Bygg inn videoer og spillelister

Du kan legge til YouTube-videoer eller -spillelister i blogger eller på nettsteder ved å bygge dem inn.

Abonner på TeamYouTube-kanalen for å få siste nytt, tips og hjelp.

Bygg inn videoer

1. På en datamaskin går du til YouTube-videoen du ønsker å bygge inn.
  2. Klikk på DEL Del under videoen.
  3. Klikk på Bygg inn.
  4. Kopier HTML-koden fra boksen som vises.
  5. Lim koden inn i HTML-innholdet for bloggen din eller nettstedet ditt.

Hvis appen din eller nettstedet ditt er rettet mot barn og du bygger inn YouTube-videoer, må du selv klassifisere appen eller nettstedet med disse verktøyene. Med denne selvklassifiseringen kan du være sikker på at Google ikke viser personlig tilpassede annonser i appen eller på nettstedet. Enkelte funksjoner blir også deaktivert i den innebygde spilleren.

Vi minner om at vilkårene for bruk av YouTube API og retningslinjene for utviklere regulerer all tilgang til og bruk av den innebygde YouTube-spilleren.

Bygg inn spillelister

1. Logg på YouTube-kontoen din på en datamaskin.
  2. Velg spillelisten du vil bygge inn, til venstre på siden.
  3. Kopiér spilleliste-ID-en fra nettadressen.
  4. Slik kan du endre innebyggingskoden for en enkeltvideo:
    • Erstatt video-ID-en (etter «embed/») med «videoseries?list=».
    • Lim inn spilleliste-ID-en etter «=».
    • Lim koden inn i HTML-innholdet for bloggen din eller nettstedet ditt.

Eksempel:

• <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLx0sYbCqOb8TBPRdmBHs5Iftvv9TPboYG" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Administrer alternativer for innbygging av videoer

Slå på modusen for styrket personvern

Med modusen for styrket personvern kan du bygge inn YouTube-videoer uten å bruke informasjonskapsler som sporer seeratferd. Dette betyr at det ikke samles inn aktivitetsdata for å sette et personlig preg på seeropplevelsen. Videoanbefalingene baseres i stedet på kontekst og knyttes til videoen som spilles av. Videoer som spilles av i modusen for styrket personvern, har ingen innvirkning på seerens generelle YouTube-opplevelse.

Merk at denne modusen bare er tilgjengelig i spillere som er innebygd på nettsteder. Utviklere må bruke en WebView-forekomst for å kunne bruke modus for styrket personvern i apper.

Vi minner om at vilkårene for bruk av YouTube API og retningslinjene for utviklere regulerer all tilgang til og bruk av den innebygde YouTube-spilleren.

Merk:

• Hvis seeren klikker eller trykker seg ut av det innbygde elementet og blir viderekoblet til et annet nettsted eller en app, kan nettstedet eller appen spore seerens atferd i henhold til retningslinjene og vilkårene til nettstedet eller appen.
  • Modus for styrket personvern er foreløpig bare tilgjengelig for innbygde spillere på nettsteder. Utviklere må sette modusen for styrket personvern inn i en WebView-forekomst for å kunne bruke den i apper.

Hvis du vil bruke modusen for styrket personvern, må du endre domenet for innebyggingsadressen i HTML-innholdet fra «https://www.youtube.com» til «https://www.youtube-nocookie.com», som vist i dette eksempelet:

Før
<iframe width="1440" height="762"
src="https://www.youtube.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Etter
<iframe width="1440" height="762" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Fordi dette er et annet domene enn youtube.com, må nettverksadministratorene også legge til youtube-nocookie.com i godkjenningslisten for brannmuren.

Få innebygde videoer til å spilles av automatisk

Hvis du vil at en innebygd video skal spilles av automatisk, kan du legge til «&autoplay=1» i innbyggingskoden til videoen rett etter video-ID-en (bokstavene som kommer etter «embed/»).

Innebygde videoer som spilles av automatisk, teller ikke med i antallet videoavspillinger.

Eksempel:

<iframe width="560" height="315"
src="https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?&autoplay=1"frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Spill av innebygde videoer fra et bestemt sted i videoen

Hvis du vil at en video skal spilles av fra et bestemt sted, må du legge til «?start=» etterfulgt av videoens starttid i sekunder i innebyggingskoden.

Hvis du for eksempel vil at en videoavspilling skal starte 1 minutt og 30 sekunder ut i videoen, blir innebyggingskoden seende omtrent slik ut:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ?start=90" width="420"></iframe>
Legg til teksting i innebygde videoer

Få teksting til å vises automatisk i en innbygd video ved å legge til «&cc_load_policy=1» i videoens innebyggingskode.

Du kan også velge et tekstspråk for den innbygde videoen. Hvis du vil angi et tekstspråk for videoen du vil bygge inn, legger du bare til «&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1» i innebyggingskoden.

• «cc_lang_pref» angir språket for tekstingen som vises i videoen.
  • «cc_load_policy=1» aktiverer teksting som standard.
  • «fr» representerer språkkoden for fransk. Du kan slå opp språkkoder på to bokstaver i ISO 639-1-standarden.
Slå av innebygging av videoene dine
Merk: Hvis du bruker YouTube Studio, må du velge Eldre versjon på menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.
Hvis du har lastet opp en video og ikke vil at andre skal kunne bygge den inn på eksterne nettsteder, kan du gjøre følgende:
  1. Gå til Videobehandler.
  2. Gå til videoen du vil slå av innebygging for, og klikk på Endre.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger under videoen.
  4. Fjern avmerkingen for Tillat innbygging under «Distribusjonsalternativer».
  5. Klikk på Lagre endringene.