Change the privacy settings for your video

Videoklipp du laddar upp blir automatiskt ”offentliga”. Det betyder att vem som helst kan titta på dem. Du kan enkelt ändra sekretessinställningarna för dina videoklipp och hantera vilka som har åtkomst till dem.

Prenumerera på YouTubes hjälpkanal om du vill få fler tips, tricks och instruktioner.

Ändra sekretessinställningar

När du laddar upp videoklippet väljer du önskad inställning i avsnittet Sekretessinställningar. Om du redan har laddat upp videoklippet kan du ändra sekretessinställningarna genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Leta reda på det videoklipp som du vill ändra och klicka sedan på Redigera.
  3. På rullgardinsmenyn Sekretessinställningar väljer du önskad inställning:
    • Offentligt
    • Olistat
    • Privat
  4. Klicka på Spara ändringar.

Tips: Du kan även göra det här med Studio-appen på din mobila enhet. Kom igång i hjälpcentret för YouTube Studio.

Hantera sekretessen för videoklipp

Videoklipp du laddar upp blir automatiskt ”offentliga”. Det betyder att vem som helst kan titta på dem. Du kan hantera sekretessinställningarna och kontrollera vilka som har åtkomst till innehållet.

Privata videoklipp

Privata videoklipp kan bara ses av dig och de användare du väljer. Videoklippet visas inte på din kanal eller i sökresultat och är osynligt för andra användare. Du kan välja vilka användare du vill dela ett privat videoklipp med.

Det går inte att kommentera privata videoklipp. Om du vill tillåta kommentarer för ett videoklipp som inte är tillgängligt för allmänheten lägger du upp ett olistat videoklipp istället.

1. Klicka på Dela på rullgardinsmenyn Sekretessinställningar.
  2. Lägg till e-postadresserna till personerna du vill dela videoklippet med.
Om du vill dela privata videoklipp med andra måste du ha bekräftat ditt namn på YouTube.
Olistade videoklipp

Ett olistat videoklipp kan visas av alla som har länken till det. De kan även kommentera på det. Olistade videoklipp:

• visas inte för tittare på fliken Videoklipp på kanalsidan.
  • visas inte i sökresultaten på YouTube så länge inte någon lägger till ditt olistade videoklipp i en offentlig spellista.

Dela ett olistat videoklipp: Dela länken med personer som du vill ska kunna se det.

Personer du delar olistade videoklipp med behöver inte ha ett Google-konto för att kunna se det, vilket de behöver för privata videoklipp. Alla som har länken kan även dela videoklippet vidare på olika sätt, till exempel genom att helt enkelt vidarebefordra länken. Om du inte vill tillåta andra att dela videoklippet vidare ska du ställa in det som privat.