Ändra videoklippets sekretessinställningar

Ändra sekretessinställningar

Videoklipp du laddar upp blir automatiskt ”offentliga”. Det betyder att vem som helst kan titta på dem. Du kan enkelt ändra sekretessinställningarna för dina videoklipp. Du kan välja det under avsnittet "Sekretessinställningar" när du laddar upp videoklippet. Om du redan har laddat upp videoklippet kan du ändra sekretessinställningarna genom att följa stegen nedan.

Privacy settings drop-down menu

Android
  1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna fliken Konto  och navigera till Mina videoklipp.
  3. Tryck på menyikonen bredvid videoklippet du vill ändra.
  4. Välj Redigera.
  5. På rullgardinsmenyn Sekretess väljer du Offentligt, Olistat eller Privat.
  6. Tryck på pilen längst upp för att spara ändringar.
iOS
Du kan ändra sekretessinställningen på iOS via YouTube-appen.
  1. Logga in på YouTube
  2. Öppna guiden i det övre vänstra hörnet av skärmen och navigera till Min kanal.
  3. Tryck på fliken Videoklipp.
  4. Leta upp videoklippet du vill ändra och tryck på menyikonen .
  5. Välj Redigera uppladdningen.
  6. På menyn för sekretessinställningar väljer du Offentligt, Olistat eller Privat.
  7. Spara ändringarna genom att trycka på Klar.
Dator
  1. Öppna Videohanteraren.
  2. Leta upp videoklippet du vill ändra och klicka på knappen Redigera.
  3. På rullgardinsmenyn för sekretessinställningar väljer du Offentligt, Olistat eller Privat.
  4. Klicka på Spara ändringar
YouTube Studio-appen

Du kan även uppdatera de här inställningarna från mobilen i appen YouTube Studio:

1. I översikten trycker du på navigeringsguiden längst uppe till vänster.
  2. Välj Videoklipp i menyn.
  3. Hitta videoklippet du vill redigera genom att bläddra igenom listan med videoklipp eller genom att söka efter det
  4. Tryck på videoklippet du vill granska.
  5. Tryck på Redigera videoklipp eller på redigeringsikonen.
  6. Ändra titel, beskrivning, taggar, sekretessinställning eller någon annan inställning.
  7. När du är klar trycker du på Spara så öppnas listan med videoklipp igen.

Hantera sekretessen för videoklipp

Videoklipp du laddar upp blir automatiskt ”offentliga”. Det betyder att vem som helst kan titta på dem. Du kan hantera sekretessinställningarna och kontrollera vilka som har åtkomst till innehållet.

Privata videoklipp

Ett privat videoklipp kan bara ses av dig och de användare du väljer. Videoklippet visas inte på din kanal eller i sökresultat och är osynligt för andra användare.

Kanal som är länkad till Google+

Du måste länka din kanal till Google+ om du vill dela privata videoklipp med andra användare.

Om din kanal är länkad till Google+ visas ett fält under rullgardinsmenyn "Sekretessinställningar". Där kan du lägga till profiler eller e-postadresser för de personer som du vill dela videoklippet med. De måste ha ett Google-konto för att se videoklippet. Du kan även dela dina videoklipp med cirklar på Google+.

Kanal som inte är länkad till Google+

Om du inte har länkat din kanal till Google+ kan du inte dela privata videoklipp med andra användare.

Om du har privata videoklipp som du tidigare har delat med andra användare kan de se videoklippen även fortsättningsvis. Du kan inte ändra listan över användare som kan se dina privata videoklipp, förutom att du kan ta bort samtliga användare från listan. Om du vill dela videoklippet med andra användare måste du länka ditt konto till Google+.

Olistade videoklipp

Ett olistat videoklipp kan visas av alla som har länken till det. Dina olistade videoklipp visas inte för andra som öppnar fliken Videoklipp på din kanalsida. De visas inte heller i sökresultat på YouTube så länge inte någon lägger till dem i en offentlig spellista.

Om du vill dela ett olistat videoklipp skickar du helt enkelt länken till personer som du vill ska se det. Personer du delar olistade videoklipp med behöver inte ha ett Google-konto för att kunna se det, vilket de behöver för privata videoklipp. Alla som har länken kan även dela videoklippet vidare på olika sätt, till exempel genom att helt enkelt vidarebefordra länken. Om du inte vill tillåta andra att dela videoklippet vidare ska du ställa in det som privat.

Ditt YouTube-konto måste ha god status om du vill skapa olistade videoklipp.