Bygg inn videoer og spillelister

Du kan legge til en YouTube-video eller -spilleliste på et nettsted eller en blogg ved å bygge den inn.

Abonner på TeamYouTube-kanalen for å få siste nytt, tips og hjelp.

Bygg inn videoer

1. På en datamaskin går du til YouTube-videoen du ønsker å bygge inn.
  2. Under videoen klikker du på DEL Del.
  3. Klikk på Bygg inn.
  4. Kopier HTML-koden fra boksen som vises.
  5. Lim inn koden i HTML-koden for bloggen din eller nettstedet ditt.

Bygg inn en spilleliste

1. Logg på YouTube-kontoen din på en datamaskin.
  2. Velg spillelisten du vil bygge inn, til venstre på siden.
  3. Kopiér ID-en til spillelisten fra nettadressen.
  4. Endre innbyggingskoden for en enkeltvideo ved å gjøre følgende:
    • Erstatt video-ID-en (etter «embed/») med «videoseries?list=».
    • Lim inn ID-en til spillelisten etter «=».
    • Lim inn koden i HTML-koden for bloggen din eller nettstedet ditt.

Eksempel:

• <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLx0sYbCqOb8TBPRdmBHs5Iftvv9TPboYG" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Administrer alternativer for innbygging av videoer

Slå på modusen for styrket personvern

Med modusen for styrket personvern kan du bygge inn YouTube-videoer uten å bruke informasjonskapsler som sporer seeratferd. Dette betyr at seeraktiviteten for den innbygde videoen ikke registreres for å sette et personlig preg på seeropplevelsen. Videoanbefalingene baseres i stedet på konteksten og er relatert til videoen som spilles av. Videoer som spilles av i en innbygd spiller i modus med styrket personvern, påvirker ikke hvilke videoer som blir presentert for seeren på YouTube.

(Modusen for styrket personvern gjelder bare sporing av videoavspillinger, ikke atferd knyttet til annonselevering. Hvis du ønsker å deaktivere sporing for annonseringsformål, kan du gjøre dette ved å bruke taggen for behandling av innhold målrettet mot barn.)

Merk:

• Hvis seeren klikker eller trykker seg ut av det innbygde elementet og blir viderekoblet til et annet nettsted eller en app, kan nettstedet eller appen spore seerens atferd i henhold til retningslinjene og vilkårene til nettstedet eller appen.
  • Modus for styrket personvern er foreløpig bare tilgjengelig for innbygde spillere på nettsteder. Den kan imidlertid brukes i apper dersom apputvikleren slår sammen en spiller med modus for styrket personvern med en WebView-forekomst.

Hvis du ønsker å bruke modusen for styrket personvern, endrer du domenet til den innbygde nettadressen i HTML-koden fra «https://www.youtube.com» til «https://www.youtube-nocookie.com», som vist i følgende eksempel:

Før
<iframe width="1440" height="762"
src="https://www.youtube.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Etter
<iframe width="1440" height="762" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Siden dette er et annet domene, må nettverksadministratoren også legge til domenet youtube-nocookie.com i godkjenningslisten for brannmuren i tillegg til youtube.com.

Få en innbygd video til å spilles av automatisk

Hvis du vil at en innbygd video skal spilles av automatisk, kan du legge til «&autoplay=1» i innbyggingskoden til videoen rett etter video-ID-en (bokstavene som kommer etter «embed/»).

Innbygde videoer som spilles av automatisk, teller ikke med i antallet videoavspillinger.

Eksempel:

<iframe width="560" height="315"
src="https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?&autoplay=1"frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Spill av en innbygd video fra et bestemt sted i videoen

Hvis du vil at en video skal spilles av fra et bestemt sted i videoen, kan du legge til «?start=» i innbyggingskoden til videoen etterfulgt av tidspunktet, angitt i sekunder, du vil at videoen skal spilles av fra.

Hvis du for eksempel vil at en videoavspilling skal starte 1 minutt og 30 sekunder ut i videoen, ser innbyggingskoden omtrent slik ut:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ?start=90" width="420"></iframe>
Legg til teksting i en innbygd video

Få teksting til å vises automatisk i en innbygd video ved å legge til «&cc_load_policy=1» i videoens innbyggingskode.

Du kan også velge et tekstspråk for den innbygde videoen. Hvis du vil angi et tekstspråk for videoen du vil bygge inn, legger du bare til «&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1» i innbyggingskoden.

• «cc_lang_pref» angir språket for tekstingen som vises i videoen.
  • «cc_load_policy=1» slår på teksting som standard.
  • «fr» representerer språkkoden for fransk. Du kan slå opp språkkoder på to bokstaver i ISO 639-1-standarden.
Slå av innbygging for videoene dine
Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio (studio.youtube.com), må du velge Den klassiske versjonen av Skaperstudio i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.
Hvis du har lastet opp en video og ikke vil at andre skal bygge den inn på eksterne nettsteder, kan du følge denne fremgangsmåten:
  1. Gå til Videobehandler.
  2. Gå til videoen du vil slå av innbygging for, og klikk på Endre.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger under videoen.
  4. Fjern avmerkingen for Tillat innbygging under «Distribusjonsalternativer».
  5. Klikk på Lagre endringene.