Je account per telefoon verifiëren

Je kunt het verificatieproces starten door naar youtube.com/verify te gaan. Je wordt gevraagd om een telefoonnummer op te geven voor accountverificatie, zodat we je een verificatiecode kunnen sturen via een oproep of sms.

Zodra je je account hebt geverifieerd, kun je video's uploaden die langer dan 15 minuten duren.

Je kunt ook worden gevraagd je account te verifiëren tijdens het registratieproces.

Waarom vraagt YouTube om mijn telefoonnummer?

We nemen spam en misbruik zeer serieus. Het gebruik van telefoons voor identiteitsverificatie is een manier waarop we onze community beschermen en misbruik tegengaan.

YouTube gebruikt het telefoonnummer dat je opgeeft om je een verificatiecode te sturen en om te controleren of het telefoonnummer niet wordt gebruikt voor een groot aantal accounts. We verkopen je persoonlijke gegevens niet aan andere partijen.

Ik heb mijn telefoonnummer opgegeven maar heb geen code ontvangen

Normaal ontvang je de code meteen. Als dit niet zo is, kun je een nieuwe code aanvragen. Ga na of je de volgende problemen ondervindt:

• Bepaalde landen en providers bieden geen ondersteuning voor sms'jes van Google. De meeste mobiele providers ondersteunen sms'jes van Google. Als je provider geen sms'jes van Google ondersteunt, kun je ervoor kiezen een oproep te ontvangen of een ander telefoonnummer gebruiken.
  • Er zijn te veel accounts met hetzelfde telefoonnummer. Als er een foutbericht wordt weergegeven waarin staat dat je met dit telefoonnummer al het maximumaantal accounts hebt gemaakt, moet je een ander telefoonnummer gebruiken. We beperken het aantal accounts dat kan worden gekoppeld aan elk telefoonnummer om misbruik te voorkomen.