Bädda in videoklipp och spellistor

Med inbäddning kan du lägga till YouTube-videoklipp eller -spellistor på en webbplats eller en blogg.

Prenumerera på YouTubes hjälpkanal om du vill få fler tips, tricks och instruktioner. prenumerera

Bädda in ett videoklipp

1. På en dator öppnar du YouTube-videoklippet du vill bädda in.
  2. Klicka på Dela under videon.
  3. Klicka på Bädda in.
  4. Kopiera HTML-koden i rutan som öppnas.
  5. Klistra in koden i HTML-koden för din blogg eller webbplats.

Bädda in en spellista

1. Logga in på ditt YouTube-konto på en dator.
  2. Klicka på Spellistor till vänster på sidan.
  3. Klicka på titeln för spellistan du vill bädda in.
  4. Klicka på Dela .
  5. Klicka på Bädda in.
  6. Kopiera HTML-koden i rutan som öppnas.
  7. Klistra in koden i HTML-koden för din blogg eller webbplats.

Hantera alternativ för videoinbäddning

Aktivera avancerat sekretessläge

När du aktiverar avancerat sekretessläge sparar inte YouTube information om besökare på din webbplats som inte spelar upp videoklippet.

Gör så att ett inbäddat videoklipp spelas upp automatiskt

Om du vill att ett inbäddat videoklipp ska spelas upp automatiskt lägger du till "&autoplay=1" i videoklippets inbäddningskod direkt efter videoklipps-id:t (bokstavsserien som kommer efter "v/").

Inbäddade videoklipp som spelas upp automatiskt räknas inte som videovisningar.

Exempel:

<iframe width="560" height="315" src="
https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?&autoplay=1" frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Starta en inbäddad video vid en viss tidpunkt

Om du vill att ett videoklipp ska börja spelas upp från en viss tidpunkt lägger du till ”#t=” i videoklippets inbäddningskod. Sedan lägger du även till tidpunkten när du vill att videoklippet ska starta.

Om du till exempel vill att videoklippet ska börja spelas upp efter 2 minuter och 30 sekunder ska inbäddningskoden se ut så här:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ#t=2m30s" width="420"></iframe>
Lägg till bildtext i ett inbäddat videoklipp

Om du vill att undertexter ska visas automatiskt i ett inbäddat videoklipp lägger du till ”&cc_load_policy=1” i videoklippets inbäddningskod.

Det går dessutom att välja textspråk för det inbäddade videoklippet. Om du vill ange undertextningsspråk för videoklippet du vill bädda in lägger du till ”&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1” i videoklippets inbäddningskod.

• Med ”cc_lang_pref” anges språket för videoklippets undertext.
  • Med "cc_load_policy=1" aktiveras texten som standard.
  • ”fr” är språkkoden för franska. Språkkoderna finns i ISO 639-1-standarden.
Inaktivera inbäddning för dina videoklipp
Om du har laddat upp ett videoklipp och inte vill att andra ska bädda in det på externa webbplatser kan du göra följande:
  1. Öppna Videohanteraren.
  2. Öppna videoklippet du vill inaktivera inbäddning för och klicka på Redigera.
  3. Klicka på Avancerade inställningar under videoklippet.
  4. Avmarkera kryssrutan Tillåt inbäddning under Distributionsalternativ.
  5. Klicka på Spara ändringar.