Bädda in videor och spellistor

Med inbäddning kan du lägga till YouTube-videor eller -spellistor på en webbplats eller en blogg.

Om du är pedagog kontaktar du din plattform för utbildningsteknik för att få information om hur du bäddar in YouTube-innehåll för dina klasser.

Användarvillkoren för YouTubes API och policyerna för utvecklare gäller för all åtkomst till och användning av YouTubes inbäddade spelare.

Bädda in en video eller spellista

1. På en dator öppnar du YouTube-videon eller spellistan du vill bädda in.
  2. Klicka på DELA .
  3. Klicka på Bädda in i listan med delningsalternativ.
  4. Kopiera HTML-koden i rutan som öppnas.
  5. Klistra in koden i webbplatsens HTML-kod.
  6. För nätverksadministratörer: Du måste lägga till youtube.com i brandväggens godkännandelista.
  7. Viktigt! Om webbplatsen eller appen är riktad till barn och du bäddar in YouTube-innehåll måste du själv klassificera webbplatsen eller appen med dessa verktyg. Den här klassificeringen ser till att Google inte visar några anpassade annonser på dessa webbplatser eller appar och att vissa funktioner inaktiveras i den inbäddade spelaren.
Obs! Det går inte att titta på åldersbegränsade videor på de flesta tredjepartswebbplatser. När de här videorna spelas upp omdirigeras tittarna tillbaka till YouTube.

Hantera alternativ för videoinbäddning

Aktivera avancerat integritetsläge

Med det avancerade integritetsläget i YouTubes inbäddade spelare förhindrar du att visningar av inbäddat YouTube-innehåll påverkar tittarupplevelsen på YouTube. Det innebär att visningen av en video som visas i avancerat integritetsläge i den inbäddade spelaren inte används för att anpassa YouTube-upplevelsen, varken i den inbäddade spelaren med avancerat integritetsläge eller i tittarens efterföljande tittarupplevelse på YouTube.

Annonser som visas på en video i den inbäddade spelaren med avancerat integritetsläge visas utan anpassning. Visningen av en video i den inbäddade spelaren med avancerat integritetsläge används inte för att anpassa annonsering för tittaren utanför webbplatsen eller appen.

Vi vill påminna om att användningen av YouTubes inbäddade spelare omfattas av användarvillkoren för YouTubes API och utvecklarpolicyerna.

Så här använder du avancerat integritetsläge:

1. Ändra domänen för den inbäddade webbadressen i HTML-koden från https://www.youtube.com till https://www.youtube-nocookie.com.
  2. För nätverksadministratörer: Du måste lägga till youtube-nocookie.com i brandväggens godkännandelista.
  3. För användning i appar ska du använda en WebView-instans av den inbäddade spelaren. Det avancerade integritetsläget är för närvarande endast tillgängligt för inbäddade spelare på webbplatser.
  4. Viktigt! Om webbplatsen eller appen är riktad till barn måste du själv klassificera webbplatsen eller appen med de här verktygen enligt användarvillkoren för YouTubes API och utvecklarpolicyerna, även om du bäddar in YouTube-videor med spelaren för avancerat integritetsläge.

Exempel:

Före

<iframe width="1440" height="762"

src="https://www.youtube.com/embed/7cjVj1ZyzyE"

frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Efter

<iframe width="1440" height="762" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/7cjVj1ZyzyE"

frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Obs! Om tittaren klickar eller trycker utanför inbäddningen och omdirigeras till en annan webbplats eller app kan webbplatsen eller appen spåra tittarbeteendet enligt webbplatsens eller appens policyer och villkor.

Gör så att en inbäddad video spelas upp automatiskt

Om du vill att en inbäddad video ska spelas upp automatiskt lägger du till &autoplay=1 i videons inbäddningskod strax efter video-id:t (serien med bokstäver efter embed/).

Inbäddade videor som spelas upp automatiskt räknas inte som videovisningar.

Exempel:

<iframe width="560" height="315"
src="https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?&autoplay=1"frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Starta en inbäddad video vid en viss tidpunkt (i videon)

Om du vill att en video ska börja spelas upp vid en viss punkt lägger du till ”?start=” i videons inbäddningskod följt av tidpunkten i sekunder när i videon du vill att den ska börja spelas upp.

Om du till exempel vill att videon ska börja spelas upp vid 1 minut och 30 sekunder kan inbäddningskoden se ut ungefär så här:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ?start=90" width="420"></iframe>
Lägg till textning i en inbäddad video

Om du vill att textning ska visas automatiskt i en inbäddad video lägger du till ”&cc_load_policy=1” i videons inbäddningskod.

Det går dessutom att välja textspråk för den inbäddade videon Om du vill ange textningsspråk för videon du vill bädda in lägger du till ”&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1” i videons inbäddningskod.

• Med ”cc_lang_pref” anges språket för videons textning.
  • Med "cc_load_policy=1" aktiveras textning som standard.
  • ”fr” är språkkoden för franska. Språkkoderna finns i ISO 639-1-standarden.
Inaktivera inbäddning för dina videor
Om du har laddat upp en video och inte vill att andra ska bädda in den på externa webbplatser kan du göra följande:
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Välj Information bredvid videon du vill hantera.
  4. Välj VISA MER längst ned.
  5. Avmarkera kryssrutan bredvid Tillåt inbäddning och SPARA.