YouTube-kilpailujen säännöt ja ohjeet

Kaikkien YouTubessa järjestettävien tai YouTubea käyttävien kilpailujen on noudatettava seuraavia sääntöjä. Kilpailut eivät myöskään saa millään tavalla rikkoa tietosuojakäytäntöämme. Kilpailun sisältö ei saa olla ristiriidassa YouTuben käyttöehtojen tai yhteisösääntöjen kanssa.

YouTube ei hyväksy mainosten avulla järjestettäviä kilpailuja. Voit järjestää kilpailuja sisältösi yhteydessä alustallamme seuraavia sääntöjä noudattaen.

I. Yleiset rajoitukset ja vaatimukset:

1. Vastaat itse kilpailustasi.
  2. YouTube-kilpailusi on noudatettava kaikkia soveltuvia liittovaltion, valtion tai paikallisen hallinnon tason lakeja, sääntöjä ja ehtoja, mukaan lukien Yhdysvaltain sanktiot.
  3. Kilpailusi ei saa loukata tai kehottaa loukkaamaan mitään kolmansien osapuolten oikeuksia tai kehottaa osallistumaan mihinkään laittomaan toimintaan.
  4. Et voi vaatia katsojalta kaikkia oikeuksia sisältöön, jolla hän osallistuu kilpailuun, tai vaatia katsojaa siirtämään kyseisen sisällön omistusoikeutta itsellesi.
  5. Kilpailuun osallistumisen on oltava maksutonta. Muista myös noudattaa paikallista arpajaislakia.
  6. Et voi manipuloida etkä pyytää mitään kolmatta osapuolta manipuloimaan YouTube-palvelun mittareita siten, että ne eivät enää edustaisi katsojien aitoa toimintaa YouTubessa. Tällaisia mittareita ovat esimerkiksi katselukerrat, tykkäykset, ei-tykkäykset ja tilaajat.
  7. Et voi nimetä YouTubea kilpailusi yhteistyökumppaniksi ilman kirjallista suostumusta. Tämä sääntö kieltää esimerkiksi sen, että toteaisit nimenomaisesti tai antaisit muilla tavoin ymmärtää, että YouTube on mukana kilpailussa tai tukee sitä.

II. Omat viralliset kilpailusäännöt:

1. Sinun on määritettävä omat "viralliset säännöt", jotka
    a. sisältävät linkit YouTuben yhteisön sääntöihin ja ilmaisevat, että kilpailuun ei hyväksytä näitä sääntöjä rikkovia osallistumisia
    b. tuovat julki kaikki soveltuvien liittovaltion, valtion tai paikallisen tason lakien, sääntöjen ja säädösten, mukaan lukien Yhdysvaltain sanktiot, edellyttämät tiedot
    c. noudattavat täysin ja yhdenmukaisesti YouTuben käyttöehtoja.
  2. Kilpailu on käytävä ja palkinnot myönnettävä virallisten sääntöjen osoittamalla tavalla.
  3. Vastaat itse säännöistäsi ja kilpailun hallinnoimisen kaikista osa-alueista.
  4. Kilpailusi säännöissä on selkeästi mainittava, että YouTube ei ole kilpailun sponsori ja että YouTube ei ole kilpailun osalta minkäänlaisessa vastuussa katsojia kohtaan.
  5. Virallisiin sääntöihin on sisällytettävä lainmukainen tietosuojailmoitus. Ilmoituksessa on kerrottava, miten käytät kilpailua varten keräämääsi henkilökohtaista dataa ja miten pitäydyt kyseisessä käytössä.

Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetyt tiedot eivät ole lainopillisia neuvoja. Nämä tiedot on annettu vain tiedotustarkoituksessa. Suosittelemme yhteydenottoa alueelliseen oikeudelliseen neuvontaan kilpailun lainmukaiseksi järjestämiseksi.