Videoiden ja soittolistojen upottaminen

Voit lisätä YouTube-videon tai ‑soittolistan sivustolle tai blogiin upottamalla.

YouTube-rajapintojen käyttöehdot ja kehittäjäkäytännöt koskevat kaikkea YouTuben upotetun soittimen käyttöä.

Upota video tai soittolista

1. Siirry tietokoneella YouTube-videoon tai -soittolistaan, jonka haluat upottaa.
  2. Valitse JAA Jaa.
  3. Valitse jakamisvaihtoehtojen luettelosta Upota.
  4. Kopioi avautuvassa ruudussa näkyvä HTML-koodi.
  5. Liitä koodi sivustosi HTML-koodiin.
  6. Verkon järjestelmänvalvojien on lisättävä youtube.com palomuurin sallittujen luetteloon.
  7. Tärkeää: Jos sivustosi tai sovelluksesi on suunnattu lapsille ja upotat siihen YouTube-sisältöä, sinun on itse määriteltävä sivusto tai sovellus käyttämällä näitä työkaluja. Tällä itse tehdyllä määrittelyllä varmistetaan, että Google ei näytä sivustolla tai sovelluksessa personoituja mainoksia. Myös jotkin upotetun soittimen toiminnot poistetaan käytöstä.
Huomautus: Ikärajoitettuja videoita ei voi katsella useimmilla kolmansien osapuolten sivustoilla. Jos käyttäjä haluaa toistaa videon, hänet ohjataan YouTubeen.

Videon upotusasetusten muuttaminen

Tehostetun yksityisyyden tilan ottaminen käyttöön

Jos YouTuben upotetussa soittimessa käytetään tehostetun yksityisyyden tilaa, upotetun YouTube-sisällön katselukerrat eivät vaikuta katsojan käyttökokemukseen YouTubessa. Tämä tarkoittaa, että upotetun soittimen tehostetun yksityisyyden tilassa katsottua videota ei käytetä YouTuben käyttökokemuksen personoimiseen upotetussa soittimessa eikä katsojan seuraavilla YouTuben käyttökerroilla.

Jos upotetun soittimen tehostetun yksityisyyden tilassa katsotussa videossa on mainoksia, myös mainokset ovat personoimattomia Lisäksi upotetun soittimen tehostetun yksityisyyden tilassa näytettyjä videoita ei käytetä mainosten personointiin sivustosi tai sovelluksesi ulkopuolella.

Huomioi, että YouTube-sovellusliittymän käyttöehdot ja kehittäjäkäytännöt koskevat myös YouTuben upotetun soittimen käyttöä.

Tehostetun yksityisyyden tilan käyttäminen:

1. Muuta HTML-koodissa oleva upotusosoitteen verkkotunnus https://www.youtube.com muotoon https://www.youtube-nocookie.com.
  2. Verkon järjestelmänvalvojien on lisättävä youtube-nocookie.com palomuurin sallittujen luetteloon.
  3. Käytä sovelluksissa upotetun soittimen WebView-instanssia. Tehostetun yksityisyyden tila on tällä hetkellä saatavilla vain verkkosivustojen upotetuille soittimille.
  4. Tärkeää: Jos sivustosi tai sovelluksesi on suunnattu lapsille ja upotat siihen YouTube-sisältöä, sinun on itse määriteltävä sivusto tai sovellus käyttämällä näitä työkaluja, kuten YouTuben sovellusliittymien käyttöehdot ja kehittäjäkäytännöt edellyttävät. Tämä koskee myös YouTube-videoiden upotusta tehostetun yksityisyyden tilassa.

Esimerkki:

Ennen

<iframe width="1440" height="762"

src="https://www.youtube.com/embed/7cjVj1ZyzyE"

frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Yksityisyyssuoja käytössä

<iframe width="1440" height="762" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/7cjVj1ZyzyE"

frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Huom. Jos katsoja poistuu upotetusta videosta ja hänet ohjataan toiselle verkkosivustolle tai toiseen sovellukseen, kyseinen verkkosivusto tai sovellus voi seurata katsojan käyttäytymistä verkkosivuston tai sovelluksen käytäntöjen ja ehtojen mukaan.

Upotetun videon automaattinen toisto

Voit määrittää, että upotettu video toistetaan automaattisesti, kun lisäät videon upotuskoodiin merkkijonon "&autoplay=1" heti videotunnuksen jälkeen. Videotunnus on "embed/"-osiota seuraava merkkijono.

Automaattisesti toistettuja upotettuja videoita ei lasketa videon katselukertoihin.

Esimerkki:

<iframe width="560" height="315"
src="https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?&autoplay=1"frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Upotetun videon käynnistäminen tietystä kohdasta

Jos haluat videon alkavan tietystä kohdasta, lisää videon upotuskoodiin "?start=" ja sen perään sekunteina aika, jonka kohdalta haluat toiston alkavan.

Jos esimerkiksi haluat videon toiston alkavan 1 minuutin ja 30 sekunnin kohdalta, upotuskoodi näyttäisi tältä:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ?start=90" width="420"></iframe>
Tekstityksen lisääminen upotettuun videoon

Voit ottaa tekstitykset automaattisesti käyttöön videossa lisäämällä videon upotuskoodiin "&cc_load_policy=1".

Voit myös valita upotetun videon tekstityskielen. Määritä tekstityskieli lisäämällä videon upotuskoodiin "&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1".

• ”cc_lang_pref” määrittää videon tekstityksen kielen.
  • ”cc_load_policy=1” ottaa tekstityksen käyttöön oletuksena.
  • ”fr” on ranskan kielen kielikoodi. Kaksikirjaimiset kielikoodit on määritelty ISO 639-1 ‑standardissa.
Videoiden upottamisen ottaminen pois päältä
Voit estää muita käyttäjiä upottamasta lataamaasi videota ulkoisille sivustoille seuraavasti:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Valitse haluamasi videon vierestä Tiedot .
  4. Valitse ylhäältä Lisää vaihtoehtoja.
  5. Poista lisävaihtoehdoissa olevan Salli upotus ‑kohdan valinta ja valitse Tallenna.