YouTube-kanavan luominen

Voit katsoa videoita ja tykätä niistä sekä tilata kanavia Google-tililläsi. Ilman YouTube-kanavaa sinulla ei kuitenkaan ole julkista henkilöllisyyttä YouTubessa. Vaikka sinulla olisi Google-tili, sinun on luotava YouTube-kanava, jotta voit ladata omia videoitasi palveluun, kirjoittaa kommentteja ja luoda soittolistoja.

Voit luoda oman kanavan YouTuben verkkosivustolta tai YouTuben mobiilisivustolta.

Getting started | How and why to sign in to YouTube and create a YouTube channel

Henkilökohtaisen kanavan luominen

Näiden ohjeiden avulla voit luoda Google-tililläsi kanavan, jota vain sinä ylläpidät.

1. Kirjaudu sisään YouTubeen tietokoneella tai mobiilisivuston kautta.
  2. Klikkaa profiilikuvaasi  ja sitten Oma kanava
  3. Sinua pyydetään luomaan kanava.
  4. Katso tiedot (mukaan lukien Google-tilisi nimi ja valokuva) ja vahvista kanavan luominen.

Kanavan luominen yrityksen nimellä tai jollain muulla nimellä

Seuraavien ohjeiden avulla voit luoda kanavan, jolla voi olla useita ylläpitäjiä tai omistajia.

Voit yhdistää kanavasi bränditiliin, jos haluat käyttää YouTubessa eri nimeä kuin Google-tililläsi. Lue lisää bränditileistä

1. Kirjaudu sisään YouTubeen tietokoneella tai mobiilisivuston kautta.
  2. Siirry kanavaluetteloosi.
  3. Valitse, luotko uuden kanavan vai käytätkö aiemmin luotua bränditiliä:
    • Luo kanava valitsemalla Luo uusi kanava.
    • Luo YouTube-kanava hallitsemallesi bränditilille valitsemalla bränditili luettelosta. Et voi luoda uutta kanavaa, jos kyseisellä bränditilillä on kanava entuudestaan. Kun valitset bränditilin luettelosta, sinut siirretään kyseiselle kanavalle.
  4. Nimeä uusi kanava täyttämällä tiedot. Valitse sitten Luo, minkä jälkeen uusi bränditili luodaan.
  5. Jos haluat lisätä kanavalle ylläpitäjän, katso ohjeet kanavan omistajien ja ylläpitäjien vaihtamisesta.

Lue lisää yrityksen tai jonkin muun nimen käyttämisestä kanavan nimenä YouTubessa.