Aanbevolen coderingsinstellingen voor uploaden

Hieronder worden aanbevolen uploadcoderingsinstellingen voor je video's op YouTube weergegeven.

Container: MP4
  • Geen bewerkingslijsten (anders wordt de video mogelijk niet correct verwerkt)
  • moov atom aan het begin van het bestand (snelle start)
Audiocodec: AAC-LC
  • Kanalen: stereo of stereo + 5.1
  • Bemonsteringsfrequentie 96 kHz of 48 kHz
Videocodec: H.264
  • Progressive scanning (geen interlacing)
  • High Profile
  • 2 opeenvolgende B-frames
  • Gesloten GOP-structuur. GOP van de helft van de framesnelheid.
  • CABAC
  • Variabele bitsnelheid. Er is geen bitsnelheidlimiet vereist, hoewel we hieronder ter referentie wel aanbevolen bitsnelheden op een rij hebben gezet
  • Subbemonstering verzadiging: 4:2:0
Framesnelheid

Content moet worden gecodeerd en geüpload in dezelfde framesnelheid als waarin het is opgenomen.

Standaardframesnelheden zijn: 24, 25, 30, 48, 50 en 60 frames per seconde (andere framesnelheden zijn ook mogelijk).

Voordat je content met interlacing uploadt, moet je de interlacing eerst verwijderen. Bij content van bijvoorbeeld 1080i60 moet de interlacing worden verwijderd. Het wordt dan 1080p30: van 60 velden met interlacing per seconde naar 30 progressive frames per seconde.

Bitsnelheid

De onderstaande bitsnelheden worden aanbevolen voor uploads. De bitsnelheid voor het afspelen van audio staat los van de videoresolutie.

Aanbevolen videobitsnelheden voor SDR-uploads

Gebruik een browser of apparaat met VP9-ondersteuning om nieuwe 4K-uploads in 4K te kunnen bekijken.

Soort Bitsnelheid van videobestand, standaard framesnelheid
(24, 25, 30)
Bitsnelheid van videobestand, hoge framesnelheid
(48, 50, 60)
2160p (4K) 35-45 Mbps 53-68 Mbps
1440p (2K) 16 Mbps 24 Mbps
1080p 8 Mbps 12 Mbps
720p 5 Mbps 7,5 Mbps
480p 2,5 Mbps 4 Mbps
360p 1 Mbps 1,5 Mbps

Aanbevolen videobitsnelheden voor HDR-uploads

Soort Bitsnelheid van videobestand, standaard framesnelheid
(24, 25, 30)
Bitsnelheid van videobestand, hoge framesnelheid
(48, 50, 60)
2160p (4K) 44-56 Mbps 66-85 Mbps
1440p (2K) 20 Mbps 30 Mbps
1080p 10 Mbps 15 Mbps
720p 6,5 Mbps 9,5 Mbps
480p

Niet ondersteund

Niet ondersteund
360p Niet ondersteund Niet ondersteund

Aanbevolen audiobitsnelheden voor uploads

Type Audiobitsnelheid
Mono 128 kbps
Stereo 384 kbps
5.1 512 kbps
Resolutie en beeldverhouding

De standaard beeldverhouding voor YouTube op desktops is 16:9. Als je een video met een andere beeldverhouding uploadt (bijvoorbeeld verticaal of vierkant), past de speler zich automatisch aan de grootte van de video aan. Zo worden video's optimaal weergegeven op basis van de beeldverhouding en het apparaat.

Meer informatie over het correcte gebruik van resoluties en beeldverhoudingen.

Leer hoe je ruimtelijke audio, 360°-video en video met virtual reality kunt gebruiken zodat kijkers het geluid van je video in alle richtingen kunnen ervaren, net als in het echte leven.