Video's en afspeellijsten insluiten

YouTube-video's en -afspeellijsten toevoegen aan een website of blog door deze in te sluiten.

Als je een video wilt insluiten, kun je het volgende doen:

1. Klik op Delen onder de videospeler.
  2. Klik op de link Insluiten.
  3. Kopieer de code die in het uitgevouwen vak wordt weergegeven.
  4. Plak de code in je blog of website.

Wil je een afspeellijst insluiten, ga dan als volgt te werk:

1. Klik links op de YouTube-pagina op Afspeellijsten
  2. Klik op de titel van de afspeellijst die je wilt insluiten.
  3. Klik op de link Delen.
  4. Klik op de link Insluiten.
  5. Kopieer de insluitcode die in het menu hieronder wordt weergegeven.
  6. Plak de code in je website of blog.

Opties voor insluiten

Privacymodus inschakelen

Als je deze optie inschakelt, bewaart YouTube geen informatie over bezoekers op je webpagina tenzij ze de video afspelen.

Een ingesloten video automatisch laten afspelen

Als je wilt dat een ingesloten video automatisch wordt afgespeeld, voeg je '&autoplay=1' toe aan de insluitcode van de video, direct na de video-ID (de reeks letters na 'v/').

Een voorbeeld:

<object height="350" width="425"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk&autoplay=1" /><embed height="350" src="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk&autoplay=1" type="application/x-shockwave-flash" width="425"></embed></object>
Een ingesloten video starten op een bepaald tijdstip

#t=” toevoegen aan een insluitcode van een video, gevolgd door het tijdstip op hetwelke je wilt dat je video start met afspelen.

Als je bijvoorbeeld wilt dat een video start op 2 minuten en 30 seconden, ziet je insluitcode er ongeveer als volgt uit:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ#t=2m30s" width="420"></iframe>
Ondertiteling toevoegen aan een ingesloten video
Als je wilt dat ondertiteling automatisch wordt weergegeven in een ingesloten video, voeg je '&cc_load_policy=1' toe aan de insluitcode van de video.

Je kunt ook de taal kiezen van de ondertiteling voor de ingesloten video. Als je de ondertitelingstaal wilt opgeven voor de video die je wilt insluiten, voeg je '&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1' toe aan de insluitcode van de video.

• 'cc_lang_pref' stelt de taal in voor de ondertiteling in de video.
  • "cc_load_policy=1" schakelt de ondertiteling standaard in.
  • 'fr' is de taalcode voor Frans. De tweeletterige taalcodes kun je opzoeken in de ISO 639-1 standaard.
Insluiten uitschakelen
Als je een video hebt geüpload en niet wilt dat anderen je video insluiten op externe sites, kun je deze optie als volgt uitschakelen:
  1. Ga naar Videobeheer
  2. Zoek de video waarvan je de instellingen wilt wijzigen en klik op Bewerken.
  3. Klik onder de video op Geavanceerde instellingen.
  4. Schakel het vakje Insluiten toestaan uit onder het gedeelte 'Distributie-opties'.
  5. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.