Reacties bekijken, ordenen of verwijderen

Reacties posten en beantwoorden op YouTube

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Als de video-eigenaar reacties heeft aangezet, kun je zelf reacties posten en de reacties op een video liken, disliken of beantwoorden.

Reacties op een video bekijken

Scroll omlaag op de videopagina om de reacties op de video te bekijken. Antwoorden worden in een thread getoond zodat gesprekken makkelijk te volgen zijn. YouTube-reacties zijn openbaar en iedereen kan antwoorden op een reactie die je hebt gepost.

Als je een melding hebt gekregen, maar geen reactie ziet, kan het zijn dat de reactie al is verwijderd. Reacties kunnen worden verwijderd door de persoon die de post heeft geplaatst of de kanaaleigenaar. Ze kunnen ook worden verwijderd vanwege beleidsschending.

Als je een reactie ongepast vindt, kun je deze melden als spam of misbruik. Als creator kun je ook de tools voor reactiebeheer gebruiken om de reacties op je video's te beheren.
Je reactiegeschiedenis bekijken

Je kunt de openbare reacties bekijken die je op YouTube hebt achtergelaten.

1. Ga naar je reactiegeschiedenis.
  2. Klik of tik op content om naar de plek te gaan waar je de reactie oorspronkelijk hebt gepost.

Als je hebt gereageerd op een verwijderde video of als YouTube je reactie heeft verwijderd vanwege een beleidsschending, staat je reactie niet in de geschiedenis.

Een deelbare link maken voor een reactie

Klik of tik op het tijdstempel van een reactie om een link voor een gemarkeerde reactie te maken. In de adresbalk verschijnt dan een deelbare link voor die specifieke reactie en de bijbehorende antwoorden.

Aanpassen welke reacties eerst worden getoond

Op de website kun je aanpassen hoe reacties onder een video worden getoond. Gebruik de optie Sorteren op en kies Beste reacties of Nieuwste eerst.

Klik op het tijdstempel om een link voor een gemarkeerde reactie te maken. Hiermee worden de reactie en alle bijbehorende antwoorden geïsoleerd en verschijnt er een deelbare link in de adresbalk.

Reacties verwijderen
  1. Ga naar je reactiegeschiedenis.
  2. Klik of tik op de videolink.
  3. Klik of tik naast de reactie in YouTube op Meer ''.
    1. Selecteer Bewerken  of Verwijderen .

Interactie met reacties op je smart-tv

Je kunt nu reacties bekijken en hierop reageren terwijl je content bekijkt op je smart-tv of gameconsole. Als je de reacties bij een video wilt bekijken, ga je naar de weergavepagina van de video en selecteer je de titel van de video. Je ziet het gedeelte Over met het reactievenster bij de video. Selecteer de reactietegel om een volledige lijst van reacties bij de video te bekijken, waaronder:

• Reacties die de creator heeft vastgezet
  • Aantal likes
  • Aantal antwoorden

Selecteer een reactie om de hele reactie te lezen, deze te liken of disliken, of antwoorden op de reactie te bekijken.

Als je een reactie wilt beantwoorden of posten, synchroniseer je je smart-tv of gameconsole met je telefoon en laat je de reactie achter via je telefoon.

Zo voeg je een reactie of antwoord toe:

1. Open de YouTube-app op je telefoon.
  2. Zorg dat je op beide apparaten bent ingelogd op hetzelfde Google-account.
  3. Een pop-up opent op je YouTube-app, waarin je wordt gevraagd te koppelen met YouTube op je tv.
  4. Tik op Koppelen.
  5. Reacties voor de video die je op je tv bekijkt, worden in de YouTube-app geladen, zodat je ze naadloos kunt posten en erop reageren.
Opmerking: Als je bent uitgelogd, kun je reacties bekijken, maar deze niet beantwoorden of zelf reacties posten.