een nieuwe creditcard of pinpas toevoegt.

Google voldoet aan de nieuwe beveiligingsvereisten die in de PSD2 (herziene richtlijn voor betaaldiensten) worden opgelegd aan banken en betalingsverwerkers binnen de Europese Economische Ruimte. Als u vragen heeft, neemt u rechtstreeks contact op met uw kaartuitgever of bank.

Automatische incasso of bankrekening geweigerd

Als uw betaling per automatische incasso in uw account wordt aangegeven als geweigerd, hebben we de kosten niet in rekening kunnen brengen op uw bankrekening omdat dit door uw bank is geweigerd. Volg deze stappen als u uw advertenties wilt blijven weergeven:

1. De reden van de weigering achterhalen

Het is uw bank die de betaling weigert, niet Google. U kunt informatie over de geweigerde betaling vinden op de pagina Betalingsoverzicht. U vindt hier de datum van de weigering, het bedrag en (als uw bank deze informatie met ons heeft gedeeld) de reden van de weigering. Als er geen reden staat vermeld, neemt u contact op met uw bank om de reden te achterhalen.

Ga nu naar Overzicht

2. Contact opnemen met uw bank

Als u de reden van de geweigerde betaling niet kunt achterhalen of het probleem niet kunt oplossen, neemt u contact op met uw bank. Uw bank kan u vertellen wat het probleem is en u helpen een oplossing te vinden. Google Ads-support kan u niet helpen als uw betaling wordt geweigerd. Het is namelijk uw bank die de betaling weigert, niet Google.

Ga zo te werk om contact op te nemen met uw bank:

1. Bel het ondersteuningsnummer van uw bank. Meestal kunt u dit op de website vinden.
  2. Vertel de medewerker dat u online probeerde te betalen voor Google Ads, maar dat uw betaling is geweigerd. Geef ook de datum en het bedrag van de geweigerde betaling door.
  3. De klantenservice laat u weten waarom uw betaling precies is geweigerd en helpt u het probleem op te lossen.
  4. Nadat het probleem is opgelost, kunt u opnieuw proberen de betaling uit te voeren met een van de onderstaande opties.

Oplossingen voor de meest voorkomende redenen voor geweigerde betalingen

• Uw rekeningsaldo is te laag.
    Check of er voldoende saldo op uw bankrekening staat en kies een van de onderstaande oplossingen in het volgende gedeelte om de advertenties weer te laten lopen.
  • De naam van de houder van de bankrekening komt niet overeen met de gegevens die u heeft opgegeven.
    Update uw factureringsgegevens met de juiste gegevens.
  • De bank die de kaart heeft uitgegeven, staat gebruik van uw bankrekening voor online of internationale transacties niet toe.
    Neem contact op met uw bank om deze typen transacties toe te staan en kies een van de oplossingen in het volgende gedeelte om uw advertenties weer te tonen.
  • De bankrekening bestaat niet meer.
    Update uw factureringsgegevens met een andere bankrekening of een creditcard.

3. Uw advertenties laten lopen

Nadat u de reden van de weigering heeft vastgesteld en contact heeft opgenomen met uw bank om het probleem op te lossen, kiest u een van de onderstaande opties om uw advertenties opnieuw te tonen.

Optie A: Voer een betaling per creditcard of realtime overboeking uit

De snelste manier om uw advertenties opnieuw te laten weergeven, is door een creditcardbetaling te doen. In Denemarken, Finland, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden zijn ook realtime overboekingen beschikbaar. In dit geval raden we u af om een normale overboeking uit te voeren, omdat de verwerking hiervan veel meer tijd in beslag neemt.

Betalingen via creditcard of realtime overboeking worden doorgaans binnen 1 werkdag verwerkt en uw advertenties kunnen daarna binnen 24 uur gaan lopen. Voer een betaling uit om uw openstaande saldo te betalen.

Meer informatie over hoe u een betaling uitvoert

Als u automatische incasso wilt blijven gebruiken als primaire betaalmethode, moet u deze betaalmethode na verwerking van uw eenmalige betaling opnieuw aanzetten in uw account (zie optie B hieronder).

