Ändra videons integritetsinställningar

Uppdatera integritetsinställningarna för din video så kan du kontrollera var videon kan visas och vem som kan titta på den.

YouTube-appen för Android

1. Öppna YouTube-appen .
  2. Tryck på din profilbild följt av Dina videor .
  3. Bredvid videon du vill ändra trycker du på Mer Mer följt av Redigera.
  4. Tryck på Synlighet och välj mellan Offentlig, Privat och Olistad.
  5. Tryck på Spara.

YouTube Studio-appen för Android

1. Öppna YouTube Studio-appen .
  2. Tryck på Innehåll i menyn längst ned.
  3. Välj videon du vill redigera.
  4. Tryck på Redigera Edit icon.
  5. Tryck på Synlighet  och välj Offentlig, Olistad eller Privat.
    1. Offentliga: Alla kan se offentliga videor på YouTube. De kan också delas med alla som använder YouTube.
    2. Olistade: Alla som har länken kan titta på och dela olistade videor och spellistor.
    3. Privata: Privata videor och spellistor kan ses av dig och de du väljer.
  6. Tryck på Tillbaka följt av Spara.

Obs! För kreatörer mellan 13 och 17 år är integritetsinställningen för videor som standard privat. Om du är 18 år eller mer är integritetsinställningen för videor offentlig som standard. Alla kan ändra den här inställningen och göra sina videor offentliga, privata eller olistade.

Om integritetsinställningar

Offentliga videor
Alla kan se offentliga videor på YouTube. De kan också delas med alla som använder YouTube. Du laddar upp dem på din kanal och de kan visas bland sökresultat och liknande videor.
Privata videor

Privata videor och spellistor kan ses av dig och de du väljer. Privata videor visas inte på fliken Videor på kanalens startsida. De visas inte heller i YouTubes sökresultat. YouTubes system och mänskliga granskare kan granska privata videor gällande lämplighet för annonser, upphovsrätt och andra mekanismer för att förebygga överträdelser.

Så här delar du en privat video:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon du vill redigera.
  4. Klicka på rutan Synlighet och välj Dela privat.
  5. Ange de e-postadresser du vill dela din video med och välj sedan SPARA.

Det går inte att kommentera privata videor. Om du vill tillåta kommentarer för en video som inte är tillgänglig för allmänheten kan du ändra integritetsinställningen till olistad.

Olistade videor

Olistade videor och spellistor kan ses och delas av alla som har länken. Olistade videor visas inte på fliken Videor på kanalens startsida. De visas inte heller i sökresultat på YouTube så länge inte någon lägger till din olistade video i en offentlig spellista.

Du kan dela en olistad videos webbadress. De som du delar videon med behöver inte ha ett Google-konto för att se den. Alla som har länken kan dela videon.

Funktion Privat Olistad Offentlig
Kan dela webbadress Nej Ja Ja
Kan läggas till i ett kanalavsnitt Nej Ja Ja
Kan visas i sökningar, liknande videor och rekommendationer Nej Nej Ja
Visas på kanalen Nej Nej Ja
Visas i prenumerationsflödet Nej Nej Ja
Kan kommenteras Nej Ja Ja
Kan visas i en offentlig spellista Nej Ja Ja