Skapa en ny kanal

Om du har ett Google-konto kan du titta på och gilla videor och prenumerera på kanaler. Om du inte har en kanal syns du inte offentligt på YouTube. Med ett Google-konto kan du skapa en YouTube-kanal där du laddar upp videor, lägger till kommentarer eller skapar spellistor. Du kan skapa en ny kanal både på datorn och på YouTubes mobilwebbplats.

Skapa en personlig kanal

Följ de här anvisningarna om du vill skapa en kanal med ett Google-konto som du ansvarar för.

1. Logga in på YouTube på en dator eller i mobilappen.
  2. Prova att göra något som kräver att du har en kanal, till exempel ladda upp en video, skriva en kommentar eller skapa en spellista.
  3. Om du inte har någon kanal blir du tillfrågad att skapa en.
  4. Kontrollera uppgifterna (bland annat namnet och fotot för ditt Google-konto) och bekräfta att du vill skapa din nya kanal.

Skapa en kanal med ett företagsnamn eller annat namn

Följ de här anvisningarna om du vill skapa en kanal som har flera ansvariga eller ägare.

Med ett varumärkeskonto kan du skapa en kanal med eget namn som du hanterar från ditt Google-konto. Läs mer om varumärkeskonton

1. Logga in på YouTube på en dator eller i mobilappen.
  2. Öppna din kanallista.
  3. Välj mellan att skapa en ny kanal eller använda ett befintligt varumärkeskonto:
    • Skapa en ny kanal genom att klicka på Skapa en ny kanal.
    • Skapa en YouTube-kanal för ett varumärkeskonto som du redan ansvarar för genom att välja Varumärkeskonto i listan. Om det här varumärkeskontot redan är länkat till en kanal kan du inte skapa en ny. När du väljer Varumärkeskonto i listan skickas du till den befintliga kanalen.
  4. Ange den nya kanalens namn och verifiera kontot. Klicka på Klar. Nu har du skapat ett varumärkeskonto.
  5. Lägg till en kanalansvarig genom att följa anvisningarna för att ändra kanalens ägare och ansvariga.

Läs mer om hur du använder en kanal med ett företagsnamn eller annat namn på YouTube.