Ändra videons sekretessinställningar

Du kan enkelt ändra sekretessinställningarna för dina videor och hantera vilka som har åtkomst till dem.

Sekretessinställningar

• Offentliga videor och spellistor kan ses och delas av alla.
  • Privata videor och spellistor kan bara ses av dig och de användare du väljer.
  • Olistade videor och spellistor kan ses och delas av alla som har länken.
Funktion Olistad Privat Offentlig
Kan dela webbadress Ja Nej Ja
Kan läggas till i ett kanalavsnitt Ja Nej Ja
Visas i sökningar och liknande videor Nej Nej Ja
Visas på kanalen Nej Nej Ja
Visas i prenumerationsflödet Nej Nej Ja

Ändra videons sekretessinställningar

Du kan hantera sekretessinställningarna och kontrollera vilka som har åtkomst till innehållet.

Offentlig

Offentliga videor kan ses och delas av alla som använder YouTube. Du laddar upp dem på din kanal och de visas bland sökresultat och liknande videor.
  1. Öppna Videohanteraren.
  2. Leta reda på den video som du vill ändra och klicka sedan på Redigera.
  3. Välj Offentlig i rullgardinsmenyn Sekretessinställningar.
  4. Klicka på Spara ändringar.

Privat

Privata videor kan bara ses av dig och de användare du väljer. Privata videor visas inte för andra som öppnar fliken Videor på kanalsidan och ska inte visas i YouTubes sökresultat. Du kan dela en privat video med andra användare per e-post om du vill att de ska se den.

Det går inte att kommentera privata videoklipp. Om du vill tillåta kommentarer för ett videoklipp som inte är tillgängligt för allmänheten lägger du upp ett olistat videoklipp istället.

Ställa in en video som privat

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Leta reda på den video som du vill ändra och klicka sedan på Redigera.
  3. Välj Privat i rullgardinsmenyn Sekretessinställningar.
  4. Klicka på Spara ändringar.

Dela en privat video

Du kan dela en privat video med andra användare per e-post.

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Leta reda på videon du vill dela och klicka på Redigera.
  3. Klicka på Dela i rullgardinsmenyn Sekretessinställningar.
  4. Lägg till e-postadresserna till personerna du vill dela videon med.
  5. När du är klar väljer du Spara ändringar. Användarna får ett e-postmeddelande med en länk till videon.

Olistad

Olistade videor kan ses och delas av alla som har länken.

Dina olistade videor visas inte för andra som öppnar fliken Videor på din kanalsida. De visas inte heller i sökresultat på YouTube så länge inte någon lägger till dem i en offentlig spellista.

Du kan dela webbadressen till en olistad video med andra användare. Till skillnad från privata videor behöver videons tittare inte ett Google-konto för att kunna se videon.

Alla som har länken kan dela videon. De kan till exempel vidarebefordra länken eller lägga till videon i en offentlig spellista. Om du inte vill att andra ska dela videon ska du göra videon privat istället.

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Leta reda på den video som du vill ändra och klicka sedan på Redigera.
  3. Välj Olistad i rullgardinsmenyn Sekretessinställningar.
  4. Klicka på Spara ändringar.

Om du vill dela en olistad video skickar du helt enkelt länken till personer som du vill ska se det.