Een YouTube-kanaal maken

Met een Google-account kun je video's bekijken en liken en je op kanalen abonneren. Maar zonder YouTube-kanaal kan niemand je zien op YouTube. Ook als je al een Google-account hebt, moet je een YouTube-kanaal maken om video's te uploaden, te reageren of playlists te maken.

Je kunt je eigen kanaal maken op de YouTube-website of op de mobiele site van YouTube.

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Meer informatie

Aan de slag | Hoe en waarom inloggen bij YouTube en een YouTube-kanaal maken

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Een persoonlijk kanaal maken

Volg deze instructies om een kanaal te maken dat alleen jij kunt beheren via je Google-account.

1. Log in bij YouTube op een computer of op de mobiele site.
  2. Klik op je profielfoto en dan Een kanaal maken.
  3. Je wordt gevraagd een kanaal te maken.
  4. Controleer de gegevens (met de naam en foto van je Google-account) en bevestig dat je het kanaal wilt maken.
Opmerking: In bepaalde gevallen kan YouTube automatisch een gebruikersnaam aan je toewijzen op basis van je gekozen kanaalnaam, bijvoorbeeld als je een kanaal maakt door een reactie te posten op een mobiel apparaat. Het kan ook zijn dat je een willekeurige gebruikersnaam krijgt als de gekozen kanaalnaam niet kan worden omgezet in een gebruikersnaam. Je kunt je gebruikersnaam altijd bekijken en bewerken in Studio of via youtube.com/handle.

Een kanaal maken met een bedrijfsnaam of een andere naam

Volg deze instructies om een kanaal te maken dat meer dan één beheerder of eigenaar kan hebben.

Je kunt je kanaal koppelen aan een merkaccount als je op YouTube een andere naam wilt gebruiken dan die van je Google-account. Meer informatie over merkaccounts.

1. Log in bij YouTube op een computer of op de mobiele site.
  2. Ga naar je kanaallijst.
  3. Maak een nieuw kanaal of gebruik een bestaand merkaccount:
    • Klik op Nieuw kanaal maken om een kanaal te maken.
    • Maak een YouTube-kanaal voor een merkaccount dat je al beheert door het merkaccount uit de lijst te kiezen. Als dit merkaccount al een kanaal heeft, kun je geen nieuw kanaal maken. Als je het merkaccount in de lijst selecteert, schakel je automatisch over naar het bijbehorende kanaal.
  4. Vul de gegevens in om je nieuwe kanaal een naam te geven. Klik daarna op Maken. Het nieuwe merkaccount wordt gemaakt.
  5. Om een kanaalbeheerder toe te voegen, volg je de instructies voor het wijzigen van kanaaleigenaren en -beheerders.

Meer informatie over een YouTube-kanaal gebruiken met een bedrijfsnaam of andere naam.