Utbetalningsgränser

I vår nya betaversion kan du se betalningsinformation på fliken Intäkter i YouTube Studio-appen. Den här betaversionen gör det enklare för kvalificerade kreatörer att förstå hur deras intäkter betalas ut. Med den här betaversionen kan du se följande:
  • Förloppet mot nästa betalning.
  • Din betalningshistorik för de senaste tolv månaderna med datum, betalat belopp samt en översikt över betalningarna.
Läs mer i vårt foruminlägg.

Det finns flera intäktsgränser som påverkar om du är kvalificerad att få betalt för dina AdSense-intäkter. Gränserna varierar beroende på vilken rapporteringsvaluta du har valt i ditt konto. Du kan behöva vidta en viss åtgärd när en gräns har nåtts. Läs beskrivningarna och se tabellen nedan för mer information om de här gränserna.

Exempel på gränsvärden för intäkter i fem steg.

1. Gräns för skatteuppgifter

Beroende på var du befinner dig kan det hända att du måste lämna skatteuppgifter. Om detta gäller dig kan du göra det i samband med att du loggar in på ditt konto. Läs om hur du skickar in skatteuppgifter till Google.

2. Verifieringsgräns

När dina intäkter når verifieringsgränsen måste du

Obs! Om du har separata betalningskonton för AdSense och YouTube verifierar du din information när något av dina betalningskonton når verifieringsgränsen. Du behöver bara verifiera din information en gång.

3. Gränsvärde för val av betalningsmetod

Enligt våra användarvillkor måste aktiva konton nå utbetalningsgränsen innan en utbetalning kan ske. Eftersom vi inte gör utbetalningar på mindre än detta belopp tillåter vi inte att utgivare väljer en betalningsmetod förrän deras aktuella saldo når gränsvärdet. Mer information finns i betalningsguiden.

Obs! Om du har separata betalningskonton för AdSense och YouTube väljer du en betalningsmetod för varje betalningskonto när det når utbetalningsgränsen.

4. Utbetalningsgräns

Du får betalt när dina utestående intäkter når utbetalningsgränsen, förutsatt att ditt konto inte är spärrat och att du följer våra programpolicyer. Mer information om när du får betalt finns i betalningstidsplanerna.

Obs! Om du har separata betalningskonton för AdSense och YouTube måste varje betalningskonto nå utbetalningsgränsen för att du ska få betalt.

5. Gräns för kontoavslutning

Om du väljer att avsluta ditt AdSense-konto och ditt kontosaldo överstiger gränsen för kontoavslutning får du din sista utbetalning inom cirka 90 dagar efter månadens slut, förutsatt att du har gjort det som krävs för att få betalt.

Gränsvärden per valuta och betalningskonto

Varje betalningskonto i ditt AdSense-konto (till exempel YouTube-betalningskontot) har ett eget gränsvärde. Gränsvärdena nedan gäller separat för alla dina betalningskonton.

Gränser Skatteuppgifter Verifiering Betalningsmetod Betalning Kontoavslutning
Amerikansk dollar (USD) 0 USD 10 USD 10 USD 100 USD 10 USD
Australisk dollar (AUD) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 15 AUD 100 AUD 15 AUD
Kanadensisk dollar (CAD) 0 CAD Motsvarande 10 USD 10 CAD 100 CAD 10 CAD
Chilensk peso (CLP) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 6 000 CLP 60 000 CLP 6 000 CLP
Tjeckisk koruna (CZK) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 200 CZK 2 000 CZK 200 CZK
Dansk krone (DKK) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 60 DKK 600 DKK 60 DKK
Euro (EUR) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 10 EUR 70 EUR 10 EUR
Brittiskt pund (GBP) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 10 GBP 60 GBP 10 GBP
Hongkongdollar (HKD) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 100 HKD 800 HKD 100 HKD
Ungersk forint (HUF) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 2 000 HUF 20 000 HUF 2 000 HUF
Indonesisk rupiah (IDR) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 130 000 IDR 1 300 000 IDR 130 000 IDR
Israelisk shekel (ILS) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 40 ILS 400 ILS 40 ILS
Japansk yen (JPY) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 1 000 JPY 8 000 JPY 1 000 JPY
Jordansk dinar (JOD) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 7 JOD 70 JOD 7 JOD
Mexikansk peso (MXN) 0 MXN Motsvarande 10 USD 120 MXN 1 200 MXN 120 MXN
Marockansk dirham (MAD) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD .80 MAD .800 MAD .80 MAD
Nyzeeländsk dollar (NZD) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 15 NZD 130 NZD 15 NZD
Norsk krone (NOK) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 60 NOK 600 NOK 60 NOK
Peruansk sol (PEN) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 30 PEN 300 PEN 30 PEN
Polsk zloty (PLN) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 30 PLN 300 PLN 30 PLN
Singaporedollar (SGD) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 15 SGD 150 SGD 15 SGD
Sydafrikansk rand (ZAR) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 100 ZAR 1 000 ZAR 100 ZAR
Svensk krona (SEK) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 70 SEK 700 SEK 70 SEK
Schweizisk franc (CHF) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 10 CHF 100 CHF 10 CHF
Tunisisk dinar (TND) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 20 TND 200 TND 20 TND
Turkisk lira (TRY) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 20 TRY 200 TRY 20 TRY
Emiratisk dirham (AED) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 35 AED 350 AED 35 AED
Uruguayansk peso (UYU) Inte tillämpligt Motsvarande 10 USD 240 UYU 2 400 UYU 240 UYU