Log in met een YouTube-gebruikersnaam

Als je niet kunt inloggen met je YouTube-gebruikersnaam, probeer dan in te loggen bij YouTube met je Google-account. Voer daarna hetzelfde wachtwoord in dat je gebruikt als je inlogt bij YouTube.

Je logt nog steeds in bij hetzelfde account als altijd. Het enige verschil is dat je het e-mailadres van het account opgeeft in plaats van je YouTube-gebruikersnaam.

Waarom moet ik voor YouTube inloggen bij een Google-account?

Je hebt toegang tot YouTube met je Google-account. Het wachtwoord dat je hebt gebruikt om in te loggen is het wachtwoord van je Google-account.

Je kunt niet meer inloggen bij Google-accounts met een YouTube-gebruikersnaam, omdat we services van Google integreren. In plaats daarvan log je in bij YouTube met het e-mailadres van je Google-account. Dit is vaak Gmail, maar kan ook een ander domein zijn, zoals Yahoo of Hotmail. Meer informatie over het gebruik van je Google-account voor YouTube.

Ik vind het e-mailadres van mijn Google-account helemaal niet leuk.

Sommige oude YouTube-kanalen (van voor mei 2009) zijn niet aan een Google-account gekoppeld. Meer informatie over toegang tot een YouTube-kanaal dat geen onderdeel uitmaakt van een Google-account.