Använda ditt Google-konto på YouTube

Du måste ha ett Google-konto om du vill logga in på YouTube. Med ett Google-konto kan du använda alla Google-produkter (till exempel Gmail, Blogger, Maps, YouTube med flera).

Komma igång | Hur och varför du ska logga in på YouTube och skapa en YouTube-kanal

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Om du har loggat in på någon av de här produkterna tidigare har du redan ett Google-konto. Logga in genom att ange e-postadressen som du använde för de produkterna. Om du till exempel använder Gmail anger du det användarnamnet. Om du inte har något Google-konto kan du skapa ett på YouTube.

Här är några viktiga saker att komma ihåg när det gäller Google-konton och YouTube:

• Du loggar in på YouTube med ditt Google-konto. Du loggar in på YouTube genom att ange e-postadressen och lösenordet för Google-kontot. När du har registrerat dig loggas du automatiskt in på YouTube när du loggar in med ditt Google-konto på en annan av Googles tjänster.
  • Om du raderar ditt Google-konto kommer även YouTube-informationen att raderas. Det gäller alla videor, kommentarer och prenumerationer. Innan du raderar ditt Google-konto måste du bekräfta att du förstår att du raderar din data permanent på alla Googles tjänster, inklusive YouTube.
Vissa äldre YouTube-kanaler (som skapades före maj 2009) kanske inte ingår i Google-konton. De kanalerna kan behöva kopplas till ett Google-konto innan de kan användas.

När du loggar in på YouTube med ditt Google-konto får du tillgång till många YouTube-funktioner:

• Gilla videor
  • Spara favoriter
  • Prenumerera på kanaler
  • Titta senare
  • Visningshistorik
  • Rapportera videor

Dessutom kan YouTube rekommendera videor utifrån vilka videor du har tittat på och vilka prenumerationer du har.

Om du inte har någon betydande tidigare visningshistorik tas YouTube-funktioner som baseras på visningshistoriken för att ge rekommendationer bort, till exempel rekommendationer på YouTubes startsida.

Om du inte skapar en kanal har du heller inte en offentlig profil på YouTube. Dina aktiviteter är helt privata. Om du vill ladda upp egna videor, kommentera videor eller skapa spellistor kan du skapa en YouTube-kanal när som helst.