Video's en afspeellijsten insluiten

Je kunt een YouTube-video of -afspeellijst toevoegen aan een website of blog door deze in te sluiten.

Abonneer je op het YouTube Help-kanaal voor videotips en instructies.

Een video insluiten

1. Ga op een computer naar de YouTube-video die je wilt insluiten.
  2. Klik onder de video op Delen .
  3. Klik op Insluiten.
  4. Kopieer de HTML-code uit het vak dat wordt weergegeven.
  5. Plak de code in de HTML van je blog of website.

Een afspeellijst insluiten

1. Log op een computer in op je YouTube-account.
  2. Klik links op de pagina op Afspeellijsten.
  3. Klik op de titel van de afspeellijst die je wilt insluiten.
  4. Klik op Delen .
  5. Klik op Insluiten.
  6. Kopieer de HTML-code uit het vak dat wordt weergegeven.
  7. Plak de code in de HTML van je blog of website.

Opties voor het insluiten van video's beheren

Privacymodus inschakelen

Als je de privacymodus inschakelt, slaat YouTube geen informatie op over bezoekers van je website, tenzij ze je video afspelen.

Een ingesloten video automatisch laten afspelen

Als je een ingesloten video automatisch wilt laten afspelen, voeg je &autoplay=1 toe aan de insluitcode van de video, direct na de video-ID (de letterserie die volgt na 'v/').

Ingesloten video's die automatisch worden afgespeeld, verhogen het aantal videoweergaven niet.

Voorbeeld:

<iframe width="560" height="315" src="
https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?autoplay=1" frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Een ingesloten video starten op een bepaald punt

Als je een video op een bepaalt punt wilt laten starten, voeg je #t= toe aan de insluitcode van de video, gevolgd door de tijd waarop je wilt dat de video start.

Als je bijvoorbeeld wilt dat een video start op 2 minuten en 30 seconden, ziet je insluitcode er ongeveer als volgt uit:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ#t=2m30s" width="420"></iframe>
Ondertiteling toevoegen aan een ingesloten video

Als je wilt dat ondertiteling automatisch wordt weergegeven in een ingesloten video, voeg je '&cc_load_policy=1' toe aan de insluitcode van de video.

Je kunt ook de taal kiezen van de ondertiteling voor de ingesloten video. Als je de ondertitelingstaal wilt opgeven voor de video die je wilt insluiten, voeg je '&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1' toe aan de insluitcode van de video.

• 'cc_lang_pref' stelt de taal in voor de ondertiteling in de video.
  • "cc_load_policy=1" schakelt de ondertiteling standaard in.
  • 'fr' is de taalcode voor Frans. De tweeletterige taalcodes kun je opzoeken in de ISO 639-1 standaard.
Insluiten van video's uitschakelen
Volg deze stappen als je een video hebt geüpload en niet wilt dat anderen deze kunnen insluiten op een externe website:
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Ga naar de video waarvoor je insluiten wilt uitschakelen en klik op Bewerken.
  3. Klik onder de video op Geavanceerde instellingen.
  4. Schakel onder 'Distributie-opties' het selectievakje Insluiten toestaan uit.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.