Video's en playlists insluiten

Je kunt een YouTube-video of -playlist toevoegen aan een website of blog door middel van insluiten.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.

Een video insluiten

1. Ga op een computer naar de YouTube-video die je wilt insluiten.
  2. Klik onder de video op DELEN Delen.
  3. Klik op Insluiten.
  4. Kopieer de html-code uit het vak dat wordt weergegeven.
  5. Plak de code in de html van je blog of website.

Als je website of app op kinderen gericht is en je ervoor kiest YouTube-video's in te sluiten, moet je je site en app zelf indelen met deze tools. Door je apps en sites zelf in te delen, voorkom je dat Google hier gepersonaliseerde advertenties weergeeft. Ook worden sommige functies in de ingesloten speler uitgeschakeld.

Herinnering: De servicevoorwaarden van de YouTube API en het beleid voor ontwikkelaars zijn van toepassing op de toegang tot en het gebruik van de ingesloten YouTube-speler.

Een playlist insluiten

1. Log op een computer in op je YouTube-account.
  2. Selecteer aan de linkerkant van de pagina de playlist die je wilt insluiten.
  3. Kopieer de playlist-ID uit de URL.
  4. Wijzig de insluitcode voor een afzonderlijke video door het volgende te doen:
    • Vervang de video-ID (na 'embed/') door 'videoseries?list='.
    • Plak vervolgens de playlist-ID achter '='.
    • Plak de code in de html van je blog of website.

Voorbeeld:

• <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLx0sYbCqOb8TBPRdmBHs5Iftvv9TPboYG" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Insluitopties voor video's beheren

Privacymodus inschakelen

Met de privacymodus kun je YouTube-video's insluiten zonder gebruik te maken van cookies waarmee het kijkgedrag wordt gevolgd. Er worden dus geen gegevens over activiteit verzameld om de kijkbeleving te personaliseren. In plaats daarvan worden videoaanbevelingen op de context gebaseerd en zijn ze gerelateerd aan de video die wordt afgespeeld. Video's die in de privacymodus worden afgespeeld, hebben geen invloed op de browsefunctionaliteit op YouTube.

Let op: Deze modus is alleen beschikbaar voor ingesloten spelers op websites. Ontwikkelaars moeten de speler in een WebView-instantie gebruiken om de privacymodus in apps te gebruiken.

Herinnering: De servicevoorwaarden van de YouTube API en het beleid voor ontwikkelaars zijn van toepassing op de toegang tot en het gebruik van de ingesloten YouTube-speler.

Opmerking:

• Als de kijker buiten het ingesloten element klikt of tikt en naar een andere website of app wordt omgeleid, kan die website of app het gedrag van de kijker monitoren volgens het beleid en de voorwaarden van die website of app.
  • De privacymodus is momenteel alleen beschikbaar voor ingesloten spelers op websites. Ontwikkelaars moeten de speler met ingeschakelde privacymodus in een WebView-instantie verpakken om de modus in apps te gebruiken.

Als je de privacymodus wilt gebruiken, wijzig je het domein voor de insluitings-URL van https://www.youtube.com in https://www.youtube-nocookie.com in je html. Bijvoorbeeld:

Voor
<iframe width="1440" height="762"
src="https://www.youtube.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Na
<iframe width="1440" height="762" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Omdat dit een ander domein is, moeten netwerkbeheerders naast youtube.com ook het domein youtube-nocookie.com aan de witte lijst van hun firewall toevoegen.

Een ingesloten video automatisch laten afspelen

Als je een ingesloten video automatisch wilt laten afspelen, voeg je '&autoplay=1' toe aan de insluitcode van de video, direct na de video-ID (de letterserie die volgt na 'embed/').

Ingesloten video's die automatisch worden afgespeeld, verhogen het aantal videoweergaven niet.

Voorbeeld:

<iframe width="560" height="315"
src="https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?&autoplay=1"frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Een ingesloten video op een bepaald punt laten starten

Als je de video vanaf een bepaald punt wilt laten afspelen, voeg je '?start=' toe aan de insluitcode van de video, gevolgd door de tijd in seconden waarop de video moet starten.

Als je bijvoorbeeld wilt dat een video op één minuut en dertig seconden start, ziet je insluitcode er ongeveer als volgt uit:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ?start=90" width="420"></iframe>
Ondertiteling toevoegen aan een ingesloten video

Als je wilt dat ondertiteling automatisch wordt weergegeven in een ingesloten video, voeg je '&cc_load_policy=1' toe aan de insluitcode van de video.

Je kunt ook de ondertitelingstaal voor de ingesloten video kiezen. Als je de ondertitelingstaal wilt opgeven voor de video die je wilt insluiten, voeg je '&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1' toe aan de insluitcode van de video.

• 'cc_lang_pref' stelt de taal in voor de ondertiteling in de video.
  • 'cc_load_policy=1' schakelt de ondertiteling standaard in.
  • 'fr' is de taalcode voor Frans. De tweeletterige taalcodes kun je opzoeken in de ISO 639-1 standaard.
Insluiten van video's uitschakelen
Opmerking: Als je YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.
Volg deze stappen als je een video hebt geüpload en niet wilt dat anderen deze kunnen insluiten op een externe website:
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Ga naar de video waarvoor je insluiten wilt uitschakelen en klik op Bewerken.
  3. Klik onder de video op Geavanceerde instellingen.
  4. Verwijder onder Distributie-opties het vinkje bij Insluiten toestaan.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.