Videoiden ja soittolistojen upottaminen

Voit lisätä YouTube-videon tai ‑soittolistan sivustolle tai blogiin upottamalla.

Tilaa TeamYouTube-kanava, niin näet uusimmat uutiset, vinkit ja ohjeet.

Videon upottaminen

1. Siirry tietokoneella YouTube-videoon, jonka haluat upottaa.
  2. Klikkaa videon alta JAA Jaa.
  3. Valitse Upota.
  4. Kopioi avautuvassa ruudussa näkyvä HTML-koodi.
  5. Liitä koodi blogisi tai sivuston HTML-koodiin.

Jos verkkosivustosi tai sovelluksesi on lapsille suunnattu ja upotit siihen YouTube-videon, sinun on määriteltävä sivusto tai sovellus itse näillä työkaluilla. Tällä itse tehdyllä määrittelyllä varmistetaan, että Google ei näytä sivustolla tai sovelluksessa personoituja mainoksia. Myös jotkin upotetun soittimen toiminnot poistetaan käytöstä.

Huomioi, että YouTube-sovellusliittymän käyttöehdot ja kehittäjäkäytännöt koskevat myös YouTuben upotetun soittimen käyttöä.

Soittolistan upottaminen

1. Kirjaudu YouTube-tilillesi tietokoneella.
  2. Valitse sivun vasemmasta reunasta soittolista, jonka haluat upottaa.
  3. Kopioi soittolistan tunnus URL-osoitteesta.
  4. Muokkaa yksittäisen videon upotuskoodia seuraavasti:
    • Korvaa videotunnus ("embed/"-tekstin jälkeen) merkkijonolla "videoseries?list=".
    • Liitä soittolistan tunnus "="-merkin perään.
    • Liitä koodi blogisi tai sivuston HTML-koodiin.

Esimerkki:

• <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLx0sYbCqOb8TBPRdmBHs5Iftvv9TPboYG" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Videon upotusasetusten muuttaminen

Yksityisyyssuojan ottaminen käyttöön

Yksityisyyssuojan avulla voit upottaa YouTube-videoita käyttämättä katselukäyttäytymistä seuraavia evästeitä. Tällöin toiminnasta ei kerätä tietoja katselukokemuksen personoimiseksi. Sen sijaan videoita suositellaan asiayhteyden ja nykyisen videon mukaan. Yksityisyyssuojassa toistettavat videot eivät vaikuta katsojan selauskokemukseen YouTubessa.

Huomaa, että tämä tila on tällä hetkellä saatavilla vain verkkosivustojen upotetuille soittimille. Kehittäjien on käytettävä WebView-instanssia, jotta tilaa voi käyttää sovelluksessa.

Huomioi, että YouTube-sovellusliittymän käyttöehdot ja kehittäjäkäytännöt koskevat myös YouTuben upotetun soittimen käyttöä.

Huomioitavaa

• Jos katsoja poistuu upotetusta videosta ja hänet ohjataan toiselle verkkosivustolle tai sovellukseen, kyseinen verkkosivusto tai sovellus voi seurata katsojan käyttäytymistä verkkosivuston tai sovelluksen käytäntöjen ja ehtojen mukaan.
  • Yksityisyyssuoja on tällä hetkellä saatavilla vain verkkosivustojen upotetuille soittimille. Yksityisyyssuojaa käyttävä soitin on yhdistettävä WebView-instanssiin, jotta sitä voi käyttää sovelluksessa.

Voit ottaa yksityisyyssuojan käyttöön muuttamalla HTML-koodissa olevan upotusosoitteen verkkotunnuksen https://www.youtube.com muotoon https://www.youtube-nocookie.com. Esimerkki:

Ennen
<iframe width="1440" height="762"
src="https://www.youtube.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Jälkeen
<iframe width="1440" height="762" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Koska kyseessä on eri verkkotunnus, verkon järjestelmänvalvojan on lisättävä palomuurin sallittujen verkkotunnusten luetteloon youtube.com-verkkotunnuksen lisäksi tunnus youtube-nocookie.com.

Upotetun videon automaattinen toisto

Voit määrittää, että upotettu video toistetaan automaattisesti, kun lisäät videon upotuskoodiin merkkijonon "&autoplay=1" heti videotunnuksen jälkeen. Videotunnus on "embed/"-osiota seuraava merkkijono.

Automaattisesti toistettuja upotettuja videoita ei lasketa videon näyttökertoihin.

Esimerkki:

<iframe width="560" height="315"
src="https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?&autoplay=1"frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Upotetun videon käynnistäminen tietystä kohdasta

Jos haluat videon alkavan tietystä kohdasta, lisää videon upotuskoodiin ?start=" ja sen perään sekunteina ilmaistun ajan, jonka kohdalta haluat toiston alkavan.

Jos esimerkiksi haluat videon toiston alkavan 1 minuutin ja 30 sekunnin kohdalta, upotuskoodi näyttäisi tältä:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ?start=90" width="420"></iframe>
Tekstityksen lisääminen upotettuun videoon

Voit ottaa tekstitykset automaattisesti käyttöön videossa lisäämällä videon upotuskoodiin "&cc_load_policy=1".

Voit myös valita upotetun videon tekstityskielen. Määritä tekstityskieli lisäämällä videon upotuskoodiin "&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1".

• ”cc_lang_pref” määrittää videon tekstityksen kielen.
  • ”cc_load_policy=1” ottaa tekstityksen käyttöön oletuksena.
  • ”fr” on ranskan kielen kielikoodi. Kaksikirjaimiset kielikoodit on määritelty ISO 639-1 -standardissa.
Videoiden upottamisen poistaminen käytöstä
Huom. Jos käytät YouTube Studion betaversiota, valitse ensin vasemmanpuoleisesta valikosta Vanha Creator Studio.
Voit estää muita käyttäjiä upottamasta lataamaasi videota ulkoisille sivustoille seuraavasti:
  1. Siirry Videonhallintaohjelmaan.
  2. Siirry videoon, jonka upottamisen haluat poistaa käytöstä, ja valitse Muokkaa.
  3. Valitse videon alta Lisäasetukset.
  4. Poista Jakeluasetukset-kohdan alapuolelta Salli upotus ‑ruudun valinta.
  5. Valitse Tallenna muutokset.