Optie B: zet uw bankrekening opnieuw aan

Als u het probleem met uw bankrekening heeft opgelost en u wilt dat we opnieuw een poging doen om het uitstaande saldo hierop in rekening te brengen, doet u dit:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering in het navigatievenster links.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Zoek uw bankrekening met de link Dit probleem oplossen.
  4. Check of alle bankrekeninggegevens correct zijn. Bel zo nodig uw bank om te controleren of u deze rekening in uw Google Ads-account kunt gebruiken.
  5. Nadat u zeker weet dat u de bankrekening kunt gebruiken, klikt u op de link Dit probleem oplossen.
  6. Nadat u de bankrekening opnieuw heeft aangezet, wordt de betaling normaal gesproken binnen 4 werkdagen verwerkt en kan de weergave van uw advertenties binnen 24 uur daarna worden hervat. Omdat de advertentieweergave meestal sneller wordt hervat nadat er een creditcardbetaling is uitgevoerd, raden we u aan om eerst optie A te gebruiken.

Ga nu naar Betaalmethoden

In sommige gevallen verschijnt er een foutmelding als u uw account opnieuw wilt aanzetten met de vraag een betaling uit te voeren of een andere primaire betaalmethode in te stellen. In dat geval volgt u de instructies voor optie A of C om de advertentieweergave te hervatten.

Optie C: Voeg een nieuwe bankrekening toe

Als u voor deze betaling en voor toekomstige betalingen via automatische incasso een andere bankrekening wilt gebruiken, moet u uw primaire betaalmethode wijzigen. U moet ons ook een nieuwe incassomachtiging sturen of de nieuwe bankrekening verifiëren met een testbetaling. Nadat u het proces heeft afgerond, duurt het meestal ongeveer 5 werkdagen voordat we het openstaande saldo van uw nieuwe bankrekening afschrijven.

Opmerking: Sommige acties zijn beperkt tot gebruikers met beheerders- of factureringsrechten. Voor Google Ads-accounts met het accounttype Organisatie heeft u beheerders- of factureringstoegang nodig om een betaalmethode toe te voegen of te bewerken. Meer informatie over toegangsniveaus in uw Google Ads-account

Stel zo een nieuwe bankrekening in als primaire betaalmethode:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering in het navigatievenster links.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Zoek de gewenste betaalmethode en klik op Bewerken.
  4. Geef de bijgewerkte gegevens op. U moet ons een nieuwe incassomachtiging sturen of de nieuwe bankrekening verifiëren voordat uw advertenties kunnen worden weergegeven. In uw account worden instructies weergegeven voor wat u precies moet doen.
  5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent. Zodra u uw factureringsgegevens heeft opgegeven en wij de verificatie of machtiging voor de bankrekening hebben gekregen, brengen we het uitstaande saldo in rekening.

Ga nu naar Betaalmethoden

Een geweigerde betaling bij maandelijkse facturering

Als u uw betaalinstellingen onlangs heeft gewijzigd van automatische betaling in maandelijkse facturering en u hierna een uitstaand saldo heeft, betaalt u zo het resterende bedrag:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering in het navigatievenster links.
  2. Klik op Factureringsoverdrachten.
  3. Klik op de factuurconfiguratie waarvoor u een betaling wilt doen.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Overzicht.
  5. Klik op de knop Een betaling uitvoeren om het uitstaande saldo te betalen.

Ga nu naar Factureringsoverdrachten

Aanvullend advies

Een alternatieve betaalmethode toevoegen

Als u een alternatieve betaalmethode heeft, kunt u uw advertenties probleemloos blijven tonen. Er worden alleen kosten in rekening gebracht op uw alternatieve betaalmethode als uw primaire betaalmethode wordt geweigerd. Advertenties kunnen nog korte tijd worden getoond nadat uw creditcard is geweigerd. U kunt uw campagne onderbreken totdat het probleem is opgelost.

Meer informatie over hoe u een alternatieve betaalmethode instelt in Google Ads

Geannuleerde accounts met geweigerde betalingen

Als u probeert uw account te annuleren en er een geweigerde betaling bestaat, moet u rekening houden met het volgende:

• Als uw laatste betaling is geweigerd, moet u het uitstaande saldo betalen voordat u uw account kunt annuleren.
  • Als u uw account annuleert, wordt het uitstaande saldo op het moment van annulering binnen 60 dagen in rekening gebracht via uw betaalmethode.