Latauksen suositellut koodausasetukset

Alla ovat YouTube-videoiden suositellut latauksen koodausasetukset.

Säilö: MP4
  • Ei muokkauslistoja (muuten videota ei ehkä käsitellä oikein)
  • Moov atom tiedoston alkuun (Fast Start)
Äänikoodekki: AAC-LC
  • Kanavat: Stereo tai Stereo + 5.1
  • Näytteenottotaajuus 96 kHz tai 48 kHz
Videokoodekki: H.264
  • Progressiivinen skannaus (ei lomitusta)
  • High Profile
  • 2 peräkkäistä B-kuvaa
  • Suljettu GOP. Puolen kuvanopeuden GOP.
  • CABAC
  • Vaihteleva bittinopeus. Bittinopeuden rajoittamista ei vaadita, mutta suosittelemme alla olevia bittinopeuksia viitteeksi.
  • Kromaattinen alinäytteistys: 4:2:0
Kuvanopeus

Sisältö pitäisi koodata ja ladata samalla kuvataajuudella, jolla se tallennettiin.

Yleisiä kuvataajuuksia ovat esimerkiksi 24, 25, 30, 48, 50 ja 60 kuvaa sekunnissa (muut kuvataajuudet ovat myös hyväksyttäviä).

Lomitetun sisällön lomitus on poistettava ennen latausta. Esimerkiksi 1080i60-sisällön lomitus on poistettava ja kuva muunnettava 1080p30-kuva-asetukseen. Tällöin sisällössä käytetään 60 lomitetun kentän sijaan 30 progressiivista kuvaa sekunnissa.

Siirtonopeus

Latauksiin suositellaan alla lueteltuja bittinopeuksia. Äänentoiston bittinopeus ei ole sidoksissa videon resoluutioon.

SDR-latausten suositellut videon bittinopeudet

4K-videoiden katseluun 4K-tarkkuudessa tarvitaan VP9:ää tukeva selain tai laite.

Tyyppi Videon siirtonopeus, vakiokuvanopeus
(24, 25, 30)
Videon siirtonopeus, suuri kuvanopeus
(48, 50, 60)
2160p (4k) 35–45 Mb/s 53–68 Mb/s
1440p (2k) 16 Mb/s 24 Mb/s
1080p 8 Mb/s 12 Mb/s
720p 5 Mb/s 7,5 Mb/s
480p 2,5 Mb/s 4 Mb/s
360p 1 Mb/s 1,5 Mb/s

HDR-latausten suositellut videon bittinopeudet

Tyyppi Videon siirtonopeus, vakiokuvanopeus
(24, 25, 30)
Videon siirtonopeus, suuri kuvanopeus
(48, 50, 60)
2160p (4k) 44–56 Mb/s 66–85 Mb/s
1440p (2k) 20 Mb/s 30 Mb/s
1080p 10 Mb/s 15 Mb/s
720p 6,5 Mb/s 9,5 Mb/s
480p

Ei tuettu

Ei tuettu
360p Ei tuettu Ei tuettu

Latausten suositellut äänen bittinopeudet

Tyyppi Äänen bittinopeus
Mono 128 kb/s
Stereo 384 kb/s
5.1 512 kb/s
Resoluutio ja kuvasuhde

Tietokoneella YouTuben vakiokuvasuhde on 16:9. Kun ladataan muita kuvasuhteita (pystysuuntainen, neliö jne.) käyttäviä videoita, soitin mukautuu automaattisesti videon kokoon ja tarjoaa näin parhaan mahdollisen katselukokemuksen kuvasuhteen ja laitteen mukaan.

Katso lisätietoja resoluutioiden ja kuvasuhteiden oikeasta käytöstä.

Opettele käyttämään tilaääntä, 360 asteen videoita ja virtuaalitodellisuusvideoita, niin katsojasi voivat kuulla videon äänen kaikista suunnista aivan kuin oikeassa elämässä.