Rapport Abonnees

Dit artikel gaat over het rapport Abonnees in de klassieke versie van Creator Studio. Meer informatie over abonnees in de bètaversie van YouTube Studio

In het rapport Abonnees kun je de toe- en afname van je aantal abonnees bekijken voor verschillende video's, locaties en datums. Abonnees zijn kijkers die over het algemeen meer interactie hebben met je content en je video's regelmatig bekijken.

Het aantal abonnees dat je in YouTube Analytics ziet, kan verschillen van het aantal abonnees op je YouTube-kanaal. Het aantal in YouTube Analytics heeft een vertraging van ongeveer 48 uur. We willen er namelijk zeker van zijn dat het aantal 100% nauwkeurig is. Daarom voeren we extra controles en spambeoordelingen uit.

Je kunt het rapport Abonnees gebruiken om inzicht te krijgen in het volgende:

• Hoe effectief je bent in het binnenhalen van abonnees
  • Welke video's ervoor zorgden dat kijkers abonnee werden of zich afmeldden
  • Waar je content populair is

Het rapport Abonnees bekijken

Creator Studio Classic

1. Log in op je Google-account.
  2. Selecteer rechtsboven je account > Creator Studio.
  3. Klik in het linkermenu op Analytics > Abonnees.
  4. Selecteer boven het diagram of de kaart Abonnees, Aangemelde abonnees of Afgemelde abonnees voor een periode.

Opmerking: De statistieken die je in YouTube Analytics ziet, kunnen verschillen afhankelijk van het platform dat je gebruikt: de klassieke desktopversie, de desktopversie van YouTube Studio of de YouTube Studio-app. Actuele statistieken in Analytics zijn namelijk sneller beschikbaar in YouTube Studio (zowel de desktopversie als de app) dan in de klassieke versie van Creator Studio.

Bronnen van abonnees

Je kunt zien waar kijkers zich op je kanaal hebben geabonneerd door in het rapport Abonnees op het tabblad Bron te klikken.

Op 18 september 2017 hebben we extra abonnementsbronnen toegevoegd, zodat je patronen en schommelingen in de abonneegegevens gemakkelijker kunt analyseren. Voor gegevens van vóór deze datum worden de oude broncategorieën gebruikt.

Je kunt nu gedetailleerdere gegevens bekijken in het bronnenrapport. Je kunt bijvoorbeeld alle abonnees zien die zich hebben aangemeld via interactieve functies zoals eindschermen.

In het rapport kun je de volgende broncategorieën bekijken:

• YouTube-weergavepagina: Abonnementen via de abonneerknop op videoweergavepagina's. Mogelijk zie je een grote toename in deze categorie, omdat we hierin abonnementen op afzonderlijke video's hebben opgenomen die eerder in de categorie 'Kanaal/anders' vielen.
  • Je YouTube-kanaal: Abonnementen via de abonneerknop op je kanaalpagina.
  • Interactieve elementen: Abonnementen via interactieve elementen van video's, zoals eindschermen of brandingwatermerken.
  • Extern: Abonnementen via video's of abonneerknoppen die zijn ingesloten op andere websites (niet YouTube).
  • YouTube-homepage: Abonnementen via de YouTube-homepage.
  • Officiële artiestenkanalen: Abonnementen die zijn toegevoegd toen je kanaal naar een officieel artiestenkanaal werd geüpgraded. Voor deze bron zijn geen geografische gegevens beschikbaar. Meer informatie
  • Ander YouTube-kanaal: Abonnementen via andere kanalen die jouw kanaal aanbevelen.
  • Abonnementsfeed: Abonnementen via de abonnementsfeed. Dit geeft je inzicht in de invloed van abonnementsfeeds op aan- en afmeldingen van abonnees.
  • Lijst met kanaalabonnementen: Abonnementen via de mobiele abonnementslijst en via 'Abonnementen beheren' op desktopcomputers.
  • YouTube-zoekopdracht: Abonnementen via zoekresultaten op basis van deze zoekopdrachten.
  • Adverteren via YouTube: Abonnementen via advertenties.
  • Gesloten accounts: De verlaging van het aantal abonnees veroorzaakt door de verwijdering van gesloten accounts.
  • Anders: Abonnementen via ongespecificeerde bronnen.
Meer vragen over abonnees? Lees onze vragen en antwoorden over YouTube-abonnees