Skep ’n YouTube-kanaal

Met ’n Google-rekening kan jy video’s kyk en opduim, en op kanale inteken. Maar sonder ’n YouTube-kanaal het jy geen publieke teenwoordigheid op YouTube nie. Selfs al het jy ’n Google-rekening moet jy ’n YouTube-kanaal skep om video’s op te laai, opmerkings te maak, of snitlyste te skep.

Jy kan jou kanaal op óf die YouTube-webwerf, óf YouTube se mobiele werf skep.

Let wel: Hierdie kenmerk is dalk nie vir ervarings onder toesig op YouTube beskikbaar nie. Kry meer inligting.

Begin hier | Hoe en hoekom om by YouTube aan te meld en ’n YouTube-kanaal te skep

Teken in op die YouTube Viewers-kanaal vir die jongste nuus, opdaterings en wenke.

Skep ’n persoonlike kanaal

Volg hierdie instruksies om ’n kanaal te skep wat net jy met jou Google-rekening kan bestuur.

1. Meld op ’n rekenaar of op die mobiele werf by YouTube aan.
  2. Klik jou profielfoto en dan Skep ’n kanaal.
  3. Jy sal gevra word om ’n kanaal te skep.
  4. Gaan die besonderhede na (met jou Google-rekening se naam en foto) en bevestig om jou kanaal te skep.
Let wel: YouTube kan in sekere gevalle, soos wanneer jy ’n kanaal skep deur metodes soos om ’n opmerking op ’n mobiele toestel te plaas, outomaties ’n sosialemedianaam aan jou toewys, gegrond op jou gekose kanaalnaam. Daar kan gevalle wees waar jou sosialemedianaam lukraak toegewys word as die gekose kanaalnaam nie in die sosialemedianaam omgeskakel kan word nie. Jy kan die sosialemedianaam altyd in Studio bekyk en wysig, of deur te gaan na youtube.com/handle.

Skep ’n kanaal met ’n besigheid- of ander naam

Volg hierdie instruksies om ’n kanaal te skep wat meer as een bestuurder of eienaar kan hê.

Jy kan jou kanaal aan ’n handelsmerkrekening koppel as jy ’n ander naam as jou Google-rekening op YouTube wil gebruik. Kom meer te wete oor handelsmerkrekeninge.

1. Meld op ’n rekenaar of op die mobiele werf by YouTube aan.
  2. Gaan na jou kanaallys.
  3. Kies om ’n nuwe kanaal te skep, of gebruik ’n bestaande handelsmerkrekening:
    • Skep ’n kanaal deur Skep ’n nuwe kanaal te klik.
    • Skep ’n YouTube-kanaal vir ’n handelsmerkrekening wat jy reeds bestuur deur die handelsmerkrekening op die lys te kies. As hierdie handelsmerkrekening reeds ’n kanaal het, kan jy nie ’n nuwe een skep nie. Wanneer jy die handelsmerkrekening op die lys kies, sal jy na daardie kanaal toe oorgeskakel word.
  4. Vul die besonderhede in om jou nuwe kanaal ’n naam te gee. Klik dan Skep. Dit sal ’n nuwe handelsmerkrekening skep.
  5. Om ’n kanaalbestuurder by te voeg, moet jy die instruksies volg om kanaaleienaars en -bestuurders te verander.

Kom meer te wete oor die gebruik van ’n kanaal met ’n besigheid- of ander naam op YouTube.