Video's en afspeellijsten insluiten

YouTube-video's -en afspeellijsten toevoegen aan een website of blog door deze in te sluiten.

Als je een video wilt insluiten, kun je het volgende doen:

1. Klik op Delen onder de videospeler.
  2. Klik op de link Insluiten.
  3. Kopieer de code die in het uitgevouwen vak wordt weergegeven.
  4. Plak de code in je blog of website.
  1. Klik op de link Delen onder de video.
  2. Klik op de link Insluiten.
  3. Kopieer de code die in het uitgevouwen vak wordt weergegeven.
  4. Plak de code in je blog of website.

Wil je een afspeellijst insluiten, ga dan als volgt te werk:

1. Klik links op de YouTube-pagina op Afspeellijsten
  2. Klik op de titel van de afspeellijst die je wilt insluiten.
  3. Klik op de link Delen .
  4. Klik op de link Insluiten.
  5. Kopieer de insluitcode die in het menu eronder wordt weergegeven.
  6. Plak de code in je website of blog.

Opties voor insluiten

HTTPS gebruiken

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) voegt een beschermlaag toe aan de informatie die wordt verstuurd tussen je computer en webserver.

Websites die HTTPS gebruiken kunnen een waarschuwing met 'gemixte inhoud' genereren als een video niet is ingesloten met HTTPS aangezien niet alle delen van de wegpagina veilig zijn, daarom kun je misshien de optie 'HTTPS gebruiken' selecteren onder de ingesloten code.

Privacymodus inschakelen

Deze optie inschakelen betekent dat YouTube geen informatie over bezoekers opslaat op je webpagina tenzij ze de video afspelen.

Oude insluitcode gebruiken

Er zijn twee typen insluitcode die voor YouTube-video's beschikbaar zijn.

• Nieuwe insluitcode: deze code begint met "<iframe..." en ondersteunt Flash en HTML5-video
  • Oude insluitcode: deze code begint met "<object..." en ondersteunt alleen Flash.

Sommige sites ondersteunen alleen de oude insluitcode, dus als de site de nieuwe insluitcode weigert, selecteer dan de optie Oude insluitcode gebruiken onder de insluitcode, die een code zal genereren die begint met “<object...”

Zorg ervoor dat een insluitvideo automatisch wordt afgespeeld

Om een ingesloten video automatisch af te spelen, voeg je “&autoplay=1” toe aan de ingesloten code van de video, meteen na de video-id (reeks karakters die volgen op “v/”).

Een voorbeeld:

<object height="350" width="425"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk&autoplay=1" /><embed height="350" src="http://www.youtube.com/v/OdT9z-JjtJk&autoplay=1" type="application/x-shockwave-flash" width="425"></embed></object>
Een ingesloten video starten op een bepaald tijdstip

#t=” toevoegen aan een insluitcode van een video, gevolgd door het tijdstip op hetwelke je wilt dat je video start met afspelen.

Als je bijvoorbeeld wilt dat een video start op 2 minuten en 30 seconden, ziet je insluitcode er ongeveer als volgt uit:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ#t=2m30s" width="420"></iframe>
Ondertiteling toevoegen aan een ingesloten video
Zorg ervoor dat ondertiteling automatisch wordt weergegeven voor een ingesloten video door "&cc_load_policy=1" toe te voegen aan de insluitcode van de video.

Je kunt ook de taal kiezen van de ondertiteling voor de ingesloten video. Om de taal van de ondertiteling te selecteren voor de video die je wilt insluiten, voeg je gewoon "&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1" toe aan de insluitcode van de video.

• "cc_lang_pref" stelt de taal in voor de ondertiteling in de video.
  • "cc_load_policy=1" schakelt de ondertiteling standaard in.
  • "fr" is de taalcode voor Frans. Je kunt taalcodes van twee letters opzoeken in de ISO 639-1-standaard.
Insluiten uitschakelen
Als je een video hebt geüpload en niet wilt toelaten dat anderen deze video insluiten op externe sites, kun je deze optie op de volgende manier uitschakelen:
  1. Ga naar je Videobeheer.
  2. Zoek naar de video die je wilt veranderen en klik op Bewerken.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen onder de video.
  4. Maak de selectie ongedaan van het selectievakje Insluiten toestaan onder het deel 'Distributie-opties'.
  5. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.