Ändra videons sekretessinställningar

Uppdatera sekretessinställningarna för din video så kan du kontrollera var videon kan visas och vem som kan titta på den.

Om sekretessinställningar

Offentliga videor

Offentliga videor kan ses och delas av alla som använder YouTube. Du laddar upp dem på din kanal och de visas bland sökresultat och liknande videor.

Privata videor

Privata videor och spellistor kan bara ses av dig och de användare du väljer. Privata videor visas inte för andra som öppnar fliken Videor på kanalsidan och visas inte i YouTubes sökresultat.

Så här delar du en privat video:

1. Öppna Videohanteraren i klassiska Studio.
  2. Leta reda på videon du vill dela och välj sedan Redigera.
  3. Välj Dela i rullgardinsmenyn Sekretessinställningar.
  4. Ange e-postadresserna till personerna du vill dela videon med och välj sedan OK.

Det går inte att kommentera privata videor. Om du vill tillåta kommentarer för en video som inte är tillgänglig för allmänheten kan du ändra sekretessinställningen till olistad.

Olistade videor

Olistade videor och spellistor kan ses och delas av alla som har länken. Dina olistade videor visas inte för andra som öppnar fliken Videor på din kanalsida. De visas inte heller i sökresultat på YouTube så länge inte någon lägger till dem i en offentlig spellista.

Du kan dela webbadressen till en olistad video med andra användare. De personer du delar videon med behöver inte ha ett Google-konto för att se den. Alla som har länken kan dela videon.

Funktion Olistad Privat Offentlig
Kan dela webbadress Ja Nej Ja
Kan läggas till i ett kanalavsnitt Ja Nej Ja
Visas i sökningar, liknande videor och rekommendationer Nej Nej Ja
Visas på kanalen Nej Nej Ja
Visas i prenumerationsflödet Nej Nej Ja
Kan kommenteras Ja Nej Ja