YouTube-kanavan luominen

Voit katsoa videoita ja tykätä niistä sekä tilata kanavia Google-tililläsi. Ilman YouTube-kanavaa sinulla ei kuitenkaan ole julkista henkilöllisyyttä YouTubessa. Vaikka sinulla olisi Google-tili, sinun on luotava myös YouTube-kanava, jotta voit jättää kommentteja, luoda soittolistoja ja ladata omia videoita YouTubeen.

Voit luoda oman kanavan YouTuben verkkosivustolla tai YouTuben mobiilisivustolla.

Huom. Tämä ominaisuus ei välttämättä ole saatavilla YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa. Lue lisää täältä.

Getting started | How and why to sign in to YouTube and create a YouTube channel

Henkilökohtaisen kanavan luominen

Näiden ohjeiden avulla voit luoda kanavan, jota vain sinä voit käyttää Google-tilisi kautta.

1. Kirjaudu YouTubeen tietokoneella tai mobiilisivustolla.
  2. Valitse profiilikuvasi  ja sitten Luo kanava
  3. Sinua pyydetään luomaan kanava.
  4. Katso tiedot (mukaan lukien Google-tilisi nimi ja valokuva) ja vahvista kanavan luominen.

Kanavan luominen yrityksen nimellä tai jollain muulla nimellä

Seuraavien ohjeiden avulla voit luoda kanavan, jolla voi olla useita ylläpitäjiä tai omistajia.

Voit yhdistää kanavasi bränditiliin, jos haluat käyttää YouTubessa eri nimeä kuin Google-tililläsi. Lue lisää bränditileistä

1. Kirjaudu YouTubeen tietokoneella tai mobiilisivustolla.
  2. Siirry kanavaluetteloosi.
  3. Valitse, luotko uuden kanavan vai käytätkö aiemmin luotua bränditiliä:
    • Luo kanava valitsemalla Luo uusi kanava.
    • Luo YouTube-kanava hallitsemallesi bränditilille valitsemalla bränditili luettelosta. Et voi luoda uutta kanavaa, jos kyseiselle bränditilille on jo aiemmin luotu kanava. Kun valitset bränditilin luettelosta, sinut siirretään kyseiselle kanavalle.
  4. Nimeä uusi kanava täyttämällä tiedot. Valitse sitten Luo. Tämä luo uuden bränditilin.
  5. Jos haluat lisätä kanavalle ylläpitäjän, katso ohjeet kanavan omistajien ja ylläpitäjien vaihtamisesta.

Lue lisää yrityksen tai jonkin muun nimen käyttämisestä kanavan nimenä YouTubessa.