Bygg inn videoer og spillelister

Du kan legge til YouTube-videoer eller -spillelister på nettsteder eller blogger ved å bygge dem inn.

Hvis du er lærer, kan du ta kontakt med plattformen for undervisningsteknologi som du bruker, og få informasjon om hvordan du bygger inn YouTube-innhold til undervisningen.

Vilkårene for bruk av YouTube API og retningslinjene for utviklere regulerer all tilgang til og bruk av den innebygde YouTube-spilleren.

Bygg inn en video eller spilleliste

1. På en datamaskin går du til YouTube-videoen eller -spillelisten du vil bygge inn.
  2. Klikk på DEL .
  3. Klikk på Bygg inn i listen over alternativer for deling.
  4. Kopier HTML-koden fra boksen som vises.
  5. Lim koden inn i HTML-innholdet på nettstedet ditt.
  6. For nettverksadministratorer: Du må legge til youtube.com i godkjenningslisten for brannmuren.
  7. Viktig: Hvis appen din eller nettstedet ditt er rettet mot barn og du bygger inn YouTube-innhold, må du selv klassifisere appen eller nettstedet med disse verktøyene. Med denne selvklassifiseringen kan du være sikker på at Google ikke viser personlig tilpassede annonser i appen eller på nettstedet. Enkelte funksjoner blir også slått av i den innebygde spilleren.
Merk: På de fleste tredjepartsnettsteder er det ikke mulig å spille av aldersbegrensede videoer. Seerne blir koblet tilbake til YouTube hvis de prøver å spille av disse videoene.

Administrer alternativer for innbygging av videoer

Slå på modusen for styrket personvern

Videoer som spilles av i en innebygd YouTube-spiller i modusen for styrket personvern, påvirker ikke hvilke videoer som blir presentert for seeren på YouTube. Dette betyr at videoer som spilles av i en innebygd spiller i modusen for styrket personvern, ikke brukes til å tilpasse YouTube-opplevelsen, verken i den innebygde spilleren eller når seeren bruker YouTube senere.

Hvis det vises annonser i en innebygd video i modusen for styrket personvern, er disse annonsene heller ikke personlig tilpasset. Annonser som vises for seeren utenfor nettstedet ditt eller appen din, blir heller ikke tilpasset på bakgrunn av videoavspillinger i innebygde spillere, når modusen for styrket personvern er slått på.

Vi minner om at vilkårene for bruk av YouTube API og retningslinjene for utviklere regulerer all tilgang til og bruk av den innebygde YouTube-spilleren.

Slik bruker du modusen for styrket personvern:

1. Endre domenet for den innebygde nettadressen i HTML-innholdet fra https://www.youtube.com til https://www.youtube-nocookie.com.
  2. For nettverksadministratorer: Du må legge til youtube-nocookie.com i godkjenningslisten for brannmuren.
  3. For programmer bruker du en WebView-forekomst av den innebygde spilleren. Modus for styrket personvern er bare tilgjengelig for innebygde spillere på nettsteder.
  4. Viktig: Hvis appen din eller nettstedet ditt er rettet mot barn, må du selv klassifisere appen eller nettstedet med disse verktøyene, i henhold til vilkårene for bruk av YouTube-API-er og retningslinjene for utviklere. Dette gjelder også når du bygger inn YouTube-videoer i en spiller med modus for styrket personvern.

Eksempel:

Før

<iframe width="1440" height="762"

src="https://www.youtube.com/embed/7cjVj1ZyzyE"

frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Etter

<iframe width="1440" height="762" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/7cjVj1ZyzyE"

frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Merk: Hvis seeren klikker eller trykker seg ut av det innebygde elementet og blir viderekoblet til et annet nettsted eller en annen app, kan seerens atferd bli sporet i henhold til retningslinjene og vilkårene som gjelder for dette nettstedet eller denne appen.

Få innebygde videoer til å spilles av automatisk

Hvis du vil at en innebygd video skal spilles av automatisk, kan du legge til «&autoplay=1» i innbyggingskoden til videoen rett etter video-ID-en (bokstavene som kommer etter «embed/»).

Innebygde videoer som spilles av automatisk, teller ikke med i antallet videoavspillinger.

Eksempel:

<iframe width="560" height="315"
src="https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?&autoplay=1"frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Spill av innebygde videoer fra et bestemt sted i videoen

Hvis du vil at en video skal spilles av fra et bestemt sted, må du legge til «?start=» etterfulgt av videoens starttid i sekunder i innbyggingskoden.

Hvis du for eksempel vil at en videoavspilling skal starte 1 minutt og 30 sekunder ut i videoen, blir innbyggingskoden seende omtrent slik ut:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ?start=90" width="420"></iframe>
Legg til teksting i innebygde videoer

Få teksting til å vises automatisk i en innebygd video ved å legge til «&cc_load_policy=1» i videoens innbyggingskode.

Du kan også velge et tekstspråk for den innebygde videoen. Hvis du vil angi et tekstspråk for videoen du vil bygge inn, legger du bare til «&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1» i innbyggingskoden.

• «cc_lang_pref» angir språket for tekstingen som vises i videoen.
  • «cc_load_policy=1» aktiverer teksting som standard.
  • «fr» representerer språkkoden for fransk. Du kan slå opp språkkoder på to bokstaver i ISO 639-1-standarden.
Slå av innbygging for videoene dine
Hvis du har lastet opp en video og ikke vil at andre skal bygge den inn på eksterne nettsteder, kan du følge denne fremgangsmåten:
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Velg Detaljer ved siden av videoen du ønsker å administrere.
  4. Velg VIS MER nederst.
  5. Fjern avmerkingen ved siden av «Tillat innbygging», og velg LAGRE.