Videoiden ja soittolistojen upottaminen

Voit lisätä YouTube-videon tai ‑soittolistan sivustolle tai blogiin upottamalla.

Tilaa YouTuben ohjekanava ja ota YouTubesta enemmän irti. merkitä

Videon upottaminen

1. Siirry tietokoneella YouTube-videoon, jonka haluat upottaa.
  2. Klikkaa videon alta Jaa Jaa.
  3. Valitse Upota.
  4. Kopioi avautuvassa ruudussa näkyvä HTML-koodi.
  5. Liitä koodi blogisi tai sivuston HTML-koodiin.

Soittolistan upottaminen

1. Kirjaudu YouTube-tilillesi tietokoneella.
  2. Valitse sivun vasemmasta reunasta soittolista, jonka haluat upottaa.
  3. Kopioi soittolistan tunnus URL-osoitteesta.
  4. Muokkaa yksittäisen videon upotuskoodia seuraavasti:
    1. Korvaa videotunnus ("embed/"-tekstin jälkeen) merkkijonolla "videoseries?list=".
    2. Liitä soittolistan tunnus "="-merkin perään.
    3. Liitä koodi blogisi tai sivuston HTML-koodiin.

Esimerkki:

• <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLx0sYbCqOb8TBPRdmBHs5Iftvv9TPboYG" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Videon upotusasetukset

Yksityisyyssuojan ottaminen käyttöön

Yksityisyyssuojan avulla voit upottaa YouTube-videoita käyttämättä katselukäyttäytymistä seuraavia evästeitä. Tällöin katselusta ei kerätä tietoja katselukokemuksen personoimiseksi. Sen sijaan videoita suositellaan asiayhteyden ja sillä hetkellä toistettavan videon mukaan. Yksityisyyssuojaa käyttävässä soittimessa toistettavat videot eivät vaikuta katsojan katselukokemukseen YouTubessa.

(Yksityisyyssuoja liittyy vain katsojan käyttäytymisen seuraamiseen, ei mainosten näyttämiseen. Jos haluat poistaa mainostustarkoituksiin käytettävän seurannan käytöstä, voit lisätä itsesi Merkitse lapsille kohdistetuksi ‑sivulle).

Huomioitavaa

• Jos katsoja poistuu upotetusta videosta ja hänet ohjataan toiselle verkkosivustolle tai sovellukseen, kyseinen verkkosivusto tai sovellus voi seurata katsojan käyttäytymistä verkkosivuston tai sovelluksen käytäntöjen ja ehtojen mukaan.
  • Yksityisyyssuoja on tällä hetkellä saatavilla vain verkkosivujen upotetuille soittimille. Yksityisyyssuojaa käyttävä soitin on yhdistettävä WebView-instanssiin, jotta sitä voi käyttää sovelluksessa.

Voit ottaa yksityisyyssuojan käyttöön muuttamalla HTML-koodissa olevan upotusosoitteen verkkotunnuksen https://www.youtube.com muotoon https://www.youtube-nocookie.com. Esimerkki:

Ei yksityisyyssuojaa
<iframe width="1440" height="762"
src="https://www.youtube.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Yksityisyyssuoja käytössä
<iframe width="1440" height="762" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/7cjVj1ZyzyE"
frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Koska kyseessä on eri verkkotunnus, verkon järjestelmänvalvojan on lisättävä palomuurin sallittujen verkkotunnusten luetteloon youtube.com-verkkotunnuksen lisäksi tunnus youtube-nocookie.com.

Upotetun videon automaattisen toiston määrittäminen

Voit määrittää upotetun videon toistumaan automaattisesti lisäämällä videon upotuskoodiin merkkijonon "&autoplay=1" heti videotunnuksen jälkeen. Videotunnus on "embed/"-osiota seuraava merkkijono.

Automaattisesti toistettuja upotettuja videoita ei lasketa videon näyttökertoihin.

Esimerkki:

<iframe width="560" height="315"
src="https://www.youtube.com/embed/D6Ac5JpCHmI?&autoplay=1" frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>
Upotetun videon käynnistäminen tietystä kohdasta

Voit määrittää videon alkamaan tietystä kohdasta lisäämällä videon upotuskoodiin merkkijonon “?start=” ja sen perään ajan, kuinka monen sekunnin kuluttua videon alusta haluat toiston alkavan.

Jos esimerkiksi haluat videon toiston alkavan 1 minuutin ja 30 sekunnin kohdalta, upotuskoodi näyttäisi tältä:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UkWd0azv3fQ?start=90" width="420"></iframe>
Tekstityksen lisääminen upotettuun videoon

Voit ottaa tekstitykset automaattisesti käyttöön videossa lisäämällä videon upotuskoodiin "&cc_load_policy=1".

Voit myös valita upotetun videon tekstityskielen. Määritä tekstityskieli lisäämällä videon upotuskoodiin "&cc_lang_pref=fr&cc_load_policy=1".

• ”cc_lang_pref” määrittää videon tekstityksen kielen.
  • ”cc_load_policy=1” ottaa tekstityksen käyttöön oletuksena.
  • ”fr” on ranskan kielen kielikoodi. Kaksikirjaimiset kielikoodit on määritelty ISO 639-1 -standardissa.
Videoiden upottamisen poistaminen käytöstä
Voit estää muita käyttäjiä upottamasta lataamaasi videota ulkoisille sivustoille seuraavasti:
  1. Siirry Videonhallintaohjelmaan.
  2. Siirry videoon, jonka upottamisen haluat poistaa käytöstä, ja valitse Muokkaa.
  3. Valitse videon alta Lisäasetukset.
  4. Poista Jakeluasetukset-kohdan alapuolelta Salli upotus ‑ruudun valinta.
  5. Valitse Tallenna muutokset.