YouTube se aanbeveelde oplaai-enkoderinginstellings

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.

Hieronder is aanbeveelde oplaai-enkoderinginstellings vir jou video’s op YouTube.

Houer: MP4
  • Geen redigeringlyste nie (of die video sal dalk nie reg verwerk word nie)
  • moov atom vooraan die lêer (Vinnige begin)
Klankkodek: AAC-LC
  • Kanale: Stereo of Stereo + 5.1
  • Voorbeeldnemingkoers 96khz of 48khz
Videokodek: H.264
  • Progressiewe skandering (geen interliniëring nie)
  • Hoë profiel
  • 2 opvolgende B-rame
  • Geslote GOP. GOP van helfte van die raamtempo.
  • CABAC
  • Veranderlike bistempo. Geen bistempolimiet word vereis nie, alhoewel ons hieronder aanbeveelde bistempo’s aanbied vir verwysing
  • Chroma-subvoorbeelde: 4:2:0
Raamtempo

Inhoud moet geënkodeer en opgelaai word in dieselfde raamtempo waarin dit opgeneem is.

Algemene raamtempo’s sluit in: 24, 25, 30, 48, 50, 60 rame per sekonde (ander raamtempo’s is ook aanvaarbaar).

Inhoud wat geïnterlinieer is se interliniëring moet verwyder word voordat dit opgelaai word. Byvoorbeeld, inhoud teen 1080i60 se interliniëring moet verminder word na 1080p30. Inhoud geïnterlinieer teen 60 velde per sekonde moet verminder word na 30 progressiewe rame per sekonde.

Bistempo

Die bistempo’s hieronder is aanbevelings vir oplaaie. Oudioterugspeelbistempo is nie verwant aan videoresolusie nie.

Aanbeveelde videobistempo’s vir SDR-oplaaie

Gebruik ’n blaaier of toestel wat VP9 steun om nuwe 4K-oplaaie in 4K te bekyk.

Soort Videobistempo, standaardraamtempo
(24, 25, 30)
Videobistempo, hoëraamtempo
(48, 50, 60)
8K 80-160 Mbps 120-240 Mbps
2160p (4K) 35-45 Mbps 53-68 Mbps
1440p (2K) 16 Mbps 24 Mbps
1080p 8 Mbps 12 Mbps
720p 5 Mbps 7,5 Mbps
480p 2.5 Mbps 4 Mbps
360p 1 Mbps 1,5 Mbps

Aanbeveelde videobistempo’s vir HDR-oplaaie

Soort Videobistempo, standaardraamtempo
(24, 25, 30)
Videobistempo, hoëraamtempo
(48, 50, 60)
8K 100-200 Mbps 150 tot 300 Mbps
2160p (4K) 44-56 Mbps 66-85 Mbps
1440p (2K) 20 Mbps 30 Mbps
1080p 10 Mbps 15 Mbps
720p 6,5 Mbps 9,5 Mbps
480p

Nie gesteun nie

Nie gesteun nie
360p Nie gesteun nie Nie gesteun nie

Aanbeveelde oudiobistempo’s vir oplaaie

Soort Audiobistempo
Mono 128 kbps
Stereo 384 kbps
5,1 512 kbps
Videoresolusie en -aspekverhouding

Die staandaardaspekverhouding vir YouTube op ’n rekenaar is 16:9. Wanneer ander aspekverhoudings opgelaai word, soos vertikaal of vierkantig, pas die speler outomaties homself aan by die grootte van die video. Hierdie instelling gee die beste kykervaring op grond van die aspekverhouding en toestel.

Vind uit hoe om videoresolusie en -aspekverhoudings korrek te gebruik.

Kleurruimte

Aanbeveelde kleurruimte vir SDR-oplaaie

YouTube beveel BT.709 aan as die standaardkleurruimte vir SDR-oplaaie:
Kleurruimte Kleuroordragkaraktereienskappe (TRC) Primêre kleure Kleurmatrikskoëffisiënte
BT.709 BT.709 (H.273-waarde: 1) BT.709 (H.273-waarde 1) BT.709 (H.273-waarde 1)

YouTube standaardiseer funksioneel soortgelyke kleurmatrikse en primêre kleure voordat die video verwerk word. BT.601 en BT.709 TRC is byvoorbeeld identies, en YouTube verenig hulle as BT.709. Of, BT.601 NTSC en PAL het funksioneel soortgelyke kleurmatrikse en YouTube verenig hulle as BT.601 NTSC. Daarbenewens kan YouTube die volgende handelinge neem om die kleurruimtewaardes te interpreteer:

Wanneer YouTube-handeling
Die oplaaikleurruimte ongespesifiseerde TRC het. Aanvaar BT.709 TRC.
Die oplaaikleurruimte onbekende of ongespesifiseerde matrikse en primêre kleure het. Aanvaar BT.709 se kleurmatriks en primêre kleure.
Die oplaaikleurruimte meng BT.601 en BT.709 primêre kleure en kleurmatriks met gespesifiseerde waardes. Gebruik die kleurmatriks om die primêre kleure ter syde te stel en maak hulle konsekwent.
Die oplaaikleurruimte meng BT.601 en BT.709 kleurmatriks en primêre kleure, en óf primêr óf matriks is ongespesifiseer. Gebruik die gespesifiseerde waarde van primêre kleure of kleurmatrikse om te stel en die ongespesifiseerde een ter syde te stel.

Na die standaardisering van die oplaaikleurruimte, sal YouTube nagaan of BT.709 of BT.601 ooreenstem en deur die kleurruimte slaag. Anders sal YouTube die niegesteunde kleurruimtes omskakel na BT.709 deur piekselwaardes te karteer.

Let wel: YouTube skakel die primêre kleure wat hoë bisdiepte vereis, om sonder ’n gesteunde HDR-oordragfunksie om bandsteuring te vermy, soos BT.2020, na BT.709 (8-bit). YouTube skakel volle kleuromvang om na beperkte kleuromvang.
Waarskuwing: YouTube beveel nie die RGB -kleurmatriks aan vir oplaaie nie. In hierdie geval stel YouTube aanvanklik die kleurmatriks na ongespesifiseer voor die standaardisering. Dit sal dan die kleurmatriks aflei met gebruik van die primêre kleure tydens standaardisering. Neem kennis dat sRGB TRC sal omskakel na BT.709 TRC. YouTube hermerk die primêre kleure/matriks/TRC na BT.709 wanneer dit nie gesteun word deur FFmpeg-kleurruimteomskakelingfilter nie.

Aanbeveelde kleurruimte vir HDR-oplaaie

Verwys na die artikel oor Laai HDR-video’s op