Opprett en YouTube-kanal

Med en Google-konto kan du se på og like videoer og abonnere på kanaler. Men hvis du ikke har noen YouTube-kanal, har du ingen offentlig tilstedeværelse på YouTube. Selv om du har en Google-konto, må du opprette en YouTube-kanal for å laste opp videoer, kommentere eller lage spillelister.

Du kan opprette en kanal på YouTube-nettstedet eller -mobilnettstedet.

Merk: Denne funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig i YouTube-versjoner med tilsyn. Finn ut mer.

Kom i gang | Finn ut hvorfor du bør logge på og lage kanaler på YouTube – og hvordan du gjør det

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Opprett en personlig kanal

Følg veiledningen nedenfor for å opprette en kanal som bare du kan administrere via Google-kontoen din.

1. Logg på YouTube på en datamaskin eller via mobilnettstedet.
  2. Klikk på profilbildet ditt etterfulgt av Opprett en kanal.
  3. Du blir bedt om å opprette en kanal.
  4. Sjekk om informasjonen er riktig (i henhold til bildet og navnet for Google-kontoen din), og bekreft for å opprette en ny kanal.
Merk: I enkelte situasjoner, for eksempel når du oppretter en kanal gjennom å legge ut en kommentar på mobil, kan YouTube automatisk tildele deg et brukernavn basert på kanalnavnet du har valgt. I noen tilfeller blir du gitt et tilfeldig brukernavn hvis det valgte kanalnavnet ikke kan konverteres til et brukernavn. Du kan når som helst se og redigere brukernavnet ditt i Studio eller ved å gå til youtube.com/handle.

Opprett en kanal med et bedriftsnavn eller annet navn

Følg denne veiledningen for å opprette en kanal som kan ha mer enn én administrator eller eier.

Hvis du vil bruke et annet navn på YouTube enn det du bruker i Google-kontoen din, kan du knytte kanalen din til en merkevarekonto. Finn ut mer om merkevarekontoer.

1. Logg på YouTube på en datamaskin eller via mobilnettstedet.
  2. Gå til kanallisten din.
  3. Velg å opprette en ny kanal eller bruke en eksisterende merkevarekonto:
    • Opprett en ny kanal ved å klikke på Opprett en ny kanal.
    • Opprett en YouTube-kanal for en merkevarekonto du allerede administrerer, ved å velge merkevarekontoen på listen. Hvis denne merkevarekontoen allerede har en kanal, kan du ikke opprette en ny. Når du velger en merkevarekonto på listen, bytter du over til denne kanalen.
  4. Fyll ut informasjonen for å gi den nye kanalen et navn. Klikk på Opprett. Da oppretter du en ny merkevarekonto.
  5. For å legge til en kanaladministrator følger du veiledningen for å endre kanaleiere og -administratorer.

Finn ut mer om hvordan du kan bruke en kanal med et bedriftsnavn eller et annet navn på YouTube.