Beleid en richtlijnen voor wedstrijden op YouTube

Op alle wedstrijden die plaatsvinden op of gebruikmaken van YouTube, zijn de onderstaande regels van toepassing. Je wedstrijd mag bovendien niet worden georganiseerd of gehouden op een manier die in strijd is met ons Privacybeleid. De content mag ook niet in strijd zijn met de Servicevoorwaarden of Communityrichtlijnen van YouTube.

Wedstrijden op YouTube mogen niet worden gehouden via advertentieblokken. Als de wedstrijd voldoet aan de onderstaande regels, kun je via je content op het platform wedstrijden houden.

I. Algemene beperkingen en vereisten:

1. Jij bent als enige verantwoordelijk voor je wedstrijd.
  2. Je wedstrijd op YouTube moet voldoen aan alle toepasselijke lokale en nationale wet- en regelgeving, inclusief VS-sancties.
  3. Je wedstrijd mag geen inbreuk maken op of aanzetten tot het maken van inbreuk op rechten van derden, of aanzetten tot deelname aan onwettige activiteiten.
  4. Je mag kijkers niet vragen de rechten op of het eigendom van hun deelname aan jou over te dragen.
  5. Deelname aan de wedstrijd moet kosteloos zijn. Check ook de lokale regelgeving voor loterijen.
  6. Jij en derden mogen de statistieken van de YouTube-service niet zo manipuleren dat ze een verkeerde voorstelling geven van de werkelijke mate waarin kijkers betrokken zijn bij de YouTube-service. Deze statistieken zijn onder andere het aantal kijkers, likes, dislikes of abonnees.
  7. Je mag de naam van YouTube niet met je wedstrijd in verband brengen als je daarvoor niet vooraf schriftelijk toestemming hebt gekregen van YouTube. Deze regel houdt onder andere in dat het niet is toegestaan om expliciet te vermelden of de suggestie te wekken dat YouTube betrokken is bij je wedstrijd of hiervoor toestemming heeft gegeven.

II. Je officiële wedstrijdregels:

1. Je moet een lijst met officiële regels hebben die aan de volgende voorwaarden voldoet:
    a. De regels moeten links naar de Communityrichtlijnen van YouTube bevatten en vermelden dat deelnamen die niet aan deze richtlijnen voldoen, worden gediskwalificeerd.
    b. De regels moeten alle kennisgevingen bevatten die worden vereist door de toepasselijke lokale en nationale wet- en regelgeving, inclusief VS-sancties.
    c. De regels moeten volledig voldoen aan en overeenstemmen met de Servicevoorwaarden van YouTube.
  2. De wedstrijd moet worden gehouden en de prijzen moeten worden toegekend zoals dat in je officiële regels is beschreven.
  3. Jij bent verantwoordelijk voor jouw regels en alle aspecten van het beheer van je wedstrijd.
  4. In de regels moet duidelijk worden vermeld dat je wedstrijd niet door YouTube wordt gesponsord en dat kijkers YouTube op geen enkele wijze aansprakelijk kunnen stellen voor de wedstrijd.
  5. Je moet een wettige privacyverklaring opnemen in je officiële regels. In deze verklaring leg je uit hoe je gebruik gaat maken van de persoonsgegevens die je voor de wedstrijd verzamelt en verklaar je dat je je aan dit gebruik zult houden.

Disclaimer: We zijn geen advocaten en de informatie die we hier bieden, is geen juridisch advies. We verstrekken deze gegevens uitsluitend ter informatie. We raden je aan in je eigen jurisdictie informatie in te winnen om je wedstrijd volgens de wet te laten plaatsvinden.