Ändra videoklippets sekretessinställningar

Videoklipp du laddar upp blir automatiskt ”offentliga”. Det betyder att vem som helst kan titta på dem. Du kan enkelt ändra sekretessinställningarna för dina videoklipp och hantera vilka som har åtkomst till dem.

Prenumerera på YouTubes hjälpkanal om du vill få fler tips, tricks och instruktioner.

Ändra sekretessinställningar

När du laddar upp videoklippet väljer du önskad inställning i avsnittet Sekretessinställningar. Om du redan har laddat upp videoklippet kan du ändra sekretessinställningarna genom att följa stegen nedan.

Tips: Du kan även göra det här med Studio-appen på din mobila enhet. Kom igång i hjälpcentret för YouTube Studio.

Hantera sekretessen för videoklipp

Videoklipp du laddar upp blir automatiskt ”offentliga”. Det betyder att vem som helst kan titta på dem. Du kan hantera sekretessinställningarna och kontrollera vilka som har åtkomst till innehållet.

Privata videoklipp

Privata videoklipp kan bara ses av dig och de användare du väljer. Videoklippet visas inte på din kanal eller i sökresultat och är osynligt för andra användare. Du kan välja vilka användare du vill dela ett privat videoklipp med.

Det går inte att kommentera privata videoklipp. Om du vill tillåta kommentarer för ett videoklipp som inte är tillgängligt för allmänheten lägger du upp ett olistat videoklipp istället.

1. Klicka på Dela på rullgardinsmenyn Sekretessinställningar.
  2. Lägg till e-postadresserna till personerna du vill dela videoklippet med.
Om du vill dela privata videoklipp med andra måste du ha bekräftat ditt namn på YouTube.

Olistade videoklipp

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Leta reda på det videoklipp som du vill ändra och klicka sedan på Redigera.
  3. På rullgardinsmenyn Sekretessinställningar väljer du önskad inställning:
    • Offentligt
    • Olistat
    • Privat
  4. Klicka på Spara ändringar.